Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ćorić savladao Federera u finalu Halea

Hrvatski teniser Borna Ćorić osvojio je titulu na turniru u nemačkom Haleu, pošto je u finalu pobedio branioca titule, Švajcarca Rodžera Federera, posle tri seta, 7:6, 3:6, 6:2.

Engel: Tvrdnje o povlačenju priznanja Kosova potpuno netačne

Član Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma Sjedinjenih Američkih Država Eliot Engel ocenio je danas da su "zavaravajuće" tvrdnje o povlačenju priznanja Kosova potpuno netačne i da bi Srbija trebala da se odrekne takve politike, jer je nezavisnost Kosova nepovratna.

Dani pin-koda se bliže kraju

Odbrojani su dani bankarskim karticama sa čipovima i pin-kodovima koje su vlasnici unosili prilikom plaćanja i podizanja novca jer će banke uskoro preći na izdavanje biometrijskih platnih kartica, piše britanski "Miror".

"Bolonjski sistem uveden samo formalno"

Novoizabrana rektorka Beogradskog univerziteta (BU) Ivanka Popović izjavila je da je prošlo 20 godina otkako je bolonjski sistem uveden u Srbiji administrativno i formalno, bez suštinske promene nastavnih predmeta da bi se gradivo bolje savladavalo.

Napad ruskih aviona posle godinu na pobunjenike u Siriji

Ruski ratni avoini napali su Busru al Harir, mesto pod kontrolom pobunjenika u jugozapadnoj Siriji, potvrdili su izvori iz opozicije dodajući da se radi o podršci Moskve sve snažnijoj ofanzivi sirijske vojske koja nastoji da osvoji strateško područje na granici Jordana i Golanske visoravni koju drži Izrael.

Eksplozija u Vupertalu, 25 povređeno

U eksploziji u zapadnom nemačkom gradu Vupertalu povređeno je 25 ljudi, od kojih je četvoro zadobilo teže povrede, saopštila je danas nemačka policija.