Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

VIDEO: Aktivirao se Popokatepetl

Vulkan Popokatepetl u centralnom Meksiku ponovo se aktivirao, izbacujući pepeo i užareno kamenje tri kilometra u vazduh, uz oblak dima koji se kreće ka obližnim gradovima, saopštila je danas meksička služba civilne zaštite.

Maduro: Venecuela prekida diplomatske odnose sa SAD

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je večeras da njegova zemlja prekida diplomatske odnose sa SAD, nakon što je američki predsednik Donald Tramp priznao lidera opozicije Huana Gaida za prelaznog predsednika Venecuele.

Odložena evakuacija sela Jasenovik, nema uslova za pretakanje amonijaka

Iako je tokom dana najavljeno da će evakuacija stanovnika sela Jasenovik kod Niša početi sutra ujutru, kako bi se bezbedno uklonile cisterne sa amonijakom koje su sletele zajedno sa dva vagona u subotu uveče u tom selu, Gradski štab za vanredne situacije Niša saopštio je da se nisu stekli uslovi za bezbedno pretakanje ove opasne materije.

I holandski novinar izmišljao vesti

Pojedini mediji u Holandiji i Belgiji saopštili su da su prekinuli saradnju sa novinarom Peterom Blašićem, zbog sumnji da je plagirao druge medije i u tekstovima navodio izvore koji se ne mogu pronaći.

Upis prvaka u željenu osnovnu školu do 1. februara

Iako upis prvaka za narednu školsku godinu zvanično počinje 1. aprila, svi roditelji budućih đaka prvaka u Srbiji koji žele da im dete pohađa školu koja se ne nalazi na teritoriji njihovog prebivališta imaju rok do 1. februara da izaberu školu.

Izveštavanje po diktatu: Nekoliko medija dobilo isto uputstvo koga da napadaju

Portal Južne vesti objavio je danas uputstvo urednicima da targetiraju odredjene ličnosti i istovetno izveštavaju o nekim dogadjajima, koje je upućeno medijima pod kontrolom biznismena Radoice Milosavljevića, kao i imejlove u kojima se sugeriše uredjivačka politika tih televizijskih stanica kada su u pitanju politički protivnici vlasti.

Kosmajcu vraćeno jemstvo, zaplenjeni objekti i rente

Nakon pravosnažne presude kojom je krajem oktobra Dragoslav Kosmajac (64) oslobođen optužbi za podstrekavanje na zloupotrebe, njemu je vraćeno jemstvo od 200.000 evra i 20-tak lokala koji su mu bili privremeno zaplenjeni tokom krivičnog postupka pred Višim sudom u Beogradu.

U Meksiku 33.000 ubistava za godinu dana

Protekla godina bila je najcrnja u istoriji Meksika, pošto je u toj državi, u kojoj se vodi rat protiv narko mafije, tokom 2018. ubijeno više od 33.000 osoba, saopštile su vlasti u Meksiko Sitiju.

Davor Dragičević: Možete me ubiti, ja idem do kraja

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića iz Banjaluke, optužio je predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika i ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača za zatašakavanje ubistva njegovog sina.