Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Oprez zbog klizavih kolovoza

Vozače ove večeri očekuju pravi zimski uslovi za vožnju, pošto sneg koji pada širom naše zemlje stvara mokre i klizave kolovoze, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Narodna stranka zatražila od medija demanti 205 neistinitih objava o Jeremiću

Pravni tim Narodne stranke saopštio je da je obavestio medije koji su, kako je navedeno, u poslednjih sedam meseci u ukupno 205 objava "iznosili i prenosili najbrutalnije laži" o navodnoj umešanosti lidera te stranke Vuka Jeremića u međunarodnu korupciju, da će biti tuženi ukoliko ne objave demanti koji su im poslati.

Odbeglom Gruevskom određen pritvor

Krivični sud u Skoplju odredio je pritvor bivšem premijeru Makedonije Nikoli Greuvskom, 17 dana nakon što je pobegao u Mađarsku gde je već dobio politički azil.

Zrenjanin: Zabranjen rad kafileriji

Kafilerija preduzeća "Prekon", koje pripada kompaniji "Matijević", kažnjena je, prvostepenom presudom, zabranom prerade otpada životinjskog porekla na tri godine, a ova kazna može da bude smanjena samo ako vlasnik pogona izvrši tehničku rekonstrukciju koja će sprečiti sadašnje emitovanje neugodnih mirisa.

Budžet za 2019: Mali o većim platama i penzijama, opozicija o "parodiji"

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da je predloženi državni budžet za 2019. uravnotežen jer su planirane veće plate u javnom sektoru i penzije, što će poboljšati životni standard građana, ali će biti veće i javne investicije što će doprineti privrednom rastu i većoj zaposlenosti.

Biće predložen Dan srpske zastave

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predložiti da se uvede Dan srpske zastave koji će biti obeležavan u Srbiji i okolnim zemljama u kojima Srbi žive ukoliko međunarodna zajednica ne reaguje na najave iz Prištine i Tirane o albanskom ujedinjenju.

Počinje poribljavanje voda u Vojvodini

Poribljavanjem kanala Vrbas – Bezdan i Banatska Palanka – Novi Bečej, sutra počinje ovogodišnje poribljavanje na ribolovnim vodama koje su date na upravljanje "Vodama Vojvodine".