Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Kineskoj kompaniji odobreno preuzimanje RTB Bor

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je kineskoj kompaniji Ziđin preuzimanje udela u Rudarsko-topioničarkom basenu (RTB) Bor, koji postaje strateški partner te komanije, saopštila je ova komisija.

Deo Stambol kapije otkriven u Beogradu?

Radnici su u četvrtak, prilikom rekonstrukcije Trga republike u Beogradu, otkrili delove bedema, a najverovatnije je reč o ostacima Stambol-kapije, glavne kapije Beogradske tvrđave, koju je uklonio knez Mihailo Obrenović 19. maja 1866. godine.

Mira Banjac dobitnica nagrade Zlatna antena

Glumica Mira Banjac ovogodišnja je dobitnica nagrade Zlatna antena za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji, saopšteno je iz uprave Festivala domaćih igranih serija FEDIS.

Ilon Mask podnosi ostavku u Tesli i plaća kaznu

Osnivač kompanije Tesla Ilon Mask postigao je sporazum sa američkom agencijom za nadzor berze SEC, koja ga optužuje za prevaru, u okviru kog će napustiti mesto predsednika upravnog odbora kompanije, ali će ostati generalni direktor, saopštio je SEC.

Mojsilović: Budućnost srpske vojske je obavezni vojni rok

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović smatra da je uvođenje obaveznog vojnog roka rezultat "potrebe da se obezbedi model za funkcionisanje vojske na dugoročnom planu, i neophodnost u uslovima vojne neutralnosti".