Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Eksperti UN prekidaju posetu Mađarskoj

Eksperti iz Radne grupe UN za arbitrarno pritvaranje saopštili su danas da prekidaju posetu Madjarskoj pošto im nije dozvoljen pristup dvema "tranzitnim zonama" blizu granice sa Srbijom u kojima se migranti okupljaju.

Tramp traži načine da izruči Gulena Turskoj

Bela kuća traži načine da se reši Fetulaha Gulena, najvećeg rivala turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana koji živi u SAD, kako bi ublažila pritisak Turske na Saudijsku Arabiju kada je reč o ubistvu novinara Džamala Kašogija, objavio je NBC pozivajući se na izvore u američkoj administraciji.

Gradonačelniku Šapca ponovo oslobađajuća presuda

Na ponovljenom suđenju u Osnovnom sudu u Šapcu, nakon što je Viši sud odlučio da ukine prvostepenu oslobađajuću presudu protiv gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića i naloži sudu u da ponovi postupak, Zelenović je danas ponovo oslobođen.

Vladimir Dekić verovatno novi upravnik Narodnog pozorišta

Narodno pozorište u Beogradu najverovatnije će dobiti novu upravu, a kandidat za mesto upravnika pozorišta mogao bi biti Vladimir Dekić, aktuelni direktor Ansambla Kolo i producent, a predsednik Upravnog odbora - Novica Antić, književni prevodilac i član brojnih rukovodećih tela ustanova kulture.

Četiri automobila izgorela u Nišu

Tri automobila potpuno su izgorela, a jedan je oštećen u požaru koji je u toku noći, nešto pre četiri časa, izbio na Bulevaru Nemanjića u Nišu, kod Tržnog centra Zona 2.

Crne liste poslodavaca samo marketinške poruke

Od početka 2018. godine, zaključno sa septembrom, u oblasti građevinarstva zabeležena su 54 slučaja rada na crno, što je dva i po puta manje nego u istom periodu 2017. godine, kada je zabeležen 141 takav slučaj, saopštilo je pre nekoliko dana Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.