Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Audi povlači oko 1,2 miliona vozila

Audi povlači oko 1,2 miliona automobila i terenaca širom sveta zbog toga što električne pumpe za hlađenje mogu da se pregreju i eventualno izazovu požar.

Srbija ne koristi potencijale za upotrebu solarne energije

Srbija još uvek nije iskoristila potencijale solarne energije za dobijanje električne i toplotne energije, iako tokom godine ima više sunčanih dana od mnogih zemalja koje već godinama i u velikoj meri eksploatišu taj obnovljiv izvor energije, izjavio je programski direktor RES fondacije Aleksandar Macura.

Utrostručen broj stranačkih preletača

Od lokalnih izbora u aprilu 2016. godine do danas, broj opština i gradova u kojima su odbornici promenili stranačku pripadnost povećan je sa jedne trećine na više od polovine, a broj "preletača" povećan je sa 125 na 472, pokazuje analiza Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA).

Protest zaposlenih u Amazonu zbog uslova rada

Više stotina zaposlenih u američkoj kompaniji za onlajn trgovinu Amazon protestovali su zbog loših uslova rada i plata danas u Berlinu gde vlasnik te američke firme Džef Bezos treba da dobije nagradu.

Hrvatska neće priznavati diplome iz Srbije i BiH?

Dekan Visoke škole za ekonomiju, preduzetništvo i upravljanje "Nikola Šubić Zrinski" iz Zagreba, Ivica Katavić, izjavio je za "Glas Slavonije" da "postoje velike indicije da diplome stečene u Srbiji i BiH više neće moći da se nostrifikuju u Hrvatskoj.

Za IT odeljenja zainteresovana 71 gimnazija

Za uvođenje novih IT odeljenja do sada se zainteresovala 71 gimnazija u Srbiji, rekao je danas pomoćnik ministra prosvete za digitalizaciju u prosveti i nauci Saša Stojanović.