Dvogodišnjem Jovanu Stankoviću potrebna pomoć u lečenju zloćudnog tumora mozga

Dvogodišnji Jovan Stanković iz Beograda mesecima se bori protiv izuzetno retkog oblika zloćudnog tumora mozga.
Mališan je operisan 29. decembra prošle godine, nakon čega mu je dijagnostikovan glioblastom multiforme gradus IV, najagresivniji tip zloćudnog tumora. 
 
Jovan je najmlađi pacijent u Srbiji kojem je postavljena ovakva dijagnoza. Uz dijagnozu, lekari su dali i prognozu - 52 nedelje života, uz hemoterapiju.
 
Nakon detaljnih analiza koje su rađene u Hajdelbergu, nemački lekari postavili su novu dijagnozu - infantilni hemisferni gliom, vrsta tumora koja u Srbiji nikada nije ni dijagnostikovana, ni lečena.
 
Postoji mogućnost da nemački lekari sprovedu lečenje malog Jovana, sa dobrim prognozama s obzirom na to da se u nemačkim klinikama ovakav tumor uspešno leči. Porodica mališana dobila je i predračun u iznosu od 223.300 evra.
 
"I nakon brojnih iscrpljujućih razgovora, domaći lekari ne žele da potpišu upućivanje na lečenje u inostranstvo", poručuje porodica dvogodišnjeg Jovana. 
 
Porodica zbog toga moli sve koji su u mogućnosti da uplate donaciju za lečenje malog Jovana u Nemačkoj uplatom na žiro račune.
 
 
Samo uz pomoć, mališan će imati priliku da živi.
  • Tamara

    09.05.2018 13:12
    SMS
    Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić

    prikuplja novčana sredstva za Jovana Stankovića (2015).

    Jovan Stanković rođen je 20.11.2015. godine, dete iz uredne trudnoće u utvrđenom terminu, sa apgar score-om 9/10.

    Njegovom dolasku na svet obradovali su se svi članovi porodice, a naročito njegova sestra Sara, sa kojom Jovan najviše voli da se igra - pomalo je i nervira, ali to je ono što mlađi braća i sestre rade. Sve do decembra 2017. godine Jovan je bezbrižno rastao i razvijao se u krugu svojih najdražih. Nakon njegovog drugog rođendana, naizgled obična virusna infekcija pretvorila se u agoniju za celu porodicu, Jovanu je dijagnostikovan tumor mozga. Hitno je operisan istog dana - 29.12.2017. godine , a patohistološka analiza pokazala je da je u pitanju Glioblastom multiforme gradus IV.

    Nakon dodatnih molekularnih i genetskih analiza sprovedenih u Univerzitetskoj klinici Hajdelberg, u Nemačkoj, ustanovljeno je da se radi o infantilnom hemisvernom gliomu i predloženo je efikasno lečenje sa dobrom prognozom, a Jovan je pozvan u ovu ustanovu na lečenje.

    Jovan je veseo, igra se, raste i razvija se kao i svi njegovi zdravi vršnjaci, osim što ima ožiljak od operacije, koji svakodnevno podseća kroz šta je naš hrabri dečak prošao i kroz šta još mora proći.

    Molimo vas pomozite da Jovan nastavi da raste, igra se i izraste u čoveka na koga ćemo svi biti ponosni!

    Pomozimo Jovanu! Upišimo 491 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni ra
  • Mama

    08.05.2018 19:52
    Treba li jos otvorenih pisama?
    Nismo se razumeli, ministre...ne želim odgovor, ni telefonske provere, želim promene u zdravstvenom sistemu, u ime Jovana i stotina onih koji su mi se obratili, direktno ili putem komentara - pacijenata, njihovih porodica i zdravstvenih radnika koji rade ovde i napolju. Kada ce se omogućiti lečenje ovakvih slučajeva u inostranstvu, olakšati lečenje najtežih pacijenata u Srbiji, omogućiti odnos dostojan čoveka, holistički pristup pacijentu, obezbediti odeljenja za palijativnu negu i hospisi? Ni krpelj se ne može izvaditi bez problema....Da li i njegovi roditelji treba da pišu svoje pismo?
  • Dokle vise

    07.05.2018 23:29
    Zasto
    Prvo slucaj mlade novinarke, sada ovo dete, dokle vise da lecimo nasu decu preko donacija. Zivim u inostranstvu i pokusacu da alarmiram svoje kolege i prijatelje, toliko mi je otuzno sto se na ovaj nacin lecimo. Nadam se da ce sredstva biti blagovremeno prikupljena. Drzi se malisa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.