Info
12.08.2015.
18:49
Država godišnje gubi milijarde dinara zbog utaje poreza, zbog čega ne čudi što je Poreska uprava pre nekoliko dana pokrenula novu aplikaciju "poreski alarm".
  • dule

    13.08.2015 07:53
    "Država godišnje gubi milijarde dinara zbog utaje poreza, zbog čega ne čudi što je Poreska uprava pre nekoliko dana pokrenula novu aplikaciju "poreski alarm"."


    Zašto kažeš država a misliš na vlast? Ništa država ne izgubi neplaćanjem poreza, izgubi vlast. Jeste, od poreza ode nešto i na korisne stvari, ali ode gomila i na bahaćenje i korupciju. Kad vlast (a ne država) dokaže svojim građanima da je aktivno počela da rešava taj problem i da se bori protiv toga (jasno mi je da se korupcija nikad ne može svesti na nulu, ali se može značajno umanjiti) tada će i građani radije plaćati porez. Do tada...


    Inače, ova vest se fantastično nadovezuje na vest o neplaćanju poreza preduzeća u restruktuiranju.
  • Nezavisni Vojvodjanin

    13.08.2015 06:38
    Mrzim drzavu u kojoj zivim
    Ja gradjanin ove drzave mrzim drzavu u kojoj zivim,jer placam porez vec 30godina, overena mi je zdr.knjizica, placam porez na imovinu, i sve uredno postujem. Medjutim za uzvrat dobijam probusene puteve, rasturene ulice, rastureno zdravstvo, unisteno skolstvo, preskupo gorivo, kriminalce na svakom koraku da strepim za zivot svoj i zivot svoje dece, policajce koji me maltretiraju, salteruse koje me sikaniraju za hiljadu jedan papir, nadobudnu administraciju, izmisljene takse i naduvane poreze(otimacina), itd itd. Ceo zivotni ambijent sjeban, poslovno okruzenje lopovsko i pljackasko. I onda pitam se jesam li ja lud da cenim i postujem svoju drzavu kojoj uredno placam porez i izmirujem sve takse, a gledam debele politicare i lokalce kako se goje i bogate preko mojih ledja. Mrzim te administracijo i drzavo......
  • Upućeni

    13.08.2015 06:31
    Nema većih lopova
    Od ovih iz Poreske uprave, i gradske i republičke!
    Novokomponovana gradska, krade poštene građane kroz lokalne "propise", gde navodi da je poslednji dan za uplatu 14.08.2015. te da se plaća kamata i kazna već od 16-tog??? A na zvaničnom sajtu republičke ispravno stoji 17'ti avgust, jer su 15-16 neradni dani!!!
    Republička je svojevremeno "greškom" zakinula jednogodišnju amortizaciju i na taj način za sledećih XX godina pokrala građane za 1,5% godišnje..
  • Joca

    13.08.2015 05:26
    opa
    Kriminalce primili u svoje redove,dali im drzavni posao,deci uclanjenjem obezbedjuju posao za ubuduce a od naroda traze da se medjusobno cinkari i zavadjuje.
  • Jova

    13.08.2015 05:16
    ajmo ovako
    Moracemo da postavimo sajt na kome ce gradjani objavljivati pljacke politicara i njihovu pripadnost pariji,napraviti link za serovanje sa video bilbordima pa kad zelite podlo i cinkaroski neka bude tako.Lepiti sa sve slikama i kriminalnim radnjama plakate po gradovima.Kako Vas samo nije sramota da na ovakvu ideju dolazite u zemlji koju ste Vi urusili.
  • Mile

    13.08.2015 05:09
    postenje
    Kada drzava postane postena prema grdjaninu i on ce se posteno i korektno odnosti prema njoj.Nismo mi ovce da nam mazete oci nekorektnim kafedjijama, zbog kojih je navodno prazan budzet.Politicari su zemlju opljackali ali na njih ne upirete prstom.
  • Goran Mijatović

    13.08.2015 04:45
    Pitanje
    Dajte molim adresu na koju mogu dojaviti gde se sve nalaze neprijavljeni radnici
  • oki

    13.08.2015 04:21
    porez
    Prvo onda krenite u racije pa pohapsite profesore u penziji koji drze casove privatno. Ionako pustate dilere,ubice u saobracaju i tajkune na slobodu a ovi profesori u penziji su postali milioneri pa sto im ne uzeti onda te milione. Pa vi stvarno niste normalni. Da ste stvorili okruzenje i ambijent i da ste naterali tajkune da plate drzavi koliko i kada treba vi ste donosili zakone koji idu njima na ruku da mogu da zgrcu milione a onda kada ponestane para u budzetu udarite opet na sirotinju. Treba porez da se placa ali zasto ne dajete pozitivne primere da ste pohapsili tajkune i sve im oduzeli pa i babama i dedama i tetkama i deci. E onda krenite dalje a ne opet od sirotinje.
  • posten

    12.08.2015 23:48
    a kome da se obratimo sto ne mogu da se dobiju vauceri za letovanje... nijedna posta nece da primi... kazu dobili zabranu
  • smecar

    12.08.2015 21:57
    A koliko gubi lopovlucima politicara? Kroz tendere i politicka zaposljavanja? To nisu milioni to su milijarde koje odu u vetar. Ali to nece policija i poreska da istrazuje.

    Ali zato ce oni ce da vijaju majstora Peru koji popravlja nesto a nema otvoren servis ili da u zato sto u radnji nisu izdali racun za dva hleba i jedan sok.

    Ali nema potrebe da ih placaju jer su ljudi toliko besposleni, pokvareni i zlonamerni da ce besplatno sa zadovoljstvom prijavljivati te teske prekrsioce zakona...
  • ivan.

    12.08.2015 21:50
    moreeeeee
    podigni ti minimalac jer za njega radim pa se necu baviti radom na crno, sivom ekonomijom bla bla.. Sram vam bilo samo otimate a nista me dajete! ja od te plate sto dobijam na "belo" ne mogu sa zenom i detetom 15 dana da prezivim a ne 31. posto je mleko, posto je hleb, ulje.. ne daj boze parce mesa koje nije na akciji.. zaboravili smo kako je to jesti lepo sveze meso bezakcijsko..
  • Schamlov

    12.08.2015 20:40
    kom odzvonilo
    Hocete da kazete da drzava nezna ko su najveci poreski duznici....eee pa vi ste stvarno genijalci i usput ne popravljivi i stvarno mislite da je ovaj narod glupav ...po vama, duzan je onaj koji nema za leba i jedva prezivljava i jos pretite sa nekim kaznama od 50.000 dinara a plata mu je 20.000 dinara,a u isto vreme posteni i preposteni koji sve placaju provode leto na Brionima ,Maldivima,i bog te pita na kakvim mondenskim mestima,i onda se vi pravite nevesti pa ocekujete od naroda da vam kaze da tamo neki Pera nije platio prvi kvartal za kucu od 4.000 dinara jer mu je i to puno posto mu je to petina plate,ma idite svi....
  • komšija ali nije cinkara

    12.08.2015 20:32
    i onda je mrmot zavio čokoladu
    "koriste i za uređenje ulice u kojoj imate svoj lokal, za škole koje posećuju vaša deca ili unuci, te za zdravstvene ustanove u kojima ste se ili ćete/ćemo se možda nekada lečiti".
    Ne pada mi na pamet.Za koga.kakve ulice,domovi zdravlja kakvi balraći.Za sifonke-ajfonke kojima se otac deteta ne zna,za bahatu bandu balavaca koja se tim istim parama bahanališe po tajlandu,za razne cice-mice sekretarice pevaljke,za svakog golog...na koji se bahati u poklonjenim japanskim autima.da prijavim nekog koji sam sebi zaradjuje hleb a onda da se od tih plata podele otpremnine nera,,,cima na državnim jaslama,da ga prijaviim da bi arkanova udovica kreštala na trgu.Prijaviću onda kad od deset naplaćenih za osam napravite dom zdravlja,park,ulicu a do tada sjašite
  • 12.08.2015 19:49
    Svoji na svome, a?
    Vođenje politike preko pločnika... navođenje naroda na cinkarenje... radi novih aviona, viskija i putovanja... koliki li su se sad slavni pokojnici pretvorili u ventilatore...
  • IQ

    12.08.2015 19:42
    Da cinkarimo poreskim lopovima za džabe! Mrš bre bando!.
  • 12.08.2015 19:40

    Da cinkarim moje komšije da bi trutovi u državnoj administraciji još bolje živeli?

    Malo sutra!
  • ST

    12.08.2015 19:27
    Cinkaroska drzava...
    ...kakvi gradjani da budu???
  • Luka Laban

    12.08.2015 19:13
    Tako umesto da policija radi za narod, narod radi za policiju. E Srbijo, u usta te j**** jesmo na to spali? Iz Kolumbije se tone kokaina švercuju u zemlju, heroin preko Peštera i Kosova ulazi preko Srbije gde god, deca nam se bodu u venu, roditelji nam nigde ne rade, nema posla, nema perspektive al zato cinkarite jedni druge, da hapsimo Vas a ne svoje finansijere, kumove, narko-lordove... jao Ceci frizerki kad je prijavi Milka, a Milku kad opaja Pera opančar jer je zimus iznosila šalove i kape na Limansku pijacu...

    Budite pametni, koristite svoju glavu - ta ista država koja Vas tera da špijunirate za nju, prva će Vas pustiti niz vodu kao svakog dosadašnjeg "uzbunjivača" (whistlerblower) ili kako god da se to kod nas zove...

    Pokažite đubradima da sami trebu da rade svoj posao, ionako svi na državnim jaslama imaju plate nebu pod oblake, pa nek izvole, neka sami istražuju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna