Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

U Lučanima i Ivanjici hiljadu domova bez struje

Oko 1.000 domaćinstava u Lučanima i Ivanjici ostalo je bez struje zbog kidanja provodnika izazvanog snežnim padavinama u planinskim delovima tih opština, rečeno je večeras u čačanskoj Elektrodistribuciji.

Vašington Prištini: Neverovatno da tako olako ignorišete naše savete

Predstavnici vlasti u Prištini dobili su pismo visokih američkih zvaničnika u kojem se izražava neverica zbog "olake" odluke Kosova da "ignoriše savete" SAD i upozorava Vlada Kosova da dok ne suspenduje odluke o taksama ne može da očekuje da se odnosi Kosova i SAD "vrate na prethodan, zavidni nivo".

Brnabić: Skoro iskorenjeni ekstremni vidovi siromaštva

U Srbiji su gotovo iskorenjeni ekstremni vidovi siromaštva i smanjena je stopa rizika od siromaštva, ali su rezultati u toj oblasti, i pored vidnog napretka, daleko od željenih, istaknuto je na predstavljanju Trećeg nacionalnog izveštaja o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva u Srbiji za period od 2014. do 2017, saopštila je Vlada Srbije.

Evro sutra 118,16 dinara

Dinar će u sredu neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 118,16 dinara za jedan evro, što će biti najjača vrednost dinara u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Ubuduće u prodaji samo jaja A klase

Ministarstvo poljoprivrede usvojilo je novi pravilnik o proizvodnji i prometu jaja u Srbiji koji donosi podelu na jaja A i B klase, ali će u prometu biti samo A klasa, izjavila je danas za RTS Tamara Bošković iz Uprave za veterinu.