Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nakon skandala, Srbija dobija novog ambasadora u Parizu

Srbija će imenovati novog ambasadora u Francuskoj, kojem i inače ističe mandat, a narednih dana biće odlučeno kakve će sve posledice snositi naši diplomatski predstavnici zbog skandala u Parizu, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

VIDEO: Najveća epidemija morbila u Srbiji u poslednjih 25 godina

U Srbiji je, posle 25 godina, u toku najveća epidemija morbila, sa prvim smrtnim ishodima posle 20 godina, a tokom epidemije, koja je počela u oktobru prošle godine, zabeležno je 4.858 obolelih i 15 smrtnih ishoda, saopštio je Institut za javno zdravlje Batut, povodom Nedelje imunizacije koja traje do 29. aprila.

Članovi Saveta Evrope primali mito od Azerbejdžana

Postoji "snažna sumnja" da su pojedini sadašnji i bivši članovi Parlamentarne skupštine Saveta Evrope primali mito od Azerbejdžana da spreče kritičke izveštaje o izborima ili ljudskim pravima u toj zemlji, zaključilo je nezavisno telo koje je sprovelo istragu.

Srbija do septembra potpisuje memorandum sa Alibabom

Kineski gigant "Alibaba" zainteresovan je za ulazak na srpsko tržište, a do septembra će Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sa tom korporacijom potpisati Memorandum o saradnji u oblasti turizma i onlajn plaćanja.

Kombi udario pešake u Torontu, najmanje dvoje poginulo

Najmanje dve osobe stradale su kada je kombi prešao na trotoar i uleteo među pešake u severnom predgrađu Toronta, nakon čega je kanadska policija pronašla i uhapsila vozača, javlja Rojters pozivajući se na policiju i očevica.