Autor: Beta

Info
04.08.2022.
06:57 > 07:08
Na današnji dan pre 27 godina počela je hrvatska vojno-policijska operacija "Oluja".
  • Emil Bregar

    08.08.2022 18:04
    Emil.Bregar.Gmail.com
    Krajinski Srbi su postali žrtve nedgovornih lokalnih šerifa, Martića i ostalih. Igrali se ljudi države, i borili se za vlast. A Hrv tada več odavno međunarodno pravno priznata država. U avnojevskim granicama, kao i sve bivše republike. Čemu su se oni nadali? Hrv zastava visi pred palačom UN u New Yorku, a oni i dalje pričaju o državi. Nisu ni primetili, zbog međusobnih svađa, da se jim je samozvana država raspala za nekoliko sati. Završili su u Haagu kao ratni zločinci. A svi Hrvati oslobođeni.
    Za Srbiju je Krajina Tamo daleko, kad su kakvi izbori ili zbog dnevne politike. Onda nešto vredi. Treba prepustiti istoriju istoričarima, jedino oni su kompetentni. Neka oni proučavaju propale umjetne tvorevine poput NDH i Sao Krajine. A političari neka se više okrenu budučnosti. Lako je nahuškati narode jedne na druge. Ekonomija, zaštita okoliša etc., zato smo jih birali.
  • Jag

    08.08.2022 14:19
    Akcija Oluja -Genocid

    Ackija takve vrste jeste I uvek ce biti etnicki genocid. Osoba koja je smatrala da se Taj cin moze opravdati time sto neki od Nas imaju HR/EU pasose ili putovnice je idiot.

    Samim rodjenjem na tom podrucju mi smo primorani na vase ukaljano drzavljanstvo. Sa legalne osnove, ne mozemo Ga se resiti potpuno niti kad Ga se javno ili legalno odreknemo. Znaci draga gospodjo ili gospodine, ucinite Si uslugu I stavite jezik za zube. To sto ste primitivni zadrzite za sebe, otstatak sveta to ne mora znati.
  • .

    04.08.2022 18:55
    Srbi u pasivnim krajevima Hrvatske su dozvolili da budu izmanipulisani, zatim dizali balvan-revolucije osporavajući Ustavno pravo Hrvatske na samoopredeljenje i onda mnogi od njih proterivali Hrvate i vršili zločine.
    Nakon toga je usledila osveta.
    Srbi su hteli SAO Krajine, a s druge strane ukinuli autonomije Vojvodini i Kosovu. Dupli standardi.
    Sve je posledica manipulacije, deblji kraj je izvukla sirotinja, ali zbog ratobornog mentaliteta, i oni su se snašli ovde u pitomoj, ćutljivoj Vojvodini.

    Ne zaboravimo da svi redom imaju HR/EU pasoše.
  • Ognjen

    04.08.2022 10:36
    Ko još u svetu slavi progon? Svi Jevreji prognani sa svoje zemlje i da li slave? Ovo sve danas je bolesno, a mi smo bolestan narod.
  • Paor

    04.08.2022 09:59
    @DM
    Kao sto si i sam rekao jedno proterivanje ne opravdava drugo tako da je Oluja, bar iz mog ugla, primer ekstremnog nacionalizma koji treba osuditi, kao sto je medjunarodni sud uostalom i uradio. Doduse jeste posle promenio odluku ali je to vec politika.....
  • Ovaj

    04.08.2022 09:50
    konopac koji visi
    ...na ovoj fotografiji sasvim slucajno ispade kao opomena svima nama da ne zaboravimo i na druge teske i neoprostive zlocine koji danas nad gradjanima Srbije se vrse a pogotovu na svima znani neprocesuirani zlocin iz projekta "Omca za Srbiju", ciji cilj nam je otkrio vojni obavestajac Ljuban Karan!
  • DM

    04.08.2022 09:15
    hrvatska perspektiva
    Meni je kao građanu Hrvatske i Hrvatu žao svih nevinih, žao mi je što je raketirana kolona i što se ubijalo starce po selima. Žao mi je i sramota me je što se to desilo i što za te zločine gotovo nitko nije odgovarao. To je ljaga na mojoj domovini.

    S druge strane, nije mi žao što je država vojno oslobođena. Budući da živim u Srbiji, znam da se ovdje ništa ne zna o zločinima SAO Krajine. Zna se za Srebrenicu i Vukovar, a o Krajišnicima se govori u nekim eufemizmima. "Srbovali su", Milošević ih je naveo da se bune, ostavljeni su na cjedilu i sl.

    Pa, ako mislite da je Hrvatska imala zločinački režim jer je protjerala 200.000 Srba, onda vam mora biti jasno da je SAO Krajina imala zločinački režim koji je protjerao oko 200.000 Hrvata (broj uključuje i Slavoniju) i počinio nebrojene zločine. Najpoznatiji je Škabrnja, ali svaki Hrvat iz tih krajeva može nešto ispričati. Mogao bih cijeli dan sjediti i tipkati.

    Jedno protjerivanje ne opravdava drugo, ali za Srbe bi bilo dobro da raščiste tu sliku o Krajišnicima koji su mirno sjedili na svojim vjekovnim ognjištima i možda malo "srbovali" i onda ih je hrvatska vojska surovo istjerala. Naravno, vrijedi i obrnuto - Hrvati trebaju više znati o hrvatskim zločinima.
  • Srbija obelezava

    04.08.2022 09:00
    SNS Smrdija slavi
    Spomenik jedne bolesne politike
  • To organizuju

    04.08.2022 08:49
    Oni koji su u nase ime
    ...bez naseg pristanka njih nacinili prognanima a koji danas u njihovo ime, nadajmo se bez njihovog pristanka, nas progone, falsifikuju, zlostavljaju i ubijaju!
    Danas ce se prepoznati njihova lica i njihov recnik - esencijalnog zla!
  • W

    04.08.2022 08:05
    W
    Srbija NE! SNS sekta DA!
  • Mile

    04.08.2022 07:44
    Mile
    Kako ko? Ja i sve koje poznajem ovo neobelezavaju niti ih se dotice! Nametati nesto na silu....neide! A ovi koji su izbegli,cestitije bi bilo da svoja bekstva,ako su vernici obeleze u verskim objektima uz molitvu,umesto ovog cirkusa na koji su primorani od strane,ratnohuskaca Vucica!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna