Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Oprez zbog novog snega tokom noći

Sneg koji večeras otežаvа sаobrаćаj nа području zаpаdne, jugozаpаdne i istočne Srbije, proširiće se u toku noći i nа ostаle delove zemlje, saopštio je AMSS.

Naređena evakuacija sela Jasenovik

Štab za vanredne situacije grada Niša naredio je potpunu evаkuаciju selа Jаsenovik 25. i 26. januara od sedam do 17 časova, zbog uklаnjаnjа vаgonа-cisterni sа аmonijаkom.

Vodič za lakše snalaženje u osam zemalja Podunavlja

Građani koji planiraju da žive i rade u osam zemalja Podunavlja na jednom sajtu mogu pronaći sve potrebne informacije o boravku, zapošljavanju, zdravstvenom i obrazovnom sistemu, kao i o učenju jezika u tim državama.

Moguće ukidanje uredbe o hlebu "Sava"

Potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je danas da se ozbiljno razmišlja o tome da se više ne produžava primena Uredbe o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500, koja prestaje da važi 31. januara, pošto se vekna hleba prodaje ispod minimalnih 46 dinara, koliko je pripisano.

Erdogan u junu dolazi u Srbiju

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan trebalo bi u junu da poseti Srbiju, izjavio je danas turski ambasador Tanžu Bilgič.

Veće plate za predsednika i poslanike

Administrativni odbor Skupštine Srbije danas je doneo odluku o visini osnovice za obračun i isplatu plate za predsednika Republike, narodne poslanike i imenovana lica u službi predsednika Republike i službi Narodne skupštine.

Krkobabić: U februaru sa SANU formiramo tim za spas sela

Ministar zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić ocenio je danas da odumiranje sela predstavlja veliki problem, kao i da će u saradnji sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti (SANU) sledećeg meseca biti sastavljen tim koji će se baviti rešavanjem tog problema.