Autor: Zrenjaninski.com

Info
06.06.2018.
09:01 > 10:07
Stečaj u Fabrici šešira "Begej" zaključen je pred zrenjaninskim Privrednim sudom.
  • diajsporac

    07.06.2018 22:04
    @Aradjanka
    Zasto bi klinac sa 18 znao za fabriku sesira i kapa u drugom gradu? Em fabrika koja je proizvodila meni bespotrebne stvari em grad u kom sam do tad mozda bio 2 puta u zivotu... da nisam u JNA nosio na glavi njihovu beretku ni dalje ne bih znao da postoje.

    Da je ta fabrika valjala i da je , sto je vaznije, imala trizste prezivela bi, neko bi je kupio i ulagao u proizvodnju. Ovako je jos jedna od hiljade firmi koje nisu prezivele raspad zatvorenog jugoslovenskog trzista.
  • Aradjanka

    06.06.2018 22:04
    Ej dijasporac samo kad si uspeo da zbrises u Kanadu a do 20 nisi znao sta se sve proizvodi u Vojvodini....ja se sa svojim neznanjem nikad nisam dičila!!
  • Zrenjaninac

    06.06.2018 18:31
    ...
    Fabrika šešira Begej je u početku nosila ime "Hütewerke Großbetschkerek" a osnovali su je u svom skromnom pogonu zrenjaninski preduzetnici braća David i Avram Fedora. Sredinom XX veka je u obzorju slave našeg nobelovca, Novi Sad drmala svojevrsna "Andrić groznica", nije se išlo bez "Begej" beretke ni u toalet! Posle su jako postali interesantni Begej kačketi tamno zelene boje, koji su bili neizostavni modni detalj rado nošen u Točak i u pekaru Violeta na kifle sa mesom.
  • dijasporac

    06.06.2018 16:51
    Prvi put u zivotu sam za Begej iz Zrenjanina cuo kad sam u JNA dobio beretku koju su oni proizvodili, ruzne uspomene na tu fabriku :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna