Info
24.11.2015.
07:26 > 07:26
Dom učenika srednjih škola u Nišu odlučio je da izbaci učenicu M. Ž. (15) jer je htela da se ubije, a to "nije po pravilniku te ustanove".
  • brena

    26.11.2015 02:06
    ucenica
    Zaista sam zgrozena nasim drustvom, nasim prosvetnim radnicima, o pojedinim komentatorima ove nesrece da ne govorim. Dete ima samo 15 godina, u tim godinama mnoge stvari deluju dramaticno. Ko zna sta je razlog zasto je devojcica pokusala da ode sa ovog zlog sveta. Cim stanuje u domu, znaci da nije iz Nisa, jer bi inace stanovala kod roditelja, a sama kaze da njeni roditelji nemaju dovoljno novaca da joj obezbede drugi smestaj. Ko zna sta se u njenoj dusi desavalo. Sada joj je potrepna velika pomoc i podrska da sve prevazidje i da nastavi zivot u ovom surovom svetu koji u tudjim suzama uziva. Sram neka bude sve zaposlene u tom domu, koji su glasali za njeno izbacivanje iz istog. Trebalo je da joj pruze podrsku, da rade sa njom, da joj pomognu. JA GLASAM DA SE TI "PROSVETNI RADNICI" ODMAH IZBACE SA POSLA. Biti prosvetni radnik je nesto veliko i plemenito, ovima nije mesto ni u poslednjem bircuzu i javnoj kuci. Sram ih bilo, ne znaju sta ce se, mozda sutra, desiti njihovom detetu.
  • Marko

    24.11.2015 16:12
    Pitanje ?
    Pitao bih ja njih da je u pitanju njihovo dete dal je po pravilniku te ustanove.
  • lila

    24.11.2015 13:30
    sad se vidi sad se zna
    Ko sve radi u našim prosvetnim ustanovama. U ovom domu ni jednog pedagoga, jer da ih ima ne bi donosili ovakvu odluku. Bruka za prosvetare, BRUKA. DA, smeniti i upravnika doma i sve zaposlene koji su donosili ovakvu odluku i ministra ako ne reaguje.
    Uzgred, prosvetni sam radnik.
  • prof.

    24.11.2015 12:39
    @Limanac - Izvinite molim vas
    Ako pokušaj samoubistva nije povreda discipline BILO GDE, a šta je?

    Ne verujem sta citam . O kakvoj i cijoj disciplini pricate ? Ovoj devojci treba pomoci a ne odmoci .
  • G

    24.11.2015 12:30
    @Dule - roditelj može da bude svako, bez obzira na svoje profesionalne pa čak i roditeljske kvalifikacije. Za pomoć licima koja su pokušala samoubistvo nije dovoljno da budete roditelj - osim ako smatrate za rešenje da je otac veže za radijator?
    @Limanac - pokušaj samoubistva je "povreda discipline" isto koliko je "povreda discipline" da je devojčica obolela od šećerne bolesti. Izbacivanje deteta koje je pokušalo samoubistvo na ulicu nije poznata metoda rešavanja takvog problema niti je jasno kako može da nečiji pokušaj samoubistva načini "povredu obaveza". U pitanju je psihičko stanje, a isto kao što ne možete da u pravilnik napišete "učenik će se izbaciti ako dobije šećernu bolest" tako ne možete da napišete ni "učenik će se izbaciti ako pokuša samoubistvo". Ovom detetu treba pomoć.
  • Osoba M

    24.11.2015 11:59
    Zabrinjava me najvise sto niko govori o razlogu za pokusaj samoubistva. Jedni govore o povredama etike, drugi o povredama pravilnika, a niko o tome sta se desilo u zivotu te devojke da pokusa tako radikalan potez. Oboje i otac i sama devojka govore kako je sve do sada bilo sjajno...
  • dule

    24.11.2015 11:56
    Dete pokušalo samoubistvo a otac želi da se drugi brinu o njemu. Zaista ne znam sve okolnosti ali mi ovo deluje pogrešno.
  • limanac

    24.11.2015 11:12
    Izvinite molim vas
    Ako pokušaj samoubistva nije povreda discipline BILO GDE, a šta je?
  • NS

    24.11.2015 09:03
    srpska prosvetarska etika
    Ako zbog nečega do sada nije otišao ministar prosvete sa svoje dužnosti, sada je pravo vreme.
    I dalje treba razumeti i podržavati prosvetare?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna