Autor: Novosti

Info
12.07.2016.
10:38 > 10:41
Odbijanje zdravstvenih radnika Opšte bolnice "Stefan Visoki" da pacijentikinji obave prekid trudnoće zbog "crvenog slova" završilo se novčanim kažnjavanjem medicinske sestre "zbog nepromišljenog razgovora".
  • Nišlija

    12.07.2016 22:35
    @Boba Pozzzz

    Ako je to tako, onda se izvinjavam. Svakakvih ljudi ( da ne kažem budala) ima danas, pa više ne znaš ko je ironičan a ko stvarno tako misli.
    Pozdrav i vama.
  • Za Nisliju

    12.07.2016 21:17
    Pozzzzzzzzz
    Ako pogledas komentar izvesne persone pod pseudonimom "Vojvodjanin", shvatices da je moj komentar ceo sarkastican, procitaj malo bolje :) I da, ja sam poreklom Srbijanac, bas iz tvog kraja, tako da je i to Srbijanci i Vojvodjani opet izuzetan sarkazam na personu "Vojvodjanin", koji namerno na Veliki Petak pije kafu sa pola litre mleka u centru grada, kako bi se videlo da je moderan :)
    I da, abortus je klasicno ubistvo, fetus, ili cak i osnovna prva celija koja se u materici zacne od polne muske i zenske celije, je novo bice, nov covek u svakom pogledu, jer je DNK tog novog bica sastavljen od po 23 hromozoma svojih roditelja, i kao takav NIJE deo majcinog TELA, niti oca, niti ne znam ni ja cega, vec je NOVI NEZAVISNI zivot, koji matericu koristi kao inkubator. Razlike izmedju novorodjenceta starog par dana, koje se vodi kao dete (covek) i fetusa u materici od 3 meseca, u kojem se periodu vrsi kiretaza, su dosta male, dete u stomaku ima udove, prste, glavu, oci, usta, cak ima i kosu.
    Poredjenje o ubistvu jednogodisnjeg deteta sam samo dao za primer, da bi ljudima malo priblizio sta to abortus predstavlja.
    Inace, ja sam apsolvent medicine i ovo sto pisem je sa naucne i eticke strane, abortus postoji i dalje zbog zarade i zbog nekih drugih, jos mracnijih stvari, ali otom potom.
  • Boba

    12.07.2016 20:41
    @Nišlija
    To što je rečeno u postu Vojvođanin2 je ironično, nemojte bukvalno shvatati svaki komentar. Tekst u kojem lekar predlaže ženi da ubiju starije dete je preuzet sa nekog od sajtova koji propagiraju zabranu abortusa. Smisao teksta je da je i fetus živo biće kao i dete od godinu dana, i da je abortus ubistvo. Abortus ne bi trebalo zabraniti jer će onda preći u nelegalnu zonu, a to predstavlja veliki rizik za zdravlje žene. Svako neka se ponaša po svojoj savesti, neka misli svojom glavom. Mlade treba edukovati da se čuvaju. Žena koja je krenula da zakaže abortus na crveno slovo ima medicinske indikacije za tu intervenciju, ako ste pratili slučaj od početka onda bi trebalo da znate. Ako nekom lekaru savest ne dozvoljava da radi abortuse onda ne bi trebalo da ih radi uopšte, a ne samo na crveno slovo.
  • Tea

    12.07.2016 20:29
    Zasto je medicinska sestra dosla na posao kad je crveno slovo.Nek sedi kod kuce i prati crvena slova koja su za lenstine izmisljena.Novovernici prate crveno slovo i poste na sav glas.U..... se.
  • xy

    12.07.2016 20:11
    seljančura
  • Dusan Savic

    12.07.2016 19:09
    Ne ja sam envin cekam brak pa cu onda :)
  • Nišlija

    12.07.2016 19:08
    @Vojvodjanin 2 Ko gubi 2
    Prvo da pročitamo ovaj biser još jednom: "Zena zatrudni, a vec ima dete staro godinu dana i ode kod doktora i resi se na pobacaj jer nema uslova i novaca da podize novo dete. Doktor, znajuci naravno da je abortus izuzetno opasna i stetna intervencija, da gospodji predlog da prvo dete ubiju, te da sacekaju rodjenje drugog deteta, te bi tako sacuvali i novac a i zdravlje, jer je porodjaj prirodan i regularan proces.
    Mi u Vojvodini cemo traziti da se uvede cak i sistem cuvanja zeninog tela i zdravlja kroz sistem da se zabrani abortus zbog stetnih posledica, te da se uvede automatsko ubijanje novorodjencadi prilikom porodjaja, kako deca ne bi pravila problem i smetala.


    Znači umesto izvršiš abortus nad fetusom, ti bi umesto njega ubio već rodjeno dete od GODINU DANA starosti i rešio si problem??!! A i kod drugog bolesnog "primera" je problem što je ubijanje novoredjenčadi BAŠ TO - UBISTVO. Jer novorodjenčad nisu više fetusi, pa je to klasično čedomorstvo ( da ne ulazim u tematiku da li je i abortus takodje čedomorstvo) Još se hvališ ovde kako imaš dete !!!

    Tako cemo mi u Vojvodini, a Srbijanci u Srbiji neka se brljave sa abortusima, mi to kulturno, cuvamo zenu i njeno zdravlje."

    Slobodno vi to uvodite po Vojvodini, ali izgleda da ni vi kulturni Vojvodjani nemate osnovnu naviku čuvanja žene i njenog zdravlja a to je da stavljate kondom!

    Stavim vas...
  • Vojvodjanin 2

    12.07.2016 16:59
    Ko gubi 2
    Zena zatrudni, a vec ima dete staro godinu dana i ode kod doktora i resi se na pobacaj jer nema uslova i novaca da podize novo dete. Doktor, znajuci naravno da je abortus izuzetno opasna i stetna intervencija, da gospodji predlog da prvo dete ubiju, te da sacekaju rodjenje drugog deteta, te bi tako sacuvali i novac a i zdravlje, jer je porodjaj prirodan i regularan proces.
    Mi u Vojvodini cemo traziti da se uvede cak i sistem cuvanja zeninog tela i zdravlja kroz sistem da se zabrani abortus zbog stetnih posledica, te da se uvede automatsko ubijanje novorodjencadi prilikom porodjaja, kako deca ne bi pravila problem i smetala.
    Tako cemo mi u Vojvodini, a Srbijanci u Srbiji neka se brljave sa abortusima, mi to kulturno, cuvamo zenu i njeno zdravlje.
    Citam komentare, a jos vidim masu pozitivnih, odnosno negativnih i ne znam sta da kazem... Imam i ja cerku, vaspitavam je da pazi sta radi i kako radi, treba paziti kada da dodje do toga, i sa kim da dodje do toga, a ako neko ne zna ni toliko da pazi, onda neka se nosi sa posledicama.
    Sistem, vozis auto, lupis coveka, ubijes ga, stavis ga u gepek i bacis ga u Dunav, sta, ja odlucujem o sebi da li cu u zatvor, uzas Boziji...
  • Vojvodjanin

    12.07.2016 15:55
    Ko gubi?
    Ko smo to "mi" koji "gubimo mlade zivote"? Hoce li oni koji tako govore da izdrzavaju to dete, da prosede celu noc kraj njega kad je bolesno,da placu i raduju se s njim, da mu obezbede krov nad glavom, posao, perspektivu u zivotu i sve ostalo? Nece. Oni zene tretiraju kao stoku, kao masine za radjanje, a decu kao buduce topovsko meso i verno stado koje ce da bleji kako mu politicari i crkva kazu.
    Odlucivanje zene o materinstvu i omogucavanje abortusa na zahtev je jedno od najvecih civilizacijskih dostignuca 20. veka i niko ga ne moze i ne sme dovoditi u pitanje. U Vojvodini nema, ne sme i necde biti povratka u rodovsko drustvo gde je pojedinac nista, a stado, copor, nakot - sve. U Centralnoj Srbiji neka bude kako Srbijanci hoce.
    Inace, otac sam 15-godisnje devojcice i uzasavam se pomisli da bi iko ikad moje dete mogao da tretira kao robu i da odbija bilo koju uslugu zato sto je "crveno slovo", j....o ih i slovo i ko ga izmisli!
  • Milan

    12.07.2016 15:46
    @Dusan Savic @Rade
    Naravno najgrlatiji su muskarci, vas dvojica ste svaki put koristili kondom, a ? 100% ?
  • nervirach

    12.07.2016 13:27
    Nije tema ali da iskoristim priliku da spomenem kretenast nacin zakazivana kontrolnog pregleda u KCV. Papir da se kontrolni pregledi zaskazuju svaki dan od 12.00- 13.30 slobodno da bace. Svakodnevno zvanje, odgovori zovite za sat vremene, zovite sutra, odlazak licno, pa dodjite sutra je bezobrazluk i gospoda, elita medicinara neka nas vise ne zove nervoznim....imaju vise srece nego pameti. Monstrumi. Da cujem sada odgovor uvredjenog dr. Problem u zdravstvu su zdravstveni radnici. Naravno, cast izuzetcima ali ja davno ne mogu da se setim nekog.
  • Dusan Savic

    12.07.2016 12:05
    STOP ABORTUSU
    Stop ubijanju dece abortusom. Svake godine izgubimo na desetine hiljada mladih zivota.
  • saramakas

    12.07.2016 11:19
    Zrtveno jagnje
    Zasto medicinska sestra a ne dezurni lekari? Ona je samo prenela ono sto su joj oni rekli da kaze.
  • Rade

    12.07.2016 11:14
    To nije medicinska usluga nego cedomorstvo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna