Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Moguć referendum kako bi se rešila kriza u Francuskoj

Francuski predsednik Emanuel Makron sve više razmišlja o organizovanju referenduma o rešavanju krize nastale protestima "Žutih prsluka", koji bi mogao da se održi 26. maja, za kada su zakazani izbori za Evropski parlament, objavio je danas list "Le Journal du dimanche".

Google najavio kraj za URL

URL (usklađeni lokator sadržaja) predstavlja ono što se unosi kako bi se došlo do nekog vebsajta, te se do sadržaja na taj način dolazi od samih početaka interneta. Google sada planira da to promeni, budući da se smatra da su URL-ovi često problematični.

Gruevski: Privremeno sam u Mađarskoj, vratiću se u Makedoniju

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski, koji je dobio politički azil u Mađarskoj, izjavio je da je Makedoniju napustio po standardnoj proceduri, odnosno, da je otišao u mađarsku ambasadu u Tirani, gde je, kako navodi, zbog bezbednosnih razloga odlučeno da bude prebačen u Budimpeštu.

Otapanje snega otežava saobraćaj u zemlji

Drugi dan vikenda obeležiće visoke temperature za ovo doba godine, kao i prethodnog dana, što donosi i intenzivno otapanje snega koje može otežavati saobraćaj, dok učestali odroni i mokri kolovozi zahtevaju dodatni oprez za volanom, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Proizvođači: Hleb ne bi trebalo da poskupi

Odluka Vlade Srbije da nakon osam godina od kada je stupila na snagu, ne produži Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "tipa 500", ne bi trebalo da utiče na povećanje cene hleba u prodavnicama.

RHMZ: Do utorka porast nivoa reka, nema opasnosti od poplava

Do utorka 5. februara očekuje se porast vodostaja na pojedinim rekama u Srbiji, ali za sada nema opasnosti od izlivanja i poplava, kažu u Republičkom hidrometeorolškom zavodu (RHMZ) i navode da će hidrološke prilike u regionu uticati i na nivo reka u Srbiji.

AMSS: Prodaja polisa kao i do sada prilikom tehničkog pregleda

Auto-moto savez Srbije (AMSS) obavestio je sve svoje članove i ostale vozače u Srbiji da će na svim tehničkim pregledima AMSS-a biti omogućena prodaja polisa kao i do sada, i odbacio kao netačne napise u pojedinim medijima da će vozačima biti navodno potreban "slobodan dan" da bi registrovali svoje vozilo.