Autor: 021.rs

Info
04.05.2018.
13:50 > 13:55
Dvogodišnji Jovan Stanković iz Beograda mesecima se bori protiv izuzetno retkog oblika zloćudnog tumora mozga.
  • Tamara

    09.05.2018 13:12
    SMS
    Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić

    prikuplja novčana sredstva za Jovana Stankovića (2015).

    Jovan Stanković rođen je 20.11.2015. godine, dete iz uredne trudnoće u utvrđenom terminu, sa apgar score-om 9/10.

    Njegovom dolasku na svet obradovali su se svi članovi porodice, a naročito njegova sestra Sara, sa kojom Jovan najviše voli da se igra - pomalo je i nervira, ali to je ono što mlađi braća i sestre rade. Sve do decembra 2017. godine Jovan je bezbrižno rastao i razvijao se u krugu svojih najdražih. Nakon njegovog drugog rođendana, naizgled obična virusna infekcija pretvorila se u agoniju za celu porodicu, Jovanu je dijagnostikovan tumor mozga. Hitno je operisan istog dana - 29.12.2017. godine , a patohistološka analiza pokazala je da je u pitanju Glioblastom multiforme gradus IV.

    Nakon dodatnih molekularnih i genetskih analiza sprovedenih u Univerzitetskoj klinici Hajdelberg, u Nemačkoj, ustanovljeno je da se radi o infantilnom hemisvernom gliomu i predloženo je efikasno lečenje sa dobrom prognozom, a Jovan je pozvan u ovu ustanovu na lečenje.

    Jovan je veseo, igra se, raste i razvija se kao i svi njegovi zdravi vršnjaci, osim što ima ožiljak od operacije, koji svakodnevno podseća kroz šta je naš hrabri dečak prošao i kroz šta još mora proći.

    Molimo vas pomozite da Jovan nastavi da raste, igra se i izraste u čoveka na koga ćemo svi biti ponosni!

    Pomozimo Jovanu! Upišimo 491 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni ra
  • Mama

    08.05.2018 19:52
    Treba li jos otvorenih pisama?
    Nismo se razumeli, ministre...ne želim odgovor, ni telefonske provere, želim promene u zdravstvenom sistemu, u ime Jovana i stotina onih koji su mi se obratili, direktno ili putem komentara - pacijenata, njihovih porodica i zdravstvenih radnika koji rade ovde i napolju. Kada ce se omogućiti lečenje ovakvih slučajeva u inostranstvu, olakšati lečenje najtežih pacijenata u Srbiji, omogućiti odnos dostojan čoveka, holistički pristup pacijentu, obezbediti odeljenja za palijativnu negu i hospisi? Ni krpelj se ne može izvaditi bez problema....Da li i njegovi roditelji treba da pišu svoje pismo?
  • Dokle vise

    07.05.2018 23:29
    Zasto
    Prvo slucaj mlade novinarke, sada ovo dete, dokle vise da lecimo nasu decu preko donacija. Zivim u inostranstvu i pokusacu da alarmiram svoje kolege i prijatelje, toliko mi je otuzno sto se na ovaj nacin lecimo. Nadam se da ce sredstva biti blagovremeno prikupljena. Drzi se malisa!
  • Ogorcen gradjanin

    04.05.2018 19:48
    Ajmo botovi
    Sta sad imate da kazete u odbranu vaseg velikog vodje....
    Puno srece dete neka te cuva bog ako postoji i ako nije napusti Srbiju
  • tuga

    04.05.2018 18:19
    tuga
    nema se para, dele se stanovi preko Naledovih igara na sreću....
  • Sorry

    04.05.2018 17:49
    Nema se para, dize se spomenik kralju petru karadjordjevicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna