Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Učenik teško ranio dvoje učenika, ubio ga policajac

Učenik koji je danas pucao u srednjoj školi u gradu Anapolisu, u američkoj saveznoj državi Merilend, teško je ranio druga dva učenika, nakon čega je ubijen u razmeni vatre s pripadnikom obezbeđenja školskog kampusa, izjavio je okružni šerif.

Pet predloga Nikosa Kocijasa za ime Makedonije

Grčki ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas će u četvrtak u Skoplje doneti pet predloga za novo ime Makedonije, u još jednom pokušaju da dve države reše 27 godina dugi spor, piše Katimerini.

Železnice traže 70 radnika

"Infrastruktura železnice Srbije" objavila je javni konkurs za prijem u radni odnos na određeno vreme, ukupno 70 radnika.

Sve učestaliji napadi na kontrolore autobusa u Beogradu

BusPlus saopštio je danas da broj fizičkih napada na kontrolore u gradskom prevozu u Beogradu "zabrinjavajuće raste" iz dana u dan i da je kontrolor koji je sinoć pretučen zadobio povrede lopatica, podlive na nogama i nagnječenja po celom telu.

Istraga zbog kontroverznih ruskih slika u Belgiji

Muzej likovne umetnosti u Gentu, u Belgiji, pretresen je u okviru sudske istrage o uslovima pod kojima je pozajmio 26 dela slikara ruske avangarde, povučenih s izložbe prošlog meseca zbog sumnje da su falsifikovana.

Zbog snega da se bez preke potrebe ne kreće na put

Preduzeće "Putevi Srbije" pozvalo je danas sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i smanje brzinu, jer se u naredna tri dana u svim krajevima Srbije očekuju niska temperatura i formiranje snežnog pokrivača debljine od pet do 20 santimetara.

Šetaju 100 kilometara da sačuvaju naziv Zrenjanina

Sportski aktivisti zrenjaninske Panonske aktivističke organizacije (PAOR) najavili su da će 22. i 23. marta pešačiti 100 kilometra u znak protesta zbog, kako su naveli, "pogubne anti-antifašističke inicijative" za promenu imena grada Zrenjanina u Petrovgrad.

Korisnici masovno brišu Fejsbuk naloge

Američki zvaničnici pozivaju na istragu zbog toga što su lični podaci 50 miliona ljudi sa Fejsbuka prikupljeni i zloupotrebljeni bez odobrenja, dok se kampanja #DeleteFacebook zahtuktava, a Mark Zakerberg ćuti.