Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

VIDEO: Evropljani sutra slave Dan Evrope i Dan pobede

Širom Evrope sutra će biti obeležen 9. maj kao Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, u znak sećanja na završetak Drugog svetskog rata u Evropi 1945. godine i početak stvaranja Evropske unije, pet godina kasnije.

Skup u Blajburgu sa određenim zabranama

Organizatori Blajburškog skupa potvrdili su danas da će ove godine obeležavanje godišnjice događaja s kraja Drugog svetskog rata biti održano po novim pravilima i uz određene zabrane.

Deo zida pao na dečake dok su se igrali

Dva dečaka, stari 10 i 12 godina iz niškog naselja Crvena zvezda, povređeni su pošto se na njih obrušio zid napuštene kuće u tom naselju, saznaje agencija Beta od žitelja tog naselja.

Katarini Rebrači dve godine i 10 meseci zatvora

Viši sud u Beogradu prvostepeno je osudio na dve godine i 10 meseci zatvora bivšu manekenku Katarinu Rebraču zbog zloupotreba sa Fondom za prevenciju raka dojke, jer je sa saradnicama protivpravno prisvojila deo novca iz tog Fonda koji su uplaćivali građani i donatori.

Vojska spasla 1.000 talaca Boko harama

Vojska Nigerije saopštila je da je spasla više od 1.000 talaca, većinom žena i dece, koje su islamski ekstremisti iz grupe Boko haram držali na severoistoku zemlje.