Autor: Danas

Info
01.04.2021.
09:48 > 12:52
U prelasku na elektronski vid licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta, koje sprovodi Uprava za poljoprivredno zemljšte, novina je davanje u zakup državne zemlje na 15 godina, u nekim katastarskim opštinama i na 30 godina što je mera koja kod poljoprivrednika ne nailazi na odobravanje.
  • Luke

    03.04.2021 07:43
    Botovi
    Botovi, sendvicari, vlasnici kupljenih diploma, jedino dto ste uspeli sa naucite, a to je kako sa lajkujete. Zo vam nece pomoci da budete bolji ljudi, da budete obrazovani i strucni, da imate svoje misljenje, vi ste samo mehanizam budala koje vas koriste!
  • NEVERNIK

    02.04.2021 21:17
    Da li to znaci,da je i zemlja mojih predaka,koju restitucijom vise od 20 godina pokusavamo da vratimo,makar jedan deo,vec necije novo vlasnistvo.Uvek kada pomislim da me vise nista nece iznenaditi od ovih naprednih,vikend diplomasa,veliki av,av smisli neku genijalnu ideju.Dokle ovo trpeti.Ponovimo 2000 tu.imamo li snage za to,ili ce mo i dalje trpeti bahatost.
  • Dzalle

    01.04.2021 19:41
    Možeš li ti sokole skupiti 300 sigurnih glasova za POKS(SNS)????,ako možeš rešavamo mehanizaciju i licitaciju!E tako to u Srbiji ide...
  • Zašto?

    01.04.2021 18:54
    Sve protiv radnika, malih privrednika, zanatlija, poljoprivrednika i svakog ko pokušava svojim radom da preživi ova mutna vremena. Sva sila uperena ka običnom čoveku i onemogućavanju njegovog održanja i razvoja. Gde mi to živimo?
  • V8

    01.04.2021 18:20
    Alo lopovi na vlasti i oko vlasti. Prvo vratite dugove, plate, nezakonito otete penzije, mnogima ni akcije u firmama kojima su radili ceo život nisu pošteno isplaćene, pa restitucija i to po tržišnim vrednostima, onda rešavajte licitacije, mamu vam lopovi nad lopovima.........
  • Pićuka

    01.04.2021 16:52
    Lopovska država. Još jednom LOPOVSKA DRŽAVA. Priča za majmune da se oni brinu za narod. Srbija je na nivou početka 20 veka. Otimaj.
  • Lasta

    01.04.2021 16:11
    E moji politicari, daleko ste vi od prava i pravde.
    Daleko ste od znanja i struke, zato se ovakvi gafovi desavaju. Kzpili ste vakcine za pare ovog naroda, pa bez pitanja naroda vakcinisete stanovnistvo po zemljama iz okruzenja, dok vam narod gladuje.. zuzna je slika naroda u Srbiji. Nikada gladniji bio nije!
  • Boki

    01.04.2021 15:40
    ovo nije dobro, drugi deo
    Ovako kako se radi, pokreće se poguban lanac koji na kraju rezultira ukrupnjavanjem poseda i koncentracijom profita u rukama malog broja super bogatih ali se mnogo ljudi ostavlja bez posla i praktično se teraju sa sela. Ti veliki u sledećem koraku kupuju i ono preostale zemlje od seljaka koji ostaju da životare, a svoju decu šalju u grad i novac od prodaje zemlje investiraju u kupovinu nekretnina. Pogodite ko im prodaje te nekretnine. Najčešće korporacije čiji su vlasnici mnogi od ovih koji dobre novce zarađuju od onih izlicitiranih i kasnije kupljenih parcela.
    Ovo je katastorfalan i već sada aktuelan scenario o kojem niko ne želi da priča.
    Zemlja, koja je najznačajniji resurs Vojvodine, postaje plen malobrojnih. Profiti stečeni na njoj ne vraćaju se u održive ekonomske projekte, broj onih koji postaju samo jeftina radna snaga tih bogatih raste i mi smo u začaranom krugu u kojem nema prosperiteta.
    Nema i nikada neće biti bogate zemlje u kojoj postoji mali broj ultra imučnih i veliki broj osiromašenih.
    Pisše ovo na brzinu i možda nisam baš bio jasan, ali razmislite o ovome.
  • Lala

    01.04.2021 15:02
    Restitucija
    Da li država vodi računa da je preuzela obavezu da starim vlasnicima vrati oteto, ili če koristiti tu imovinu dok svi naslednici poumiru?
    Ovaj plan je blizu ostvarenja!
  • poljoprivrednik

    01.04.2021 14:27
    Seljak nije interesantan držav
    Da li je država razmišljala o činjenici da li su svi zemljoradnici u mogućnosti da koriste elektronski vid komunikacije?
    Pa kako su se potrudili i svaki dan trude da animiraju gradjane da se vakcinišu, zašto nigde na vestima nije bila informacija o licitiranju poljoprivrednog zemljišta! Zašto se ovakve informacije zataškavaju? Da li zato što se zna ko je budući zakupac...?
    Pored gradjevinske mafije, najviše nepravilnosti ima u malverzacijama sa poljoprivrednim zemljištem koje je u državnoj svojini.
    Da ne pričam o mahinacijama koje su bile kod davanja poljoprivrednog zemljišta u zakup i po kojoj ceni je davano zemljište u zakup i ko je to zemljište dobio....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna