Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Facebook ukinuo 200 aplikacija

Facebook je dosad ukinuo oko 200 aplikacija, u prvom koraku revizije aplikacija koje imaju pristup velikoj količini korisničkih podataka, a kao odgovor na skandal u čijem centru je kompanija za političko savetovanje "Cambridge Analytica".

Hemijski voz od srede uklanja rastinje duž pruga

"Infrastruktura železnice Srbije" započeće u sredu, 16. maja, redovno uklanjanje korova i rastinja duž pruga, a prva deonica na kojoj će biti angažovan hemijski voz je na potezu od Male Krsne do Smedereva.

Porodice u Srbiji ugrožene siromaštvom, nasilja sve više

Porodica u Srbiji ugrožena je narastajućim siromaštvom, a posebno zabrinjava što slučajevi porodičnog nasilja ne samo da ne jenjavaju, već su u porastu u odnosu na prethodni period, upozorio je zaštitnik građana Zoran Pašalić povodom 15. maja Međunarodnog dana porodice.

Hitna sednica Saveta bezbednosti UN zbog nasilja u Gazi

Na zahtev Kuvajta, nestalnog člana Saveta bezbednosti UN danas će se održati hitan sastanak tog tela o stanju na Bliskom istoku, a zbog pogibije 55 Palestinaca od izraelskih snaga, na granici Pojasa Gaze, saopštilo je kuvajtsko predstavništvo u UN.

Pilot Er Srbije leteo sa ispucalim staklom od Brisela do Beograda

Pre dva dana avionu Kroacija erlajnsa na putu od Zagreba do Beča napuklo je vetrobransko staklo na pilotskoj kabini, zbog čega je pilot, prateći proceduru, hitno vratio avion nazad, gde su ga sačekali vatrogasci, a putnici su u Austriju odleteli drugom letelicom.

Preminula glumica Margo Kider

Glumica Margo Kider, poznata po ulozi Luis Lejn u filmovima o "Supermenu" 70-ih i 80-ih godina, preminula je u 69. godini u Livingstonu, u američkoj saveznoj državi Montani.

Distributeri u Hrvatskoj ukidaju RTS

Posle zahteva RTS-a distributerima u regionu za višestruko povećanje naknada za emitovanje programa u inostranstvu, jedan broj distributera u Hrvatskoj počeo je sa ukidanjem emitovanja programa nacionalnog Javnog servisa Srbije.

Čitaku: Kosovo nikada nije bilo deo Srbije

Ambasadorka Kosova u Vašingtonu Flora Čitaku je na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija izjavila da Srbija mora priznati nezavisnost Kosova, koje je "slobodno i nezavisno, što se neće promeniti".

Evro sutra 118,21 dinar

Dinar će sutra zadržati približno istu vrednost prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji kurs biće 118,21 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Đoković u drugom kolu turnira u Rimu

Novak Đoković plasirao se u šesnaestinu finala masters turnira u Rimu, pošto je u prvom kolu pobedio Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova u dva seta, 6:1 i 6:3.

VOICE: Vlast će oduzeti Šešelju mandat jedino pod pritiskom SAD i EU

Poslanički mandat lideru radikala i osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju biće oduzet jedino u slučaju pritiska SAD i EU, a u slučaju da vlast to ne učini, nije isključeno ni uvođenje sankcija, ocenili su danas sagovornici Vojvodjanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE).

Kim Tora izabran za novog lidera Katalonije

Poslanici katalonskog parlamenta izabrali su danas tesnom većinom Kima Toru za novog lidera tog španskog regiona, čime je okončan šestomesečni period krize tokom kojeg je Katalonija bila bez vlade.