Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zrenjanin: Zabranjen rad kafileriji

Kafilerija preduzeća "Prekon", koje pripada kompaniji "Matijević", kažnjena je, prvostepenom presudom, zabranom prerade otpada životinjskog porekla na tri godine, a ova kazna može da bude smanjena samo ako vlasnik pogona izvrši tehničku rekonstrukciju koja će sprečiti sadašnje emitovanje neugodnih mirisa.

Budžet za 2019: Mali o većim platama i penzijama, opozicija o "parodiji"

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da je predloženi državni budžet za 2019. uravnotežen jer su planirane veće plate u javnom sektoru i penzije, što će poboljšati životni standard građana, ali će biti veće i javne investicije što će doprineti privrednom rastu i većoj zaposlenosti.

Biće predložen Dan srpske zastave

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predložiti da se uvede Dan srpske zastave koji će biti obeležavan u Srbiji i okolnim zemljama u kojima Srbi žive ukoliko međunarodna zajednica ne reaguje na najave iz Prištine i Tirane o albanskom ujedinjenju.

Počinje poribljavanje voda u Vojvodini

Poribljavanjem kanala Vrbas – Bezdan i Banatska Palanka – Novi Bečej, sutra počinje ovogodišnje poribljavanje na ribolovnim vodama koje su date na upravljanje "Vodama Vojvodine".

Novi Bečej: Građani plaćaju most koji nisu ni dobili

Članovi Opštinskog veća u Novom Bečeju usvojili su na poslednjem zasedanju odluku o rebalansu budžeta opštine, između ostalog i zbog toga što je došao na naplatu dug na ime demontaže i prevoza poklon mosta od nemačkog grada Filshofena, koji je trebalo da poveže Novi Bečej i Bečej, a koji ovde nikada nije ni montiran.

"Robot" vam popravlja CV

Mašinsko učenje pronalazi primenu u sve širem spektru delatnosti, pa je tako na red došlo i pronalaženje posla. Da biste do posla došli, u današnje vreme nije dovoljno samo da dobro poznajete određenu oblast i da imate iskustva, već i da se predstavite na pravi način.