Autor: Tanjug

Info
13.10.2016.
09:04 > 09:08
Članovi Odbora za građanske slobode Evropskog parlamenta pozvali su u sredu Evropsku komisiju da poštuje pravila i donese privremene mere o suspenziji bezviznog režima za građane SAD i Kanade, koje ne poštuju načelo viznog reciprociteta.
  • Y

    13.10.2016 16:09
    Uvesti!
    SAD su zemlja koja ignoriše brojne međunarodne pravne institucije (između ostalih i Međunarodni sud za ratne zločine), njihovi vojnici stacionirani u drugim zemljama odgovaraju američkom pravosuđu, a ne zemlje u kojoj se nalaze (setimo se saobraćajke u Makedoniji, gde su "ameri" pokosili nekoliko pešaka, pa nikom ništa, silovanja u Japanu - pa opet nikom ništa i sl.), ako reciprocitet važi za njihove državljanje, on se ne primenjuje za državljane pojedinih zemalja sa kojima takav sporazum postoji, vode politiku prinude i u politici, i u ekonomiji (protekcionizam, TIPP), ono što drugima nije dozvoljeno, i za šta osuđuju druge, njima jeste (i živo im se "friga")... Oni su sebe postavili iznad svih zakona, moralnih uzusa, i pokazuju prema drugima otvoreni prezir, aroganciju i licemerje. Pa hajde da im jednom neko kaže: dosta! Ili igramo po zajedničkim pravilima, ili ne igramo (konačno, Evropljani su odbacili dalje pregovore o TIPP, i - čini se - počinju da se opiru američkom protektoratu). Zato je ovo pitanje jednoznačno: suspendovati bezvizni režim sa SAD i Kanadom, bez obzira što će obe strane imati zbog toga problema.
  • Zivan

    13.10.2016 09:41
    Nije laka dilema Evropske komisije, ima razloga i za uvodjenje viznog režima gradjanima SAD i Kanade, ali i razloga protiv ove mere. Biće teško odvagati...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna