Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Kinezi dobro prošli u kupovini RTB "Bor"

Kada se temeljnije pročita ugovor o dokapitalizaciji kompleksa za vađenje i topljenje bakarne rude, vidi se da je kineska kompanija "Ziđin" do vlasništva došla polaganjem 350 miliona evra u kapital svoje nove firme, kao jemstvom da će u budućnosti dobro upravljati (i) posrnulim borskim gigantom.

Javnobeležnička komora: Javni beležnici se strogo pridržavaju svih propisa

Javnobeležnička komora saopštila je danas da se beležnici strogo pridržavaju svih zakona i propisa kojima je uređena njihova delatnost, među kojima je Zakon o prometu nepokretnosti, po kojem obavezno upozoravaju građane, ukoliko utvrde da je predmet kupoprodajnog ugovora nepokretnost bez upotrebne dozvole ili u postupku legalizacije.

Evro sutra 118,10 dinara

Dinar će u sredu zadrżati približno istu vrednost prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji kurs biće 118,10 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Udruženje Žita Srbije: Dobar rod kukuruza, a loša cena

Rod kukuruza ove godine će biti dobar, od 7,2 miliona tona, ali je cena loša, od 14 do 15 dinara za kilogram i ne očekuje se da će porasti do kraja ove ili početka sledeće godine, rekao je danas direktor Udruženja za unapređenje proizvodnje i izvoza žita i uljarica "Žita Srbije" Vukosav Saković.

Glavni kuvar Kosovske obaveštajne agencije ubijen

Pripadnik unutrašnjeg obezbeđenja Kosovske obaveštajne agencije (KOA) Valjon Iberdemaj ubio je danas iz vatrenog oružja u zgradi te agencije glavnog kuvara Isu Sejdijua, prenose prištiniski mediji, ali navode da ubistvo nije povezano sa delatnošću agencije.

Šaćirijeva krštenica u tabloidima preko Kancelarije za KiM?

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije prikupljalo je dokumente sa ličnim podacima dvojice švajcarskih fudbalskih reprezentativaca albanskog porekla na zahtev Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, a lični podaci su se ubrzo zatim pojavili u tabloidima, objavio je Insajder.

Blumberg: Neuspeli tajni plan Todorića, Jankovića i Miškovića

Nјujorška agencija "Blumberg" piše danas da su svojevremeno trojica vodećih biznismena na Balkanu - Ivica Todorić, Zoran Janković i Miroslav Mišković - na tajnom sastanku 2006. godine u Beogradu "kovali" plan o stvaranju maloprodajnog giganta, koji bi dominirao na području bivše Jugoslavije.