Info
21.11.2015.
17:22 > 18:33
Sve zgrade sa više od 30 stanova moraće ubuduće da imaju profesionalne upravnike, koji će biti zaposleni na neodređeno, a njihovu zaradu će finansirati stanari.
  • Novi Sad

    26.02.2016 13:18
    Za upravnika zgrade
    Moja zgrada je angažovala profesionalnog upravitelja, agencije Home Unity iz Novog Sada. Nimalo lepa iskustva i ni P od profesionalizma. Dalje od takvih. Toliko o tome da će nam biti dobro ako se tako neko angažuje.
  • Stanar

    07.01.2016 12:01
    necu vam placati i tacka!
  • komsha

    05.01.2016 10:13
    budalastina
    zar nije bolje da ostane predsednik kucnog saveta??
    to je covek koji je svaki dan tu i prati sta se desava..
    da li treba da dodje neko ko ce dobijati platu i pojavljivati se jednom ili nijednom godisnje da zahvali sto mu placamo... ko ce resavati probleme u zgradi???
    ko smislja ove gluposti da mi je znati...?
  • naivcina

    03.01.2016 14:30
    .
    Neka mi neko objasni,kako moze zgrada koja je privatno vlasnistvo da bude javno dobro u vlasnistvu drzave???
  • tata

    03.01.2016 12:39
    Naša je zgrada mala, 25 stana, tako da ćemo uskratiti državi ovaj namet. Ali imamo dvorište i u njemu 3 drveta. Možda bi ovi iz vlade mogli da obračunaju nekakvu dažbinu na osnovu dubine korenja i pravca u kojem se baca senka? A tu je i parking unutar dvorišta. Možda da se nametne neki licencirani posmatrač koji će šacovati i usmeravati parkiranje svih 5 automobila? Dajte preduzmite nešto, nije u redu da uzimate harač samo ovim u soliterima, zar smo mi u manjim stambenim objektima manje vredni, jel smo možda manje Srbi, šta smo bre?
  • anaa

    01.01.2016 20:36
    anan@yahoo.com
    Bato samo da bude zgrade. Kako su gradjene samo da se ne sruše.pu pu daleko bilo
  • Steva-NS

    27.12.2015 11:49
    Ovo je pokazatelj,da će nakon "planiranih" radnih mesta,po osnovu stranih ulaganja,biti potreban "uvoz" radnika iz stranih zemalja!Ali,avaj.To će da popune partijski ljudi,kojima je obećan posao (direktora),jer je predlog zakona tako formulisan ,pa je blaže rečeno "Upravnik"!Kako nam ide,nameće se pitanje čime će i kako oni raspolagati,a pogotovu,odgovarati!Očekujte da ovo nije poslednja novotarija,vrle nam vlasti!
  • LOL

    26.11.2015 09:23
    .........
    Ne znam dali ja ne razumem ili ostali ne shvataju.Nije go...no vec j fekalija, isti djavo drugo pakovanje.U cemu je razlika, do sada ste imali predsednika kucnog saveta to su uglavno komsije po pravilu profesionalni grebatori koji samo gledaju da pored redovne plate koju primaju preko informatike od nasih uplata maznu sto vise u svoj spajz.Plata koju retko ko odbije za minimalnu kolicinu rada u manjoj zgradi je 15000 dinara.Naravno da ne zaboravimo koliko predsednik stavlja u dzep od svakog posla koji se obavlja u zgradi.Npr. u zgradi nemate niti jednu stedljivu sijalicu a predsednika zaticete svaki mesec kako u radnji na racun kupuje karton istih.Kod izrade kljuceva za ulazna vrata traze od kljucara popust a stanarima naplate punu cenu i stav u proseku oko 150 po stanu dzep.Nedavno je predsednik izneo ponudu za izolaciju spoljnog zida koja je bila enormna na spram ostalih zgrada. Izolacija se naplacuje od 17 do 19e po m2 spoljnog zida dok je on nama izneo ponudu od 25e po m2 povrsine stana , zamislite koliko stavi u dzep nezasita pijavica. I sta sad dobicemo upravnika umesto predsednika, ne vidim problem nista se ne menja samo se titula drugacije zove.
  • Pera

    24.11.2015 13:54
    Sramota.

    Bio je bolji raniji predlog. Zgrada mora da ima Skupstinu zgrade koja funkcionise. Ako su stanari slozni i neko hoce da to radi besplatno to ne treba zabranjivati. Ako Skupstina donese odluku da se angazuje profesionalac i to treba dozvoliti ali sve to lepo urediti da nema zloupotreba.
    Treba posebno definisati sta se desava kada nema Skupstine zgrade ili ona ne funkcionise onda lokalna samouprava treba da odredu upravnika zgrade da stanari ne bi trpeli.
    Kada se opamete i naprave Skupstinu imace i manji trosak.
    Treba odrediti koji je minimalan iznos za investiciono održavanje da se zgrade ne bi raspale.
  • 24.11.2015 08:22
    Odlučite se

    Ako je zgrada(sa svim stanovima) JAVNO DOBRO,znači da pripada državi. A ako pripada državi,onda je naplata godišnjeg poreza na imovinu NEZAKONITA.
  • 23.11.2015 13:52
    Vidim da brinete samo o placanju,jos uvek niste shvatili da zidovi vaseg stana nece biti vasi?
    Da li razumete sta yo zgrada,to nije samo stepeniste.
  • 23.11.2015 09:55
    Topla voda NEVERUJEM MAJKE MI !!!!!!!!!!!!!!
    STA JOS KOME TREBA DA SE PLATI EVO JA CU POMOCI !!!
  • 23.11.2015 09:08
    diktatura
    Vec smo duboko u diktaturi. A, izvrsitelji su gospodari nasih zivota. Ovo je zavlacenje ruke u nas dzep, zna se cija je ruka.
  • Liman

    22.11.2015 19:54
    Logika
    Znači u zgradi sa recimo 30 stanova, predsednik (upravnik) može da bude komšija i ne treba mu licenca, a za zgradu sa 31 stanom, stalo čoveku znanje, pa treba profesionalni licencirani upravnik...
  • gole

    22.11.2015 19:43
    Sta ce tu biti bolje?O svojoj zgradi najbolje mogu brinuti sami stanari.Zakonski regulisite problem sa neodgovornim vlasnicima stanova i samim stanarima.Svi mi znamo da upravlamo zgradom kada nema vecih problema,ali cim zatrazite novac,zlo.Sa praZnom kasom niko jos nije uspeo da uspesno odrzava zgradu.Zakonom regulisite i kontrolu rada predsednika Skupstine stanara.Ako se predvidja Upravnik Zgrade,koga ce on angazovati za odrzavanje zgrade?Mislim da ce biti lose resenje,jer je ovo ocito neciji interes.Mnogo ima ne zainteresovanih stanara i to treba resiti.
  • pezos

    22.11.2015 16:23
    higijena
    Kakva uzasna diktatorksa politika pa zar nije ljudski da taj tkz upravnik bude neko koga stanari izaberu komsa, rodja po preporuci, komsija iz susednog ulaza itd,,, gde ce oni odlucivati koliko ce ga placati a ujednog i koliko ce se para izdvajati za odrzavanje zgrade i povrsine na otp 100m oko zgrade (time bi se definisalo i sta treba da odrzava JKP Zelenilo a sta mi stanari).Najbolje je da npr 1 osoba bude domara npr u 5 ulaza a svaka zgrada svoj prihode nevezano za platu domaru.I on oni sumari nasi dragi nam Komunalci kojih ce biti jos vise kontrolise rad domara kojeg moraju da imaju u bazi podataka ili pri obilasku terena konstatuju sta treba uraditi u narednih 60 dana u zavisnosti od vrste pola ili ce u protivnom sami angazovati majstore (naravno skuplje i poslati ga na racun informatike) Ali kada cete napraviti reorganizacije u JKP Zelenilo i JKP Cistoci zasto mi stanari pojedinih opstina ne mozemo da sklopimo ugovore sa firmama koje bih nam cistile i odrzavale zelene povrsine a ne da smo vezani za ove lopine koje svoj posao veoma povrsno obavljaju.
  • Georg

    22.11.2015 15:02
    Ovo je izmislila partija na vlasti da bi potpomogla partijsko zapošljavanje. Treba udomiti onolike SNS kadrove koji čekaju posao!!!
  • 22.11.2015 12:38
    jaran- dosta je bilo
    U Nisu, Novom Sadu i Beogradu ih "castimo 500 dinara" pogledajte schemiran ciklus ove otimacine na google pod >castimo ih 500 dinara< , pre mesec dana se pisalo o tome, zaista, komunalije placamo a kada treba nesto da se uradi oni nam naplate visestruko u odnosu na trzisne cene, a predlozeni Zakon ima za cilj da uveca "prilive" i da ih jos vise "castimo", sa druge strane u proseku su nam zgrade stare, krovovi prokisnjavaju, liftovi kojih ima oko 50.000 u Srbiji su "oldtajmeri" ovaj zakon nece resiti problem vec ce se na 500 dinara koliko ih castimo, verovatno cascavanje udvostruciti, a krovovi ce i dalje da prokisnjavaju, fasade i dalje ce padati a liftovi sve vise otkazivati. Vec sam pokrenuo u okviru mog politickog angazmana ovakvo pitanje, spremamo se za lokalne izbore u maju 2016 i resenje koje cemo ponuditi gradjanima ce biti objavljeno, inace sns je izneverio obecanje izrade fabrike i industrijske zone u Beogradskoj Rakovici iz 2012 iskreno se nadam da ce pokret dosta je bilo biti ozbiljni u pogledu resavanja ovog problema.
  • Novosadjanin

    22.11.2015 11:09
    objavite
    i clanak o tome ko nam je ovo smestio. Pojedinci koji vode odrzavanje zgrada. Bilo im je malo na dobrovoljnoj bazi sad primoravaju gradjane da placaju njihov nerad. Otvore firmu pod nekim nazivom kao kucni majstori sa dva zaposlena a ostalo iznajmljuju po potrebi i naplate nama koji smo vec do guse u dugovima. Te dimnjacarina, pa povecan porez, takse, sad RTS pa ovi lezilebovici upravnici da brinu o mojoj nekretnini.
  • 300 + 500

    22.11.2015 11:04
    +200 + 450
    Da li ste svesni koliko ce nas izneti odrzavanje zgrade mesecno! Nije ovo samo izdatak. Dodajte redovno prihod mimo ovih 300d. pa osiguranje zgrade, pa zamena jedne sijalice koja iznese 300d. ...... Pa ciscenje snega, pa dvorista.... sve ce to dobro upravnik da naplati sve sa svojom provizijom.
  • 16000

    22.11.2015 10:58
    radnih mesta za SNS
    Nasa zgrada ima 45 stanova, relativno nova. Sami je odrzavamo godinama, krecimo, popravljamo sve za 200d. mesecno po stanu. Imamo interfon, kamere, cistimo sneg, sredjujemo dvoriste, obezbedili smo energetski pasos. I ko ce bolje da vodi racuna o zgradi no mi vlasnici stanova. NEKI SNS UPRAVNIK ! Ovo je pljacka jos jedna od strane vodje, pored penzija, plata RTS. Sve sto je obecao u predizbornoj kampanji je slagao. UDAR NA NAROD.
  • 22.11.2015 10:20
    Licence za upravnike da se izdaju Naprednom metodom. Poput notara ili izvršitelja ...
  • 22.11.2015 09:05
    ЈОШ ЈЕДАН НЕРАНИК СА ПЛАТОМ
    И ово је у циљу смањења незапослених,обилази зграду споља или изнутра све једно,смо чеше муда и добија плату.еуропска измишљотина.Зграде су 90% приватно власништво шта има ту да се меша којекаква општина.Они су се одрекли и заједничких просторија 1996.године па са зградама немају ништа.Земљиште зграде све је ЈАВНА ПОВРШИНА око зграде,1 метар даље од темеља.Нека ЈКП чисте и раде.Тротоар око зграде у ширини од 1 метра је у надлежности стамбене зграде остало куш чисти и одржавај општино!
  • Paun

    22.11.2015 09:05
    e da
    Rekoh ja vama pre dve godine da bežite na sela,i da će cene stanova i dalje padati,pa izračunajte sami koliko su pale cene od tad...i dalje padaju.
    Troškovi stana ukupno 40 kvadrata = 12.500 dinara
    bašta + kuća 90 kvadrata = 14.500 dinara
    srećno.
  • Jova

    22.11.2015 08:59
    TREBA DA
    Se smanji nezaposlenost ispod 15% za 2 godine, zar niste slusali premijera. C c c c c c
  • 22.11.2015 08:11
    Kod mene u zgradi vec imamo profesionalnog predcednika kucnog saveta,placamo ga 300din. mesecno po stanu. I sada na to treba I ovo placati? Pa da damo otkaz ovom prof.predsedniku? Da li je to sto se trazi ili je nesto drugo? Nista mi nije jasno...ali samo mi je jasno da se stalno neke pare traze...odakle?
  • 22.11.2015 07:54
    CIJE JE JAVNO DOBRO?
    Pa te zgrade smo mi finansirali,mi nazidali i sad odjednom postaju javno dobro?Ko je vlasnik javnog dobra i sta je ulozio u nasu zgradu kad je poseduje?Na cijem je zemljistu to javno dobro,jer znam da je zemljiste bilo moje i da sam ga prodao investitoru,a on ga je posle ukalkulisao u vrednost stana i prodao stanarima.

    Sta smo mi onda kupili ako su zidovi vasi,vazduh?
    Koliko to kosta vazduh u Novom Sadu?

    Hocete li nam na kraju naplacivati parking i u nasim dvoristima?

  • sovra

    22.11.2015 06:53
    treba uvesti
    Obaveznog doktora,obaveznog kuvara ako neko nije skuvao rucak,obaveznog masera,obaveznog vozaca....penzioneri jeste dobili povisicu?A vi biste da se bahatite sa dva bureka i litrom jogurta mesecno?E pa ne moze.
  • 22.11.2015 06:26
    Hitno menjam dvosoban stan u zgradi na Grbavici, za kuću na selu, do 30km od Novog Sada!
  • 22.11.2015 05:44
    Milan
    A za zgrade sa manje od 30 stanova?
  • 22.11.2015 05:34
    Dajte izbore
    Zmači, od sada SNS uvodi svoju upravu i u zgrade, a ja to treba da plaćam?
    Daje izbore, da im objasnim šta mi znače tih 300 dinara, i šta su mi uradili od života od kada su došli na vlast.
  • Oko

    22.11.2015 03:36
    Total control
    Pored ovog kao budući direktor zgrade uvešću naplatu svakog ulaza u zgradu fiksno 1000din mesečno +još po 10 din svaki put za stanare i njihove goste.Kamera bi bila postavljena na ulazu, a za stanare koji su na spisku, a ne koriste ulaz fiksna mesečna naknada je 900 din(popust 100din jer ne trcaju vrata i elektroniku).

    Sredstva bi se koristila za dalje postavljanje kamera u liftu, požarnom stepeništu i hodnicima, uvođenje besplatnog wifi i za moju platu.Za svaku zloupotrebu ili namerno oštećenje inventara pisaću vam krivičnu prijavu.

    Sve ove mere se sprovode radi bezbednosti stanara i zgrade, a u cilju zaštite od lopova, narkodilera, klošara i terorista.
  • Novosadjanin

    22.11.2015 03:05
    U zgradama vec postoji skupstine, predsednici, clanovi koji vode zgrade. I to bez naplate. Konkretno, u mojoj zgradi sami krecimo, sredjujemo hodnike, menjamo sijalice i sto skupimo po 200d. imamo za popravke. Smanjili smo troskove na minimum i lepo funkcionisemo. Ulicu sami cistimo zimi, dvoriste radna akcija sredi. I SAD TREBA DA SE ZAPOSLI 15-16 HILJADA SNS CLANOVA pa nasli opet po narodu. Pa od 1.1. imamo toliki udar na kucni budzet da nam jedino dodje da se ubijemo. Te za TV pretplatu, te akcize, te smanjene penzije i plate, takse ogromne............
  • Antibot

    22.11.2015 02:54
    Reket
    Konfiskacija privatne imovine i diktat SNS vojske.Platićete reket, a za uzvrat nećete dobiti ništa.
    A zaposliće se samo oni kome ministarstvo da licencu.Ovi su gori od Hinkija.
  • EvoOvako

    22.11.2015 01:29
    ...
    Prema komentarima se da zaključiti da je ovo nepotrebno. Pa da.... Nema veze što 90% krovova u zgradu prokišnjava - neka ljudima curi. Nema veze ni što pucaju cevi, ni što su brave iskidane, nema veze ni što padaju sa zgrada crepovi, opšavi, limarija, ni to što ledenice padaju. Nema veze. Ne treba nama neko odgovoran da vodi zgrade. Najbolje neka je vode ljudi koji ne znaju i ne umeju to da rade. Neka zgrade vode ljudi koji skidaju kajmak sa svakog posla koji se radi - šatro nekoliko ponuda, a na svakoj se predsednik ugrađuje. NAravno, ne svaki. Nema veze to što se namnožilo "firmi" za održavanje zgrada, kao i ovih samoukih privatnih predsednika koji su tu da uzmu dinar, a posle 15 časova gase telefone, pa se puknute cevi se rešavaju u privatnoj režiji, ako vlasnik stana ima novaca, a ako nema, onda se čeka jutro i curi komšiji ispod.
    Super komentari.
    Dakle, zgradu treba da vodi stručna osoba koja zna kakve posledice može izazvati nerešen problem.
  • novosadjanin

    22.11.2015 00:56
    i vreme je bilo
    pa ovo je samo ozakonjavanje, vec realne situacije... imamo u zgradi profi upravnika vec 5 godina i od tada stvari funkcionisu!!!
  • 22.11.2015 00:36
    moli se vlast da ne izmislja vise nikakve nove troskove ni za 1 dinar
  • nessa

    22.11.2015 00:02
    jajare
    znate sta..kad mi dodje neki bot na vrata...opalicu ga pajserom po sred cela..pun mi je klinac izmisljenih radnih mesta i kojestarije..samo gledam kako neki likovi na sve moguce nacine pokusavaju da nam zavuju ruku u dzep..da nece da me prati mozda ko mi u kucu dolazi?pa ja kad bi video nekog likusa da babra zamnom odvalio bi mu jajnike
  • koja

    21.11.2015 22:54
    pitam se
    ko ce da bira izvodjace radova za popravku necega sto se pokvarilo i hoce li to biti majstori koji su najpovoljniji ili najpodobniji???

    i sa kojim pravom neko uopste sme da upravlja mojoj imovinom i namece mi nesto??? jer, izgradnju celokupne zgrade su platili kupci stanova, a ne drzava, i kako je sad to odjednom javno dobro???

    a ako je nesto javno dobro, gde su onda pare od grada za obnovu tih istih javnih dobara??? vec vidimo kako se odrzavaju javne povrsine

  • ENDOLPHINNI

    21.11.2015 22:45
    Ljigavost i BLJUTAVOST nemaju GRANICE !!! Halal nam vera !!
  • 21.11.2015 22:13
    jaran
    Muljanja sa nabavkama nepotrebne opreme, namestaja, informacionih sistema i prodaje magle sa pojedinicima koji ih dobijaju uzastopno 10 godina sa kojima se novi segamegadens direktorcici usemili su danasnja svakodnevnica, iako ih castimo sa 500 dinara, ocigledno ce se to povecati, a mome komsiji prokisnjava krov a oni mu nude zamenu postanskih sanducica.
  • Nebojša Milenković

    21.11.2015 21:48
    Dok stanari češljaju - Botovi botuju...
    Ova vrsta zakona - a ako ima pravnika koji čitaju molio bih da potvrde/demantuju - jeste u potpunom nesaglasju sa zakonom o zaštiti potrošača... nažalost, jasno je da je u pitanju prilično neuverljiv pokušaj masovnog zapošljavanja stranačke vojske... upravnici zgrada od kvalifikacija treba da imaju najmanje 4 razreda osnovne škole i - pazite sad - LICENCU ZA OBAVLJANJE posla koju izdaje ministarstvo?!?
  • 21.11.2015 21:39
    kakva je ovo glupost .... na neodredjeno vreme????????????? A ko moze da mu da otkaz? Direktor zgrade? Drugo, vlasnistvo nad zgradom imaju stanari i niko ne moze da nametne nekoga da upravlja privatnom imovinom.
  • OVO JE POCETAK

    21.11.2015 21:36
    K R A J A
    VLADAVINE SNS ! Povecali porez na imovinu. Smanjili plate i penzije. Takse povecane nekoliko puta. Uveli notare. Uveli placanje dimnjacarine iako mnogi nemaju dimnjak. Uveli nam placanje parkinga ispred zgrade. Povecavaju akcize i cenu goriva kada cena u svetu pada. Sada nam uvode neke upravnikekako bi zaposlili 15 hiljada svojih clanova.
  • Pero

    21.11.2015 21:34
    svi mi stanari smo kupili stanove i oni su u privatnom vlasnistvu a drzavnom i drzava da mi namece direktora kao da osnujem firmu i oni kazu Andej ce biti direktor
  • novi sad

    21.11.2015 21:34
    skola
    Za ovako nesto postoji novi smer u srednjim skolama, tako da to nece moci da radi bas svako kako ste napisali.
  • Rusofil_IQ0

    21.11.2015 21:05
    Mi imalo vec profesionalnog "majmuna" i to sve zbog par LUDACA samica koje fanrtaziraju, prvo su se istresale na prve upravnike koji su bili "neprofesionalni" i jeftini jer drze sastanak svakih mesec/dva... sad nakon par godina imamo MEGA profesionalnog, evo vec 4 meseca nije zakazao sastanak a tog su te krmacetine tri odabrale!!! i naravno sve po nas djep mislim da je ili 250-300din, pa fina parica na 40 stanova a ne radi nista!!!

    Sad kad vam takve nametnu bice belaja!, placas nekog da obidje zgradi na 2 nedelje po 5min, 300x40 (prsek) = 12 000 malo li je!
  • 21.11.2015 20:52
    @Uzas
    ... ili dimničara ;-)
  • Huncut

    21.11.2015 20:38
    Upravnik = Greska
    Umesto sto cemo placati upravnika zgrade, bolje uvedite u skole predmet domacinstvo gde se uci o zivotu, ponasanju, sa koje strane tanjira na astalu stoji viljuska i dr. Stariji znaju o cemu pricam.
  • 21.11.2015 20:35
    Divljina
    Stize civilizacija pa se dzungla malo potresla.
  • Teča

    21.11.2015 20:13
    Eto još posla za "buraze" i "jarane", nego kako je zgrada javno dobro ako su svi stanovi privatni ? Druga stvar, na koji način i ko će kontrolisati i sankcionisati zloupotrebe upravnika ? To podnošenje računa jednom godišnje okačite mačku o rep, plaćaćmeo nečije sedenje kući i nerad.
  • Gradjanin

    21.11.2015 19:36
    Sram vas bilo
    Pa dokle vise bando jedna preko gradjana da se bogatite !!! Pod hitno treba narod da se digne ( kao sto je to ucinio i Tomislav na kanalu 9 ) i kao sto je rusen Milosevic tako i ove treba a ne da cekamo izbore i da nam opet izaberu jos gori sljam !!!
  • ns

    21.11.2015 19:35
    @Jovan2
    To što si ti i tebi slični navikli da predsednik k.s. lopata sneg, popravlja sve po zgradi i jedini brine o istoj dok svi ostali prolazite pored i ni prstom da mrdnete kao da ne živite tu, to je vaša sramota i nekultura življenja u zgradama.
  • uzas

    21.11.2015 19:27
    Ovo je kao da vam neko nametne majstora ili lekara, potpuni fasizam!!!
  • haha

    21.11.2015 19:22
    trpite kada ste budale
    Upravnici zgrada ce kao i notari i izvrsitelji biti clanovi SNS.
    Izmislja im firer nova radna mesta.
  • Cile

    21.11.2015 18:49
    hmmm...
    Čekaj, pa predsednik sada i ako prima platu o kojoj su stanari odlučili i potpisali pristana ne iznosi više od oko 4000 dinara. Sudeći po ovome, sada će neko treće lice doći u zgradu koje ne poznaje nikog od komšija i mi ćemno biti dužni da ga plaćamo ako nas ima 40 na mesečnom nivou 12000 dinara. Takođe se kaže da će zgrada sama birati svoje Upravnike. Na osnovu čega? Lepote, boje glasa ili čega? Prezentacije? Planski ponovo kradu narod. UŽAS!
  • Znači:

    21.11.2015 18:38
    1.Izmisliti novi posao za stranačke parazite
    2.Propisati da se za taj posao izdaje dozvola(licenca) koja se plaća
    3.Dodati i neko obavezno osiguranje
    4.Sav trošak prevaliti na građane
    5.Na izborima opet računati na kratko pamćenje
  • proleterska

    21.11.2015 18:16
    definicija VLASNISTVA

    sta je STANAR obavezan:

    sta je VLASNIK obavezan:

    za ove mlade/drcne komunisticke naslednike je SVE ISTO!

    bando nepismena!

    KOJI upravnik stanova moze da izbaci stanara???

    haos u korumpiranom drustvu...sve se svodi na PRETNJE, batinase i "...Od stanara koji ne budu želeli da za upravnika plate dug će naplaćivati privatni izvršitelji"..."

    ovo je majmunisanje sa zakonodavstvom, ako ga ima?

    w.
  • stanovnik

    21.11.2015 18:06
    zgrade
    Treba jer nam zgrade lice na kontejnere i to one otvorene, nema zgrade koja ima ispravan krov, liftovi stariji od stanara a ima i zanatskih radionica po stanovima...
  • Sima

    21.11.2015 17:57
    JAVNO DOBRO ZGRADA?! KOJI QRAC SADA OVO?
    Kako smo da sada mogli da održavamo zgrade bez njih? Ni jedna nije pala, a predsednici kućnog saveta i ovako deru, a ništa ne rade (o polaganju računa da ne pričam). I kako je zgrada javno dobro, kada su svi stanovi privatno vlasništvo pravnih/fizičkih lica?!
    Parking zone nelegalnu uvode, a mi valsnici smo platili prilikom kupovine održavanje, izgrdnju i sve ostalo za taj prostor koji je Parking servis uzurpirao, mater vam ....
  • Jovan2

    21.11.2015 17:52
    Obaveze upravnika zgrade, dodati: Cisti sneg ispred zgrade
  • 21.11.2015 17:52
    šta sve neće izmisliti ovi lopovi iz vlasti malo im nepostojeća dimničarina, pa misle ajd još koja kinta pre nego nas oteraju govnjivim motkama
  • 21.11.2015 17:45
    I naravno, bice neki prekodrinas.
  • 21.11.2015 17:41
    Dokle ćemo ovo trpeti
    JOš jedna pljačka ovog naroda i ubacivanje para u džepove odabranih upravnika i osiguravajućih društava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna