Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Evro sutra 118,42 dinara

Dinar će u sredu neznatno promeniti vrednost u odnosu na evro i zvanični srednji kurs biće 118,42 dinara za jedan evro, što će biti najslabija vrednost domaće valute u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Evakuisano svih 100 rudara rudnika Trepča

Evakuisano je svih 100 rudara rudnika Trepča-jug koji su ostali zarobljeni u oknu na nekih 700 metara ispod površine posle kvara električne mreže, javili su prištinski mediji.

Lekara tukao letvom s ekserima

Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu podiglo je optužnicu protiv V.B. (24) iz Novog Miloševa zbog sumnje da je pokušao da ubije J.O. iz Zrenjanina.

Kris Braun uhapšen zbog silovanja

Američki pevač Kris Braun uhapšen je danas u Parizu zajedno sa još dve osobe nakon što je jedna žena podnela tužbu za silovanje, izjavio je neimenovani izvor iz francuske policije.

Univerzitet u SAD prekriva murale sa Kolumbom

Univerzitet Notr Dam u SAD saopštio je da će na zgradi tog katoličkog univerziteta prekriti murale koji prikazuju dolazak Kristofera Kolumba u Ameriku, nakon kritika da oni prikazuju američke Indijance u stereotipnim pokornim stavovima pred belim evropskim istraživačima.

Subotica: Radnicima naknada zbog dugog suđenja

Na adrese bivših radnika IMK "29. novembar" iz Subotice počele su da stižu prve presude za naknadu nematerijalne štete, koje su dobili u sporu protiv Privrednog suda jer im je povređeno pravo na suđenje u razumnom roku.