Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Odbačeni amandmani i prihvaćen predlog da TV taksa poskupi

Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje prihvatio je danas vladin Predlog izmena zakona o uređivanju naplate takse za javne medijske servise, kojima se delimično finansiranje iz državnog budžeta produžava do 31. decembra 2020, a mesečna taksa se sa dosadašnjih 150 povećava na 220 dinara.

UEFA uvela novo takmičenje

Evropska fudbalska unija (UEFA) od 2021. godine uvodi novo klupsko takmičenje pod nazivom Liga Evrope 2, saopšteno je u Dablinu tokom Kongresa.

Budžet realan i predizborni - na uštrb razvoja, za više glasova

Mada se očekivalo da će novim budžetom biti podstaknute tako nedostajuće domaće privatne investicije, Vlada Srbije se, izrazito povećavajući plate u javnom sektoru i subvencije preduzećima u transformaciji, odlučila da i naredne godine više vodi računa o glasovima pojedinih grupacija stanovništva, a na uštrb razvoja.

Kina prati građane na internetu

Kineske kompanije će morati da prikupljaju podatke svojih korisnika i moraće da nadgledaju njihove aktivnosti na mreži, propisuje novi zakon, a javlja CNN.

Kristijano Ronaldo priznao silovanje advokatima

List "Špigel" (Der Spiegel) došao je u posed poverljivog upitnika na koji je fudbaler odgovarao, a u kojem su problematični iskazi, koji ukazuju da se dogodio seks bez pristanka, izmenjeni u narednoj verziji.

Ljajić: Neću biti ministar u sledećoj vladi

Ministar trgovine, turizma i komunikacije Rasim Ljajić izjavio je da neće biti ministar u sledećoj vladi, bez obzira da li će sadašnja biti rekonstruisana ili će se održati novi izbori.