Autor: Beta

Info
28.11.2019.
17:32 > 17:51
U Evropi radi 21.387 hidroelektrana, a planira se izgradnja ili se već gradi još 8.779, uglavnom na Alpima i Balkanu, pokazao je prvi panevropski popis postojećih i planiranih hidroelektrana.
  • Realista

    29.11.2019 10:31
    Realnost
    Nije problem što se gradi hidroelektrana, ali problem je gde se gradi, kako se gradi, ko će zaraditi, koliko i šta će neki izgubiti. Smatram da ako će neko izgradnjom hidroelektrane pretrpeti štetu bilo kog vida: smanjenje kvaliteta života, smanjenje konfora, smanjenje uslova za rad,... mora biti adekvatno obeštećen, ili se takva hidroelektrana ne sme graditi. Pod adekvatnim obeštećenjem smatram kupovinu ekvivalentne površine zemlje na sličnom mestu koje oštećeni izabere, izgradnju objekata ekvivalentne veličine, izgradnju pripadajuće infrastrukture, kao i nadoknadu u visini bar desetogodišnje zarade.
    Onaj koji gradi, ako mu se to isplati neka gradi, ali dodatno treba da zadovolji sve uslove zaštite životne sredine bez ugrožavanja okoline ispred i iza brane, tj turbine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna