Autor: 021.rs

Info
19.04.2021.
14:12 > 14:18
Udruženje radnika na internetu poslalo je zahtev predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću da prisustvuje na predstojećoj sednici parlamenta, na kojoj će se raspravljati o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o obaveznom socijalnom osiguranju.
  • Ovo-je-Srbija

    19.04.2021 16:34
    Pitanje
    A gde su ti struci ostvarivali zdravstveno osiguranje. Ko je za njih uplacivao doprinose? Ja znam jednog koji zaradjuje toliko da je za nekoliko godina zaradio stan a zdravstveno je ostvarivao kao nezaposleno lice.
  • Noj(e)

    19.04.2021 15:22
    Kuda plovi ovaj brod
    Bravo ljudi! Koristite institucije za ono čemu su i namenjene, pokažite kako se razgovara, pregovara i obrazlažu problemi.
  • Rz Brzotrz

    19.04.2021 15:06
    Srbija ima gomilu frilensera i pre vise od 5 godina je dobila sposobnost da vidi sva njihova primanja.

    1. Mogla je tada reci eeej postoji zakon i morate placati poreze. Ne, niko to nije rekao.

    2. Mogla je sesti, napraviti analizu ove oblasti, konsultovati strucnjake i napisati zakon sa kojim bi i drzava i frilenseri bili zadovoljni. Ovo tek niko nije imao nameru da uradi. Naravno dovoljno je bilo samo pogledati vec gotove zakone u nasoj okolini i Eu i preuzeti Ok i proverene stavke. Cak i to Kosovo ima izuzetno jednostavno i korektno resen problem frilensera.

    Ali ne, drzava je znala da ne postoji zakon iz tacke 1, te je izabrala da nista ne radi 5 godina, a onda je uzela najpriblizniji zakon, prilagodila ga i sada trazi od frilensera 5 godina unazad novac, cak i za PIO i zdravstveno na koje frilenseri po tom zakonu nemaju prava. Najgora stvar po meni je sto su to vecinom mladi, skolovani i obrazovani ljudi i da ih na ovaj nacin drzava prosto tera da odu iz Srbije.

    Po meni plan je da svi frilenseri postanu pausalci, da ih razvrstaju po oblastima i onda pojedinacno ce svima polako dizati poreze t.j. gledace se kao i uvek samo interesi vlasti a narod ko... Naravno tu ce se omastiti banke jer ce pored provizije zaradjivati na na kursnim razlikama, strani investitotri jer ce dobiti kvalitetnu radnu snagu i vise subvencija, botovi jer su napisali milion komentara "porez mora da se plati", gomila raznih rukovodioca koji su ovo osmisljavali ce napredovati u sluzbi...
  • C

    19.04.2021 14:32
    C
    Nema vremena...gostuje svaki dan na Pinku i Hepiju...šouu biznis

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna