Autor: Glas Amerike

Info
23.02.2022.
06:36
Evropska unija reagovaće sankcijama na rusko kršenje međunarodnog prava i od država u procesu pristupanja očekuje da se usklade sa odlukama Brisela, saopštio je portparol EU Peter Stano.
  • Veca

    23.02.2022 17:47
    Dalje od nas licemeri
    Kako vas nije sramota samo licemerni agresori???
    Vi nama koje ste bombardovali, priznali otet deo nase drzave, mimo medjunarodnog prava, zakona i dozvola nadleznih institucija, pricate da sankcionisemo nekog ko je uradio isto sto i vi jos davno?
    Sto sejete to i zanjete sotone.

    Nikad necemo uci u uniju niti zelimo da udjemo. Vi cete se raspasti, poslusnici Amerike.
    Rusi nemaju izbora zbog vase agresivne, rusilacke politike.
    Ostavite se prodaje oruzja, otimanja resursa i unistavanja drugih drzava i nacija!
  • Dijagnoza

    23.02.2022 17:10
    Od atentata u Srbiji imamo krizu liderstva.
  • Ptić Rugalac

    23.02.2022 16:45
    Budalaštine
    Može EU samo da sanja o tome da Srbija okrene leđa Rusiji. Ipak, najjači su mi likovi koji kažu kako je "slučaj KiM" iz 1999. godine identičan "slučaju DiL" (Donjeck i Lugansk) iz ove godine. Godine 1999. nama je KiM oteto od strane NATO-a. Sa druge strane, prva ruska država bila je Kijevska Rusija (nastala u IX veku, a čiji je prvi vladar bio Rjurik, rodonačelnik dinastije Rjurikovića, koja je gospodarila Rusijom od IX do XVI veka). Dakle, Rusija samo vraća ono što joj je oduzeto posle raspada SSSR-a. To što su Lenjin, Staljin i Hruščov bili darežljivi prema Ukrajini, Putina ne obavezuje uopšte...
  • Idi begaj

    23.02.2022 16:42
    Ivan, Osijek
    23.02.2022 • 14:03
    @EU koji kaže:
    "U pisanom odgovoru Glasu Amerike, portparol EU rekao je da su sankcije Rusiji obavezujuće za zemlje članice i one države koje žele da im se pridruže."
    To nije točno. Ovo je rekao portparol EU Peter Stano:
    "Od zemalja u procesu pristupanja se očekuje da se usklade sa odlukama EU. Srbija je zemlja kandidat i zato se od nje očekuje da se uskladi sa odlukama EU u domenu spoljne i bezbednosne politike."
    Znači nitko ništa ne mora, ali ako ste se već odlučili da se priključite jednoj državnoj zajednici kao što je EU onda je logično da dijelite s njom slične stavove. Nitko vas ne tjera u EU. Ako mislite da vrijednosti koje podržava EU nisu i vaše vrijednosti, odustanite od zahtjeva za članstvo. To bi meni osobno bilo žao, ali izbor je samo na vama.

    Ako bi se narod pitao mislim da većina nije za EU.
    Više je za stav ala Tito.I istok i zapad.
  • Nina

    23.02.2022 16:06
    Bravo Dete za komentar
    Dete, pogodio si u metu. Što se Srba tiče, dosta nam je čekanja i ucena da nas prime u EU, što se nikada neće desiti, možda za sto godina, kad više Evrope i ne bude. Mi treba da se udruzimo sa onom istom Evropom koja je ćutke dopustila Amerima da uništava, bombarduje, ubija našu decu kao kolateralu, sve u ime "milosrdja"? Rusi nam nisu pomogli ali nas nikad nisu dirali. Briga me za Evropu u kojoj ćemo biti poslednji otpad i smetliste njihovog raznoraznog otrovnog otpada. Nema pridruživanja bulijima celog sveta!
  • Sloboda

    23.02.2022 16:01
    Sloboda
    Nismo u EU, ne moramo mi nista da uskladimo sa vama!
  • Ratko

    23.02.2022 14:35
    Srbija nije član EU i mrš u pm
  • Ivan, Osijek

    23.02.2022 14:03
    @EU koji kaže:
    "U pisanom odgovoru Glasu Amerike, portparol EU rekao je da su sankcije Rusiji obavezujuće za zemlje članice i one države koje žele da im se pridruže."
    To nije točno. Ovo je rekao portparol EU Peter Stano:
    "Od zemalja u procesu pristupanja se očekuje da se usklade sa odlukama EU. Srbija je zemlja kandidat i zato se od nje očekuje da se uskladi sa odlukama EU u domenu spoljne i bezbednosne politike."
    Znači nitko ništa ne mora, ali ako ste se već odlučili da se priključite jednoj državnoj zajednici kao što je EU onda je logično da dijelite s njom slične stavove. Nitko vas ne tjera u EU. Ako mislite da vrijednosti koje podržava EU nisu i vaše vrijednosti, odustanite od zahtjeva za članstvo. To bi meni osobno bilo žao, ali izbor je samo na vama.
  • Dete

    23.02.2022 13:41
    U duši
    Neverovatno je to koliko mislimo da smo pametniji i lukaviji što smo stariji i da vremenom prerastemo tu dečiju naivnost,strah. A taktika da treći može da posvadja dvoje prolazi uvek,zavadi pa vladaj, uvek bilo i biće. Ceo svet se boji jedne Amerike, ta Amerika je običan siledžija koji tuče decu u školi,kinji,otima, a svi ćute,a ne znaju da ako se udruže svi pobediće siledžiju. Reci ne ponižavanju, maltretiranju, teroru! Isto je to sve samo na globalnom nivou! Dok glupa Evropa ćuti pognute glave, Ameri im kroje politiku, Kina se ne meša, čeka svojih 5 minuta, a Rusija, e,njima je izgleda dosta zezanja. Svi znamo šta donosi "američka demokratija", "milosrdni andjeo",tu gde oni zadju ostaje pepeo i dim :(
  • nije to nista

    23.02.2022 12:52
    imamo mi i ozbiljnije obaveze
    Ako bude neke frke i NATO zatrazi pristup/prolaz kroz Srbiju, to mora da se obezbedi
  • Prosečni SNSovac

    23.02.2022 12:40
    Ja mislim da je od svih sada najteže našem premudrom precedniku!
    Živila Srbija!
  • Evropski Rusofil

    23.02.2022 12:37
    Uvek imam dilemu da li su betonski eurima plaćeni botovi toliko "neinformisani" ili je u pitanju samo diktat partije.
    Ili i jedno i drugo...
    Raspitajte se koliko pomoći je Srbija dobila tokom Vučićeve vladavine od EU a koliko od Rusije.
    Raspitajte se kolika je trgovinska razmena sa EU a kolika sa Rusijom.
    Raspitajte se da li se članstvom u EU svaka država odriče dela svog suvereniteta.
    Da ste to do sada uradili ne bi bilo 90% stupidnih lažovskih zlonamernih postova.
    Zato što smo toliko neinformisani zato nas ovi falsifikatori diploma i doktorata toliko vozaju dok rade tačno suprotno od onoga što pričaju i sve vreme krcaju svoje račune u inostranstvu, tamo se i leče, tamo decu školuju i tamo kupuju luksuzne nekretnine.
    I sve ovo što sam napisao nema veze sa mojom ljubavi prema Rusiji i svemu Ruskom ili da li sam Euroskeptik.
  • Avala

    23.02.2022 12:26
    @Srbin - cinjenicno pogresno..na groblju oslobodilaca Beograda pocivaju borci uglavnom treceg ukrajinskog fronta i NOVJ...Bezumno rusofilstvo u svakoj situaciji mora se jednom olupati u glavu..Sto rece neko Sanstefanski mir - prouciti ponovo sve odredbe i kazace se samo..Rusija je podrzala maksimalne Bugarske pretenzije duboko na stetu Srbije..i odredila je svog prirodnog strateskog saveznika na Balkanu - Bugarsku a ne Srbiju..P.S Rusija istina nije bombardovala Srbiju nikad ali nije ni Mexico, Juznoafricka Republika.itd nastavite niz ako je ovo argument
  • Trt

    23.02.2022 11:57
    @Srbin

    Ako je svaki interes preko svoje međe bezobrazluk, što se onda širite ovde? Zašto ste rezultate svih svojih propalih teritorijalnih projekata poslali ovamo?
  • SFSN

    23.02.2022 11:57
    NATO zlikovci možete samo da sanjate!
  • Dusan Savic

    23.02.2022 11:35
    Prvo kada budemo EU onda možemo da pričamoi dotle ništa.
    Drugo kako Mađarska koja je u EU može kako hoće ?
    Treće zašto ne osudite jednostrano priznanje Kosova? A to je specijalan sučaj kako da ne
  • Zare

    23.02.2022 11:24
    Javni servis bi konacno morao da se privede nameni i organizuje javnu raspravu strucnih lica, ako ih uopste imamo, o posledicama neutralnosti ili pripajanja bilo kojoj strani. Nemamo mi od Rusa nista ali to je stav pojedinca.
  • #

    23.02.2022 11:14
    .
    uf ala se razgalamiše putinovci, ma ne jedite se, zna Putin da ga volite i brižljivo vam čuva baba Julu Miloševic.
  • funkc.nepis.

    23.02.2022 11:12
    Funkcionalna nepismenost, manipulativnost i izmanipulisanost izviru iz velike većine komentara. Od "da komšiji crkne krava" preko "nja-nja-nja", "eto im", "da, ali oni su...". Ljudi, kako izgleda vaša porodica? Kako uređujete odnose među svojim bližnjima? Zapitajte se malo. Od načina kako vam se raspadaju odnosi sa ljudima, na isti način nam se raspada i država. I ruska država takođe, jer je u pitanju ista patologija.
  • Zare

    23.02.2022 11:12
    @Dragan
    Rusofili uglavnom zaobilaze te teme kao i Sanstefanski mir i Berlinski kongres.
  • @pera

    23.02.2022 11:07
    Pristupni fondovi ne oslobađaju od davanja u te fondove. Tu smo ravnopravni učesnik i kako uzimamo tako i dajemo.
  • Pannonian

    23.02.2022 11:03
    Referendum
    Odakle vama ideja da mi ne želimo u E.U.? Nije bilo referenduma o ovom pitanju, ja ne poznajem nikoga ko je protiv ulaska u E.U., samo zato što vi to ne želite ili vaše blisko okruženje neznači da je to stav većine. Zašto sankcije prema Rusiji? Jer su prekršili sporazum potpisan u Budimpešti 1994 sa Ukrajinom gde su se obavezali da će poštovati Ukrajinsku teritorijalnu celovitost a u suprotnom Ukrajina će ukloniti nuklearno naoružanje, što su i uradili. Sledeće, ove oblasti kontrolišu Ruski separatisti već godinu dana i sad nakon što su Rusi ušli počeli su odmah sa granatiranjem okolnih mesta. Ukrajina sa svojim granicama je na mapama iz 1901 tako da imaju pravo na svoju teritoriju. Što se NATO tiče, svako ima pravo da im se pridruži a ne da Rusija o tome odlučuje. Zašto su na bombardovali? Istražite malo, pročitajte iskustva Albanaca na Kosovu dve decenije pred bombardovanje ili ste slepi ili ćete svako zlo opravdati u ime nacije. Putin diže tenzije jer tako diktatori i vladaju, mir i sloboda prejako mirišu preko njegove ograde pa da se ne ponese Ruska opozicija tim mirisom. Uspešna Evropska Belorusija i Ukrajina? Nikad! Sve će učiniti da to ostanu krizna područja, kao nekad sa Baltikom koji se oslobodio Ruskog uticaja sopstvenim prosperitetom. Uvek ću odabrati Evropu, u tradiciji našeg pograničnog grada! A možda je najbolje da se mi lepo podelimo po ovom pitanju i teritorijalno raziđemo više, jer nisam na strani zla!
  • Joca

    23.02.2022 10:46
    EU, SAD, Kanada, Japan... Sila do sile, države na koje se treba ugledati i kojima treba stremiti - uvode sankcije Rusiji, a mi... (sramota!)
  • Мики

    23.02.2022 10:40
    Ма је ли? Да подржимо суверенитет Украјине и да осудимо сецесију две републике? Може ако то исто уради ЕУ са Косовом.
  • Limanac

    23.02.2022 10:24
    Jeli
    Ko kaže da mi želimo u ovakvu EU?!
  • Dansra

    23.02.2022 10:09
    @Sandra Bombardujte nas opet zbog toga što narod neće, neće u EU.

    Odoše nam svi majstori u EU, a mi odatle uvozimo njihove izanđale krševe od automobila. Kojom valutom te plaćaju za botovanje, Sandra? Javlja mi se da su evropski evri.
  • Srbin

    23.02.2022 09:28
    EU mnogo traži, a malo daje. Previše je Rusa poginulo za slobodu Beograda i Srbije, koja je bila pod okupacijom zemalja iz sadašnje EU. O bombardovanju Novog Sada da ne govorim. Pravoslavni hrišćanstvo me uči da je svaki interes preko svoje međe čist bezobrazluk, a ovo su interesi Amerike u Aziji.
  • Dragan

    23.02.2022 09:21
    Ah
    Kral Petar Karađorđević posle aprilskog puča ide u savez sa SSSR koja je okupirala 80%Finske, okupirala sve baltičke zemlje i pola Poljske.SSSR=Treći rajh.Naoružavaju i hrane treći rajh .SSSR bila zbog agresije na Finsku 1940g izbačena iz lige naroda.Retultat saveza sa SSSR se vidi u bombardovanju Beograda i kapitulaciji vojske kraljevine Jugoslavije kojoj su prisustvovali predstavnici Japana,Italije i Nemačke.Da potsetimo da prvi ustanak propao jer ruski car se udružio sa turskim sultanom.Gorovo sigurno da SSSR nikad nebi ovde provirio da nije bilo komunista jer 60% građana Srbije su bili za monarhiju koja je u rođačkim vezama sa britanskom krunom.Dok god imate špijunski softver reCapTCHA našo odgovor će biti na svim društvenim mrežama pod nazivom "režimski".
  • pera

    23.02.2022 09:01
    ..
    EU da nas zaobidje sa obavezama, ali sa pravima (na pristupne fondove) eeee to daj.
  • pismen

    23.02.2022 08:51
    da li...
    kad slede sankcije ovima koi su priznali Kosovo?
  • Sandra

    23.02.2022 08:44
    Bombardujte nas opet zbog toga što narod neće, neće u EU.
    Ta EU samo ispiručuje bombe sa uranijumom. Nema bombona,samo ucene i bombe.
    Takva EU nam ni ne treba.
    Sankcije smo već imali, pa preživeli. Preživeli i bombardovanje.
    Rusi su naši i oni nam nikada nisu pretili. Gladni nećemo biti.
    EU se raspada.
  • Voldi

    23.02.2022 08:42
    Mi smo Evropa, treba da se ponašamo i razmišljamo kao pravi Evropljani.
    Mi pripadamo Evropi. Dokle ćemo da se kačimo i opravdavamo stvarima i događajima koji su sada već deo istorije.
    Samo sa Evropom!
  • Grundfos

    23.02.2022 08:39
    Sankcije
    Srbija od E.U očekuje poštovenje rezolucije 1244. Očekuje rešavanje spaljene i srušene imovine u Hrvstskoj,kad to rešite,javite se bezstidnici.
  • C

    23.02.2022 08:38
    C
    Sta je to Rusija vama ucinila da joj sankcije uvodite???To sto Vi i Nato radite Rusiji je isto ono sto ste radili Jugoslaviji i srpskom narodu...e pa gospodo...pao 3.Rajh...pada i ovaj 4.Rajh...dali pod nuklearnim eksplozijama ili ce vas mudžahedini pojesti unutar Eu...vasa licna odluka..mante se Srba..
  • Branka

    23.02.2022 08:34
    Zapadni rezervat
    Srbija ostaje neutralna -tacka .
  • Milan NS

    23.02.2022 08:17
    A vladalac će na to:
    "Niko nas neće kinjiti. Mi stojimo ponosno kano klisurine... ne to, ono drugo: Booožeee braaadee!"
  • Vule

    23.02.2022 08:14
    I ja sam ocekivao da oni uvedu sankcije onima koji su nas napali 99.
    Al nisu.
  • ///

    23.02.2022 08:14
    Gde to piše?
  • Kiza

    23.02.2022 08:12
    I taman kad covek pomisli da je svo licemerje ispucano, dogodi se ovako nesto.

    EU - heroj medjunarodnog prava i postenja.

    Zasto smo mi u procesu pristpanja EU kad to gradjani ne zele?
    Gde je demokratija?
  • EU

    23.02.2022 08:11
    praktičnost
    "U pisanom odgovoru Glasu Amerike, portparol EU rekao je da su sankcije Rusiji obavezujuće za zemlje članice i one države koje žele da im se pridruže."
    Još nismo član EU a nameću razna uslovljavanja ( odavno ). Gde je tu suverenitet država ?Po ovoj recepturi , nema potrebe za vladama, dovoljan je Brisel ... manji bi bili izdaci jer bi plaćali samo vladu u Briselu.
  • Mile

    23.02.2022 08:08
    Malo morgen!
    Šta mi sve očekujemo od EU pa dobijamo kontre od svojih očekivanja...Bolje krenite da nam se mazite dok vam leđa skroz ne okrenemo!
  • meh

    23.02.2022 08:06
    I Srbija ocekuje 22 godine da bude deo te EU pa nista. Primili ste Rumunije i Bugarske koje su jednako propale drzave a ovde samo ucene i zahtevi. Smorili ste.
  • Caca

    23.02.2022 07:52
    E bas nas boli uvo sta eu od nas ocekuje
  • Mile

    23.02.2022 07:45
    vodja mudro razmislja,dali se kaciti sa svojim masonima odakle je jucer dobio i orden ili da ga narod na izborima uradi...Sve u svemu ne treba siljiti k...c sa evropom u koju hocemo da udjemo a Putin ko Putin njemu niko nista ne moze i tacka...
  • Лиманац

    23.02.2022 07:35
    Лицемери
    Србија очекује да земље ЕУ које су признале једнострано проглашење независности Косова и Метохије буду доследне у поштовању међународног права и повуку признање.
  • Idi begaj

    23.02.2022 07:33
    Zaobiđite nas.
  • Salamander

    23.02.2022 07:32
    no way
    samo prodanici će to podržati.
    Nećemo pakt!

  • Ha

    23.02.2022 07:28
    Ha
    Pa vi ratujete s Rusijom i slobodno si crtajte metu na čelo.Manite se Srba..ak treba mi ce mo opet s Natom ..nekako nam dode da se sa Svabama tucemo svaki "malo malo"..nadamo se zadnji put.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna