Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

U utorak vanredna sednica Skupštine Srbije

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je, na zahtev 154 narodna poslanika, Deveto vanredno zasedanje Narodne skupštine u Jedanaestom sazivu, za utorak, 17. jul.

"Treba smanjiti doprinose, a ne porez na zarade"

Od naredne godine država će smanjiti porez na zarade i skratiće rokove za povraćaj PDV-a, najavio je novi ministar finansija Siniša Mali, tako ponavljajući dugogodišnje obećanje mnogih prethodnih vlada o smanjenju opterećenja na rad.

Srbija među najzagađenijim zemljama

Doktorka fizičke hemije Svetlana Stanišić izjavila je za N1 da je Srbija među najzagađenijim zemljama u Evropi, podsetivši na procenu Fiskalnog saveta da je u narednih 10 do 15 godina, u zaštitu životne sredine i komunalnu infrastrukturu potrebno uložiti oko 8,5 milijardi evra iz budžeta.

Grenlandu preti ogromna santa leda

Ogromna santa leda približila se selu za zapadu Grenlanda i izazvao je delimičnu evakuaciju zbog straha da bi deo mogao da se odlomi i ugrozi kuće, prenosi BBC.

Ištvan Kaić uredniku KRIK-a treba da isplati 70.000 dinara

Ištvan Kaić, saradnik Insituta za javnu politiku, moraće da isplati uredniku KRIK-a Stevanu Dojčinoviću 70.000 dinara, jer je na svom sajtu iznosio neistine o njemu nazivajući ga "lažnim novinarom" i urednikom organizacije "lažno registrovane kao medij", presudila je sudija Višeg suda u Beogradu Irena Trifunović Radulović.