Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Naučnici preveli moždane talase u govor

Grupa naučnika razvila je način prevođenja moždanih talasa direktno u ljudski govor, što pacijentima koji nisu u stanju da koriste svoj glas, potencijalno daj još jedan način komunikacije.

VIDEO: Netanjahu pokrenuo svoj TV kanal

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu pokrenuo je sopstveni TV kanal na Fejsbuku da zaobiđe glavne medije i da obezbedi povoljno izveštavanje pred predstojeće prevremene izbore.

Fridom haus: Srbija više nije slobodna zemlja

Od svih država Zapadnog Balkana jedino se Hrvatska može pohvaliti titulom "slobodne države" bar kada je reč o oceni koju na početku svake godine u svom izveštaju daje međunarodna nezavisna posmatračka organizacija Fridom haus (Freedom House).

Kako je demonizovan Soros

U staklenoj kuli na Menhetnu, sedištu Soroseve finansijske imperije, brojke i dijagrami na mnogobrojnim ekranima prate i predviđaju tržišne trendove širom sveta. Među njima je i jedan indikator koji nije lako rastumačiti - u pitanju je prosta narandžasta kriva koja prikazuje dnevno raspoloženje na društvenim mrežama.

EU istražuje navode o zaraženoj govedini iz Poljske

Zvaničnici poljske vlade demantovali su da su bolesne krave završile u klanici zbog njihovog mesa, nakon što su istražitelji Evropske unije započeli jednonedeljnu inspekciju o navodima da je meso bolesnih krava izvezeno iz Poljske.

Voz pun tenkova bio parkiran na stanici u Koprivnici

Teretni voz pun vojnih tenkova stigao je juče u prepodnevnim satima na železničku stanicu u hrvatskom gradu Koprivnici, tu proveo nekoliko časova i u rano popodne napustio stanicu, a sve bi ostalo obavijeno velom tajne da se nije pojavila informacija da su tenkovi brodom u Hrvatsku stigli iz Jordana i idu na popravku u Češku.

Zašto je dinarska štednja isplativija od devizne

Štediša koji je u decembru 2012. položio na dinarsku štednju 100.000 dinara i obnavljao ugovor svake godine dobio je u decembru 2018. godine gotovo 26.500 dinara (225 evra) više od štediše koji je u istom periodu i uz iste pretpostavke položio na deviznu štednju evre u protivvrednosti 100.000 dinara.