Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zašto je dinarska štednja isplativija od devizne

Štediša koji je u decembru 2012. položio na dinarsku štednju 100.000 dinara i obnavljao ugovor svake godine dobio je u decembru 2018. godine gotovo 26.500 dinara (225 evra) više od štediše koji je u istom periodu i uz iste pretpostavke položio na deviznu štednju evre u protivvrednosti 100.000 dinara.

Novi hakerski napad na portal Vijesti

Portal medijske grupacije Vijesti bio je danas ponovo meta hakerskih napada, što je novi pokušaj obaranja sajta u poslednje tri sedmice, objavljeno je na stranici tog medija.

NUNS osudio cenzorske namere u kragujevačkoj fabrici Zastava oružje

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas cenzorske namere Nadzornog odbora kragujevačke fabrike Zastava oružja, koji je 28. januara raspravljao o tome kako se uoči prethodnog vikenda u fabričkom krugu našlo nekoliko stotina primeraka dnevnog lista "Danas".

Evro sutra 118,42 dinara

Dinar će u utorak neznatno promeniti vrednost u odnosu na evro i zvanični srednji kurs biće 118,42 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

EU se priprema da prizna Gvaida

U nacrtu saopštenja EU navodi se da će njene članice priznati Huana Gvaida, predsednika Nacionalne skupštine Venecuele, za privremenog predsednika te države.

Analitičari: Poreklo imovine moglo da se utvrdi i do sada, ali to nije učinjeno

Poreklo imovine moglo je da se utvrđuje i do sada, to su omogućavali važeći, pre svega poreski propisi, ali za to nije bilo političke volje, ocenjuju sagovornici Radija slobodna Evropa (RSE) iznoseći bojazan da će donošenje najavljenog Zakona o ispitivanju porekla imovine biti iskorišćeno u kampanji protiv političkih protivnika, a da će malo biti efekta u borbi protiv korupcije.

Facebook slavi 15. rođendan

Facebook je u petnaest godina od osnivanja učinio velike korake prema ostvarenju sna Marka Zakerberga da poveže svet, ali je pritom napravio i ogromne greške koje su neke od njegovih pobornika pretvorili u glasne kritičare.