Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Evropol: Zaplenjeno više od 3.600 tona hrane

Više od 3.600 tona hrane i 9,7 miliona litara napitaka uklonjeno je sa tržišta tokom zajedničke akcije Evropola i Interpola, koja je usmerena protiv hrane i pića koji se švercuju ili ne ispunjavaju standarde, saopštio je Evropol.

Ljajić: Region stao u ekonomskim integracijama

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas u Sarajevu da je region stao u pravcu daljih ekonomskih integracija, jer se CEFTA danas nalazi u ozbiljnoj unutrašnjoj krizi.

Vulinu najviše jedinica, Dačiću najmanje

Rad predsednika Srbije Aleksandra Vučića građani su na skali od jedan do pet ocenili sa 3,90, dok je Vlada Srbije dobila prosečnu ocenu 3,43, pokazuje istraživanje Instituta za evropske poslove.

Vraća se opštenarodna odbrana?

Na dnevnom redu sednice Skupštine Srbije je niz zakona iz oblasti odbrane. Posebnu pažnju privukle su izmene Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, koje, prema mišljenju struke, vraćaju predvojničku obuku.

U pripremi novi zakon o penzijama za poljoprivrednike

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović izjavio je da bi do kraja godine trebalo da bude završen novi predlog Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju (PIO) za poljoprivrednike, koji se priprema u saradnji sa Svetskom bankom.

Uvoznici bebi opreme dogovarali cene?

Komisija za zaštitu konkurencije sprovela je u sredu nenajavljeni uviđaj u prostorijama privrednih društava "Keprom" i "Yuglob" iz Beograda jer je, kako se navodi u saopštenju, osnovano pretpostavljeno da su te firme, kao veliki uvoznici i distributeri opreme za bebe, zaključivale restriktivne sporazume.

Učesnik u ubistvu Arkana pronađen mrtav u Južnoj Africi?

Policija Južnoafričke Republike pronašla je mrtvog muškarca za koga se veruje da je Milan Đuričić iz Loznice, jedan od aktera ubistva Željka Ražnatovića Arkana, objavili su beogradski mediji pozivajući se na nezvanična saznanja.

Dragan Marković Palma počasni konzul Grčke

Grčki ambasador u Beogradu Elias Eliadis kaže da je ta zemlja tražila i dobila saglasnost od Ministarstva spoljnih poslova da napravi počasni konzulat u Jagodini, a da će počasni konzul biti Dragan Marković Palma.