Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Er Srbija: Odložen čarter sa Skijatosa

Er Srbija saopštila je da je današnji čarter-let Er Srbije JU 5531 sa Skijatosa ka Beogradu u 12,15 sati, po grčkom lokalnom vremenu, otkazan zbog loših vremenskih uslova na aerodromu, i odložen za sutra.

Austrija zbog Hrvatske zabranjuje ustaške simbole

Austrijski ministar unutrašnjih poslova Herbert Kikl najavio je da će proširiti popis zabranjenih simbola u toj zemlji, a posebno su apostrofirani simboli hrvatskih ustaša iz Drugog svetskog rata, navodi danas portal Index.hr.

Vesić najavio ski stazu na Avali

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će sa "Skijalištima Srbije" pregovarati oko izgradnje ski staze na Avali, i podsetio da sa tim preduzećem Grad već radi na projektu gondole, koja će povezati Ušće i Kalemegdan.

CRTA: Ministarstvo državne uprave najviše otvoreno prema građanima

Rezultati istraživanja "Regionalni indeks otvorenosti" koje je sproveo Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost CRTA, pokazali su da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije ima najviši indeks otvorenosti prema građanima u odnosu na sve zemlje u regionu, saopštilo je danas to ministarstvo.

SP: Odbojkašice Srbije pobedile Keniju

Odbojkašice Srbije pobedile su danas u japanskom Hamamacuu Keniju sa 3:0 u setovima (25:16, 25:9, 25:8), u utakmici drugog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Đilas tužio RTS jer nije objavio odgovor na Vesićeve tvrdnje

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas podneo je tužbu protiv glavnog i odgovornog urednika Radio televizije Srbije (RTS) Nenada Lj. Stefanovića zbog toga što nije objavljen njegov odgovor na tvrdnje koje je izrekao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na toj televiziji.

Hamilton pobedio u trci za Veliku nagradu Rusije

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Rusije u Sočiju i na 50 bodova uvećao prednost u šampionatu u odnosu na Sebastijana Fetela iz Ferarija, koji je zauzeo treće mesto.

Zemlje koje su promenile ime

Makedonija, koja bi mogla da postane Republika Severna Makedonija ako njeni stanovnici tako odluče na današnjem referendumu, ne bi bila prva zemlja koja menja ime.