Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ko pušta kriminalce, sudovi ili policija

Nakon što je prošlog meseca samo u jednoj noći policija širom Srbije uhapsila oko 150 osoba, među kojima je bilo i zvučnih imena iz vrha kriminalnih klanova, dve trećine privedenih ubrzo je pušteno na slobodu.

Naučnici preveli moždane talase u govor

Grupa naučnika razvila je način prevođenja moždanih talasa direktno u ljudski govor, što pacijentima koji nisu u stanju da koriste svoj glas, potencijalno daj još jedan način komunikacije.

VIDEO: Netanjahu pokrenuo svoj TV kanal

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu pokrenuo je sopstveni TV kanal na Fejsbuku da zaobiđe glavne medije i da obezbedi povoljno izveštavanje pred predstojeće prevremene izbore.

Fridom haus: Srbija više nije slobodna zemlja

Od svih država Zapadnog Balkana jedino se Hrvatska može pohvaliti titulom "slobodne države" bar kada je reč o oceni koju na početku svake godine u svom izveštaju daje međunarodna nezavisna posmatračka organizacija Fridom haus (Freedom House).

Kako je demonizovan Soros

U staklenoj kuli na Menhetnu, sedištu Soroseve finansijske imperije, brojke i dijagrami na mnogobrojnim ekranima prate i predviđaju tržišne trendove širom sveta. Među njima je i jedan indikator koji nije lako rastumačiti - u pitanju je prosta narandžasta kriva koja prikazuje dnevno raspoloženje na društvenim mrežama.