Autor: Danas

Info
18.12.2018.
11:12 > 15:31
U osnovnim školama u Vojvodini u petak se završava prvo polugodište, ali nastavnici još ne znaju na koji način će učenicima petog razreda zaključiti ocene iz drugog stranog jezika.
  • @Aki

    19.12.2018 10:21
    Nije svejedno
    Svakom je potreban odmor i poznato je da je i matemati;ki trening par dana pred takmičenja važan za nivo uspeha (ne i limit).To nisu jednaki uslovi već diskriminatorski za decu iz Vojvodine. To nije iz nauke o matematici već o pedagoškim tehnikama. Kao sistemski faktor ne može se zanemariti kako bi se objasnio relativno lošiji uspeh naše dece... Ali ne znam da li ovde ima ko to da shvati... Bila bih zadovoljna kada bi se to ujednačilo i ispravilo za neke druge generacijie...
  • Ђорђе

    19.12.2018 10:00
    Mami super đaka
    Прошле је школске године члан Српске математичке екипе био ученик Јовине гимназије и освојио је бронзану медаљу на Међународној математичкој олимпијади. Исти је тај ученик на Балканској математичкој олимпијади у претходне три године освајао медаље (2 бронзане и 1 сребрну). Ако Вам дете иде у Јовину гимназију, требало би то да знате, а ако не знате, значи да сте загледани искључиво у себе (и евентуално своје дете), те да Вас окружење уопште не интересује. И то је регуларно, али онда не би требало да се позивате на окружење (новосадско или војвођанско). Гимназијалац се за такмичење спрема сам (имате сајтове који то подржавају), а све остало су митови. Одговара Вам инсајдер који је у све врло добро упућен.
  • Inspektor Višekruna

    19.12.2018 08:03
    @Aki
    Potpuno ste u pravu. Odeljenja za "talente" su puna dece koja su tu samo zbog roditeljskih kompleksa!
  • Kaćanka

    18.12.2018 20:14
    Kako ne znaju.....pa kako ocenjuju i druge predmete...mal po babi mal po stricu!!
  • skola

    18.12.2018 20:04
    Utopija
    Eto, poceli smo , ne tako davno, od elektronskog dnevnika, a stigli do problema za ocenjivanje drugog jezika. Bas neumoljivo i progresivno srljamo u propast, bice kako je uvek bilo, secam se kao da je reforma Gase Knezevica juce bila,,, ekspanzija kao da smo najbogatije drustvo na svetu, za godinu dana, sipak!! Tresla se gora, rodio se mis! Sve puj pik ne vazi!!!!
    Svake godine nesto novo, a sto je najgore, intelektualci od kompetencija, ne umeju da objasne na edukacijama i seminarima osnovne stvari..
    SAD BOTOVI IZVOLITEEEEEE!!!!
  • Aki

    18.12.2018 18:47
    Mami super đaka
    Ako je Vaše dete tako super đak onda mu baš i nije bitno kad je takmičenje!

    A sagledajmo realno situaciju. Deca iz Vojvodine nemaju nekih uspeha na takmičenju iz matematike već jako dugo. Kada je neko iz Novog Sada (ili Vojvodine) bio u olimpijskom timu, timu pobednika? Naš olimpijski tim svake godine ima lepe rezultate, ali u timu nema dece odavde, Mislim (a i znam) da to nema veze sa kalendarom takmičenja već kako se sa decom radi. Novi Sad ima odeljenje za talente (ne znam da li još negde u Vojvodini postoje takva odeljenja) pa bi bilo dobro da se pogledaju njihovi rezultati na takmičenju iz matematike. Takmičenja iz informatike i fizike ne komentarišem.
  • dv

    18.12.2018 18:19
    takmicenja
    @mama super djaka

    Takmicenja bi trebala da budu takva da u njima deca ucestvuju jer su talentovana i, pre svega, to vole. U tom slučaju uopšte nije važno u kakvoj je neko formi jer su vrsni matematičari uvek u dobroj formi za takmicenja. Nažalost, to se pretvorilo u sport i stres u kome se neretko više takmiče roditelji nego deca. Umesto da ih pustimo da se zezaju i budu brilijantni merimo im dane za pripremu :(
  • Mama super djaka

    18.12.2018 17:53
    Ima još neligičnosti
    Školsko takmičenje iz matematike u Vojvodini pada 4. dan II polugodišta a u C. Srbiji 2 dana pred zimski raspust. Ko je u boljoj formi zaključite sami. Sramota!
  • Iznenadjena

    18.12.2018 17:46
    Baš
    A da nema ni dnevnika za 1. I 5.razred na jezicima manjina, ni maticnih knjiga, ni knjizica.
    Vece zavrzlame no ove sk.godine nije bilo.
    E da zaboravih... Ono sto je najbitnije nema udzbenika za. 1. I 5. Na jezicima manjina. Rade po novom planu a gledaju u stare knjige.
    Moglo je i drugacije... Da se ove godine pripremi a sledece lepo startuje...
    A ne sto bi narod reko jebo lud zbunjenog
  • Inspektor Višekruna

    18.12.2018 17:22
    Plače mi se!
    Kada vidim šta se radi!
  • Zbogom pameti

    18.12.2018 15:08
    Svaka čast!
    Napredno nema šta.
    Čega kod se dotaknu naprave haos.
  • Topla voda

    18.12.2018 14:56
    Sramota
    Ne razumem ovo izmisljanje tople vode. Predmet kao i svaki drugi. Pa nisu oni prvi djaci na planeti i nisu oni prvi petaci da se prave ovakve zavrzlame. Sramota za nase skolstvo na sta je spalo, a tu decu iskreno zalim. Drzava bi morala da uradi rebalans budzeta i da prestane da finansira urusavanje osnovnih institucija sistema. Neko je uzeo debele pare da tera segu sa 200000 ljudi (deca + roditelji+nastavno osoblje).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna