Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Hakeri ukrali milione iz banaka u Meksiku

Šef centralne banke Meksika naveo je da se dogodio hakerski napad na nekoliko banaka i da je u sumnjivim transferima nestalo između 18 i 20 miliona dolara, prenosi AP.

Preminuo pisac i novinar Tom Vulf

Dobitnik nagrade američke Nacionalne književne fondacije za životno delo, pisac bestselera i novinar Tom Vulf preminuo je u 88. godini, prenosi AP.

Crveni alarm zbog nepogoda

Republički Hidrometeorološki zavod objavio je danas upozorenje na nepogode na području Južnobanatskog okruga.

Američki ambasador: Rast broja obolelih od raka ne može se pripisati NATO

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skat izjavio je da su mnogi stručnjaci zaključili da nema zdravstvene opasnosti u Srbiji ili bilo gde u svetu gde je korišćena municija sa osiromašenim uranijumom i da slično tvrde i Svetska zdravstvena organizacija (SZO) i Program Ujedinjenih nacija za zaštitu životne sredine.

Dešifrovane dve skrivene strane dnevnika Ane Frank

Naučnici su koristeći tehnike digitalne obrade fotografija uspeli da pročitaju dve strane čuvenog ratnog dnevnika Ane Frank, koje je devojčica prekrila braon zaštitnim papirom, i otkrili nepristojne šale i objašnjenje seksa i prostitucije.

Evro sutra 118,17 dinara

Dinar će sutra zadržati približno istu vrednost prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji kurs biće 118,17 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).