Autor: Agencije

Info
25.05.2016.
19:48 > 22:01
Svaka druga mlada osoba u Srbiji nema posao, a mladi koji su zaposleni izloženi su različitim oblicima eksploatacije, podaci su danas saopštenog istraživanja "Mladi u Srbiji 2015".
  • Pera

    26.05.2016 08:31
    Da li ?
    Mom prijatelju je trebala radnica za sportski klub, dao je oglas na fejsu koji je namenski zavrsio na 10,000 adresa ( devojke od 18-35 godina, u Novom Sadu i okolini). Ocekivalo se minimum 200 poziva za posao, kad gle cuda, javile se 4 devojke... Pa gde su te nezaposlene devojke zeljne posla?
    Takodje znam puno devojaka i momaka koji ne rade i koji nece da rade za platu od 25-35.000 dinara.
    ' Bolje da ne radim nista nego za neku siću'
    Dosta mladih, skolovanih, imaju pogresan pristup pri zaposljavanju... misle da ako su zavrsili fakultete znaju da rade posao. Dolaze kod poslodavca iz recenicu 'Ja sam fakultetski obrazovan i necu da radim za malu platu'... Na pitanje sta znaju da rade jedini im je odgovor da su zavrsili faks...
    Ja sam poceo da radim sa 18 godina. Na raznoraznim gradjevinama, krecani, istovaranju slepera brasna i cementa, nisam pitao sta se radi vec kad treba da dodjem da radim! Nisam odmah trazio fotelju, mada sam na kraju zavrsio u njoj...
  • "Pametna" vlast

    26.05.2016 08:15
    Podelite deci zemlju - umesto tajkunima i strancima.
    Pa da vidimo koliko će ih biti bez posla.
    U Nemačkoj rukolu gaje na hektare.
  • nss

    26.05.2016 08:07
    nss
    e pa dragi narode i dragi omladinci birali ste ...eto vam,...u moje vreme kada se podigne omladina drzavni vrh se tresao a vi cutite i jos skupljate po 500 glasova za njih da bi vam nasli posao od 200 evra....zato razno razni bajatovici primaju po pet plata,stogodisnjaci sede u skupstini,silikonske pevaljke razbacuju na desetine hiljada evra za zurke a mi skupljamo po dinar da lecimo decu....fuj
  • Jovan

    26.05.2016 07:32
    @mrva
    Slažem se da ne treba dozvoljavati maltretiranje i zlostavljanje, a pogotovo ne za siću, međutim, ova država je namestila to tako da ima mnogo nezaposlenih kojima je i tih 200e skoro pa nedostižno i ako postoji i mala šansa da mogu da rade i za tih 200e, radiće, samo da obezbede egzistenciju sebi i svojoj porodici. Čak i da se desi da cela zemlja prestane da radi, ne znam da li bi se nešto promenilo, a svakako šanse da svi koji imaju 200e platu prestanu da rade skoro su pa nepostojeće.
  • Mrvica

    26.05.2016 00:58
    Re Mrvica
    Da bi proziveo nešto prvo moraš da smisliš gde to možeš da plasiras, i da li možeš dovoljno količinski i kvalitetno da proizvedeš. Situacija se promenila, sad su u Kini svi veći proizvodni kapaciteti i to je činjenica, Jugoslavije i velikog zatvorenog tržišta i socijalizma više nema. Ko može beži, ko neće, ne može il ne zna ostaje tu gde jeste. Nesolidarnost je na visokom nivou, a nacionalizam služi kao glavna temea u kafanskim dokonim raspravama i usmeravanje frustracija na nepostojećeg neprijatelja. Gubitak empatije prema ljudima i životinjama, 4 izgubljena rata vođena 90-tih učinila su svoje. Izmrcvareni, nezadovoljni, zatrovani dnevnom politikom i nekvalitetnom hranom. Onaj ko radi za 200e il te pare trosi na izlaske i sminku, ili je zaista socijalno ugrozen i neće da prosijači i da se zadužuje, i nije problem u njemu već u državi koja je dozvolila tako nisku cenu rada i inspektorima koji ne rade svoj posao.
    Poruka napaćenim ljudima, rešite se televizora iz kuće, prestanite da čitate žutu štampu, vreme utrošeno na gluposti preusmerite u nešto korisni, dal da se dodatno edukujete ili provedete kvalitetno sa porodicom i prijateljima. Vreme je takvo, na snazi je zakon džungle, ovde su vas kojekavi trećerazredni likovi i bukadžije nadjačali i potisnuli, nije im se stalno na put na vreme i sada su dominatni u društvu. Od samosažaljevanja i izdrkavanja nemate ništa, pamet u glavu i borba do kraja, druge nema. Bolje umreti pokušavajući, nego se mrcvariti ko posran.
  • Radisa

    26.05.2016 00:44
    Bez posla.
    Pa nije dovoljno da bez posla bude svaka druga osoba , to znaci samo 50%. Tek kad bude 90% mladih nezaposlenih, posodavac ce moci da ih zaposljava i za 100 eura mesecno, sa jednom pauzom za dorucak, rucak ili veceru, zavisno od smene. Za ostale potrebe neka od tih 100 eura nabave pelene. To je Srbija kojoj tezimo. Bravo za kapitalizam u Srbiji !!!
  • ana

    26.05.2016 00:37
    Kazu da tamo gde želite da odete na ulici na decu kidišu pedofili a lopovi gore nego kod nas kidišu na imovinu gradjana. Ko ima naslednike neka sebi u Srbiji obezbedi zemlju jer se na zemlji može preživeti kao šti su naši preci.
    Drzava sve da prilagodi ovim platama. Danas je zena u banci podizala penziju 100 hiljada. Sve plate sa budzeta prilagoditi platama u privredi a i komunalije. Evropske cene i juznoamericka plate će uniti gradjane i razjuruti. Ako je to cilj onda samo tako nastvaite.
    Ispada rad u novim firma nežto kao praksa i priprema za zapad.
    Ovde se školuju i obuče o trošlu gradjana pa u Eu i svet medju pedofile i azilnte sa bombma
  • DonJuan

    26.05.2016 00:10
    Glasali ste, uzivajte! Zasluzujete sav jad i bedu koja ce vas snaci!
  • антипротиван

    25.05.2016 23:35
    Ова "држава" младима даје само 2 могућности:
    -отићи одавде и сањати родни крај или
    -остати овде и сањати запослење

    То је то! Има ли смисла, кажите сами!
  • mrva

    25.05.2016 21:11
    Nije problem u onima koji neće da rade za 200 evra nego u onima koji hoće! Životni kriterijumi većine su toliko niski da su spremni na svaki oblik zlostavljanja i omalovažavanja, čime se krug zatvara, a društvo postaje jeftina i nekvalitetna radna snaga. Činjenica je da Srbija danas ne ume da proizvede NIŠTA! Ovo je najobičniji kurac od zemlje iz koje vredi samo otići.
  • Žikica

    25.05.2016 21:05
    Zato su Jelićeve 2 žene i 3 švalerke zaposlene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna