Autor: 021, RTS

Info
01.10.2022.
07:58 > 08:04
Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji počinje danas i trajaće do 31. oktobra.
  • Ime

    27.10.2022 13:56
    Ne obavljanje svog posla
    Zasto popisivac dolazi do moje zgrade i lepi neku cedulju "da je dolazio ali u domacinstvu nije nikog bilo!" Kako zna kad nije zvonio ni na jedna vrata! I od kada je to cela zgrada domacinstvo!
  • sta te briga

    15.10.2022 13:50
    srbija je nova kina
    ako ne znate zasto se sve ovo radi ukucajte na guglu: socialni skor kina (china social score), treba da budete zabrinuti jako.
  • Nikobitan

    01.10.2022 21:20
    Tacan naziv firme i adresa firme u kojoj lice radi? Cemu to pitanje?
  • ОУН

    01.10.2022 14:06
    Одрживи развој до 2030.
    Уједињене Нације су крајњи корисник збирних извешаја са пописа. Одељење за демографску и друштвену статистику ОУН ради на пројекту одрживог развоја ма-шта-то-значило у оквиру којег је попис "2020 World Population and Housing Census Programme". Већина питања је стандардна за све земље света. Календар пописа (census dates) по земљама:
    https://unstats.un.org/unsd/demographic-social/census/censusdates/
  • Nina

    01.10.2022 13:49
    Zadruga
    Je l se popisuju i ovi u zadruzi? :)
  • Upućen

    01.10.2022 13:23
    15.000 laptopa?
    Jel' to katastar garantuje bezbednost podataka?
    Ma hajte molim vas ...
  • Kazna?

    01.10.2022 13:21
    U redu...
    Spreman sam da platim kaznu sad odmah u punom iznosu ali na racun obolelog deteta koje se inace leci sms porukama a bez ucesca drzavnog budzeta. Svojim neposlusnim stavom navodno ostecujem drzavu. Dobro. Sta je/ko je drzava? Stanovnici koji je naseljavaju? Ako je tako i ako se trenutna vlast toliko ponosi na brigu o svojim gradjanima, ja nemam nista protiv da budem kaznjen tako sto ce novac otici direktno na racun onoga kome je potreban za lecenje.

    P.S. Ovo nije zalopojka na vlast, politiku, spijunazu i slicno. Samo konstruktivan predlog. Cinim uslugu i botovima da ne moraju da se muce oko lupanja minusa.
  • Kazna

    01.10.2022 13:20
    ?
    Spreman sam da platim kaznu sad odmah u punom iznosu ali na racun obolelog deteta koje se inace leci sms porukama a bez ucesca drzavnog budzeta. Svojim neposlusnim stavom navodno ostecujem drzavu. Dobro. Sta je/ko je drzava? Stanovnici koji je naseljavaju? Ako je tako i ako se trenutna vlast toliko ponosi na brigu o svojim gradjanima, ja nemam nista protiv da budem kaznjen tako sto ce novac otici direktno na racun onoga kome je potreban za lecenje.

    P.S. Ovo nije zalopojka na vlast, politiku, spijunazu i slicno. Samo konstruktivan predlog. Cinim uslugu i botovima da ne moraju da se muce oko lupanja minusa.
  • Hajde lakše malo

    01.10.2022 13:19
    Vi po svome i ćut tamo!
    Neka svako radi po svome. Opšte je poznato da oni koji malo znaju najviše ljude ubedjuju u svoje mišljenje. Interesantno bi bilo videti koliko medju negativnim komentatorima Popisa ima duševno obolelih (sa paranoičnim simptomima) koji se ne leče (to nikad, naravno, ne možemo saznati), a koliko je botova koji namerno rade ovo jer im je duševna hrana da zbunjuju obične ljude ili su plaćeni da to rade (o tome bi ponešto mogla da kaže IP adresa koja se ponavlja ili je iz druge zemlje, ali ne očekujemo baš da su novinari a pogotovo vlasnici medija toliko revnosni i patriotski nastrojeni). Elem, svakom njegovo znanje, savest i stav.
  • Samo pitam

    01.10.2022 13:16
    Svi podaci se unose u laptop a rezultati popisa će biti na proleće?!
    Isto kao i rezultati izbora, mora prvo On da ih aminuje?
    Isto kao broj preminulih od Kovida, mora prvo On da ih aminuje?
  • BjelogrdićBezMorala

    01.10.2022 13:13
    Kosovo je Srbija!
    Osim kada je popis u Srbiji.
    Osim kada traže svoj pozivni broj.
    Osim kada traže Gazivode, onda dobiju i malo od UŽAS-a.
    Osim kada im trebaju tablice.
    Osim kada treba da funkcionišu srpski sudovi, tužilaštvo i policija, vojska i carina.
    Osim kada treba da se reši ubistvo Olivera Ivanovića.
    Osim kada Srpska lista podržava bilo koju Vladu Kosova dok izvršava sve ovo iznad!
    Nastavi niz....

  • Kucaj opet

    01.10.2022 13:03
    Ali nećeš ući...
    Malopre popisivač zvonio na vrata ašeg stana ali nismo bili tu :-)
  • Ja

    01.10.2022 12:59
    Popis
    Nemam ništa protiv popisa, kao što je bilo prethodnih godina. Ali ovih milion pitanja, koliko soba ima stan, kuća...S tim ugrožavaju našu privatnost. Šta ih briga ko šta ima, to je popis stanovništva a ne imovine. Dno dna. A posle će se ti podaci kad tad iskoristiti za nešto. Ne znam da li ih zanima i koliko zuba imam. Pitanja o bolestima, nije njihova stvar. Čemu ta silna glupa pitanja. Kod mene neće ući bez maske i dokaza o vakcinaciji. Baš u inat!
  • Đin Đić

    01.10.2022 12:46
    Slažem se sa svima koji su pisali o obaveznim testovima, vakcinaciji i ostalome u ovo vreme epidemije, i predlažem da se uspostavi kontrola ovih građana da ni oni ne mogu nigde da se kreću u javnosti bez PCR testa starog maksimalno 24 sata i dokaza da su revakcinisani trećom dozom a u suprotnom tretirati ih za pokušaj ubistva. Toliko je valjda pošteno?
  • Upućen 021

    01.10.2022 12:30
    Neupućen 021@ Niko nije pisao takve poruke osim ovde tebe. Potrebno je da prestaneš lagati.
  • Ja

    01.10.2022 12:06
    Ja
    Obratite se maticaru, MUP-u imaju sve potrebne podatke, ostalo je ulaženje u privatnost.
  • Konstandinovic BG

    01.10.2022 12:04
    Iskljucis zvono i to je to
    U Pragu Ceska Cesi sa 1000+ eura plate svi na ulicama juce 100 hiljada na trgu traze smenu lopova od Vlasti bez izgovorene RECI jer su ih izigrali i doveli ih do prosjackog stapa u Srbiji moram da pricam sa nekome o sebi "po zakonu".TO nijedan medij ne prenosi.Ista prica i u Varsavi,Becu,Italiji,Spaniji.Cela Evropa na nogama se budi jer se silovanje zdravog razuma nastavlja nesmetano u SRbiji se mora "odgovarati na pitanja" coveka koga prvi put vidis u zivotu ni da li je kriminalac ni da li je osudjivan ni da li je kockar ni da li je narkoman ni da li je lud ili normalan.Ista prica kao sa profesionalnim upravnicima gde dodjes odgovoris na 15 pitanja i postanes "profesionalni upravnik zgrade" i ulazis ljudima u stanove bez provere ko si i sta si.Kriminalci nakon izlaska iz zatvora u Beogradu su dobili zvanje "profesionalnog upravnika zgrade".Ista prica sada i sa "popisivacima" se desava.

    Neka spakuju te "zakone " sebi i neka ih ponesu na egzoticna ostrva kad idu na odmor od para poreskih obveznika.Oni potrose 1000 eura po veceri,jedu rucak u Skupstinskom restoranu od 14 dinara,piju espreso za 7 dinara a ja cu da im pricam nesto o sebi i o svojoj porodici?

    Neka sami sebe pitaju GDE SU PARE PORESKIH OBVEZNIKA?"Drzava" ne da da ih poreskih obveznici nista pitaju u vezi SVOJIH PARA a trazi da im obveznici nest pricaju cime mi se bavio deda i da li sam jeo juce burek sa sirom ili burek sa mesom.

    Kad kazete GDE SU NASE PARE dobicete i nasu pricu o nama.


  • Pera

    01.10.2022 12:02
    Razmisljanje
    Na svako pitanje koje mi nije jasno, ja moram da razmislim i da se konsultujem sa advokatom dali i kako da odgovorim. Nista bez advokata i zakona.
  • Lala

    01.10.2022 11:45
    @T. J.
    Nemoj da širiš dezinformacije!
  • Dtagan

    01.10.2022 11:36
    Iop
    Koliko popisivača ima u srcu Srbije (Kosovu) koje se spominje u ustavu ,?Ovo je faktičko lriznavanje Kosova jer na ne definisanim granicama se popis ne radi na državnom nivou.
  • Milkan

    01.10.2022 11:30
    @ T. J.
    "raspon plate, ko sve živi na datoj adresi, da li imate još kakvih nekretnina, na čije ime se to sve vodi itd."
    Gde ti vidis ova pitanja???
    Daj redni broj pitanja na oba obrasca!!!
  • Mrcke

    01.10.2022 10:58
    Sve što treba da znate, je da im ne otvarate vrata.
  • Bubica

    01.10.2022 10:46
    Popis stanovnistva sa 69 pitanja??? Pa jesmo mi ludi? Da izbroje koliko nas je treba max 10 pitanja, sa svim osnovnim podacima, i to elektronski, kao svim normalnim drzavama... Ovo nije popis stanovnistva, vec svega sto imate... Negde sam citala da postoji pitanje koliko soba ima vas stan/kuca. Kakvo to veze ima sa popisom ljudi???
  • T. J.

    01.10.2022 10:39
    Pomno sam iščitala pitanja sa oba popisna listića. Bogami, ona tri opciona pitanja su još i najmanje sporna spram gro drugih, koji flagrantno zadiru u privatnost pojedinca. Na primer, kakvu i koju školu imate, da li ste tražili posao, da li i dalje tražite, kakav vam je radni status, raspon plate, ko sve živi na datoj adresi, da li imate još kakvih nekretnina, na čije ime se to sve vodi itd. Molim vas, ovo su ozbiljna pitanja; jasno mi je da državni organi već svakako imaju uvid u vaše 'stanje', ali svesnog i mislećeg čoveka zaista ne možete ubediti da u načinu kako su pitanja osmišljena nema tzv. 'krajnjih namera'. Ovoj državi ne verujem, u institucije nemam poverenja, ovde ne postoji ni individualna ni kolektivna odgovornost i svakodnevno nam se šalju poruke da ustavom zagarantovana prava pojedinca (kao i ljudska prava) ovde nisu važna. Ako vam je kažnjavanje krajnja mera, kako kažete, zašto ste uopšte predvideli finansijske posledice za one koji odbiju da učestvuju u popisu, za koji opravdano sumnjam da nije samo popis, već 'krvna slika' stanja građana, na osnovu koje će se dalje rađati svakojake ideje od kojih će najmanju korist imati građani ove nazovi države.
    Ja sam ozbiljno zabrinuta i na sve načine ću gledati da me nema kod kuće.
  • Popisivač

    01.10.2022 10:32
    Panika
    Dajte ljudi, pomisliću da smo Gestapo. Ovo smatram sezonskim poslom ko bilo koji drugi, dostavili smo svi potvrde da nismo kažnjavani, potpisali smo ugovore, ako se otkrije da je neko to zloupotrebio, tužba i kraj. Pitanja se ne razlikuju u odnosu na popis 2011, nisu izmišljali sad toplu vodu. I razumem paranoju oko puštanja stranaca u kuću, ali obzirom da će pretežno kišovit biti oktobar, dopustite nam bar u hodniku da to obavimo. Nije da imate šta protivzakonito u stanovima, ili možda pak imate ;)
  • 21. Vek

    01.10.2022 10:27
    I u madjarskoj je popis, ali postoji mogucnost da se upitnik popuni online, a popisivaci izlaze na teren tek posle mesec dana kod onih koji ga nisi popunili online
  • Rouz

    01.10.2022 10:23
    šta će popis
    ako je popis stnovništva, šta onda tlika pitanja. Onda treba samo ćlanove koji žive na toj adresi.
  • Ja

    01.10.2022 10:13
    Koliko teorija zavere oko obicnog popisa. Po kolicini pluseva na takve komentare izgleda da smo pukli kao narod...
  • Čika

    01.10.2022 10:05
    Kazna?
    A hoćete li kazniti popisivača ako me ne poseti, što se desilo prilikom prethodnog popisa? Rećićete: Sigurno je dolazio, a Vi niste bili kod kuće. A ako želim da moju malenkost sigurno evidentiraju - ne bih smeo da napuštam stan dok se popisivač ne pojavi. Jer, navodno, popisivač nije u obavezi (?) da se najavi, niti za to ima vremena. Hm, sigurno je nešto pogrešno.
  • Nale

    01.10.2022 10:03
    E moji sugrađani. Popisivač je upravo završio kod nas, stariji čovek, pristojnog ponašanja. Nije hteo ni kafu ni sok ni čašu vode, ali bar smo ga ponudili. Sve lepo i kulturno završeno za oko pola sata. Oko čega vi pravite problem, u moru stvarnih problema..
  • Milan

    01.10.2022 09:54
    Dokle više...
    Razumem da smo protiv vlasti, razumem da nam je dosta svega, ali dokle više sa tom paranojom i glupostima. Svako ko hoće da nešto zna o vama, a naročito UDBA i njeni derivati, može to da zna i bez popisa.
    Popisi stanovništa se vrše u celom svetu i vrše se već par vekova. Svako ko ima više od 11 godina je već učestvovao u nekom prethodnom popisu. I posle par stotina godina, baš sad su se setili da saznaju sve o nekom nebitnom liku i zloupotrebe te podatke da bi mu napakostili. Stvarno ne znam da li ste paranoični ili samo sebi i drugima pokušavate da pokažete da ste nešto bitni i važni, pa su se, eto, i država, a moguće i međunarodni faktori i tajne organizacije namerile da otkriju sve vaše tajne. Odrastite više, ili se obratite lekaru.
  • Sara

    01.10.2022 09:45
    BRIGA O NACIJI I STARIMA
    Da li imaju Pi Si Ar ili brzi antigenski test na kovid?
  • Jovica oros

    01.10.2022 09:33
    Jovica oros
    Pored kriminilozovane Policije i Rezima dati na tacni svoje podatke na tacni...dali ste vi gradjani moji imalo normalni?!!!
  • @bojan

    01.10.2022 09:18
    Nikakav problem
    Za ovakve tipove zapad pa i mi izmislili izvršitelje. Čas posla se sve naplati a glupost je najčešća.
  • Dragan

    01.10.2022 09:16
    Hut
    Popis je gotov,eno ga u radnom stolu Ace.Pranje novca i izigravanje naroda.Zavod za statistiku nema ovlašćenja za popis.Pored toga primate ne poznatu osobu ne čudite se ako bude prkvala u stanovima jer osobe nisu bezbedonosno proverene i dale zakletvu kao policija,sud,lekari svi koji imaju pravo pristupa.Svi podaci koji kažu da ima preko 5 miliona stanovnika su lažni.
  • Joca

    01.10.2022 09:12
    Bezbedno ili?
    Policajce hapse i trpaju u zatvor a popisivaci su navodni bezbedni. Zasto onda ti ljudi ne rade u policiji?
  • Lala

    01.10.2022 09:12
    PITANJA SU ZA PORESKU
    Koliko vidim pitanja su postavljena tako da će koristiti najviše poreskim upravama i uvodjenja harača gradjanima. Zašto su pitanja skoncentrisana na poljoprivredna gazdinstva, da li su se gradjani bavili poljoprivrednom proizvodnjom, ili nisu, ako nisu zašto nisu, površine objekata sve do poljskog wc-ea. Da li država zaista misli da su gradjani tioliko glupi pa da ne vide njihove namere. Samo što nisu pitali koji broj gaća nosimo i sa kim vodimo ljubav. Kako vas bre nije sramota. Onda recite gradjanima za koje ćete potrebe koristiti podatke. Poreska kada pošalje rešenje ne mora da obrazlaže kako je došla do podataka, bice varijanta :"zini da ti kažem". Mislim da je ovo jedan najpodmukliji način da se gradjani oporezuju i za vazduh koji udišu.
  • Aleksandar974

    01.10.2022 09:06
    Podaci se unose u lap top. Svi podaci ce do kraja oktobra biti u elektonskom obliku u bazi. Konacni rezultati popisa bice objavljeni na prolece???? Nema brojanja,nema papira.....
    Rezultati treba da budu objavljeni u veoma kratkom roku.
  • vera

    01.10.2022 09:01
    nisam u obavezi
    nemam nameru da dajem osetljive podatke nepoznatoj osobi
    šta će biti posle s tim podacima?
    baš me zanima kako će da kazne pola stanovika srbije koja će da vrda.
  • Cemu

    01.10.2022 08:52
    Čemu popis stanova kad imamo efikasan digitalni katastar i rgz i sve radi super? Ostalo ima u MUP i PIO
  • Bojan

    01.10.2022 08:44
    Bojan
    Nepustam nikog u stan! Zivim sam i preplasen sam od Kriminala i Korone te zbog toga imam psihicke probleme! Neka mi dostave listice postom ili kroz vrata popunicu ih i poslati gde su oznacili! U stan nikakooo...ako ne sudicem se ali novce koje zele da iznude nejce dobiti nikada! Kraj price!
  • Lopovska posla

    01.10.2022 08:31
    Koliko imate popisivača na Kosovu? Vi ćete mene da kažnjavate, ako me ne navatate za popis, a tamo ne smete ni da provirite.I onda kažu kako Evropa i zapad imaju dvostruke aršine a isto to rade.
  • Nidje u svetu

    01.10.2022 08:20
    Direktor zavoda za statistiku
  • Neupućen 021

    01.10.2022 08:20
    Botovi su pisali ranije preteće i uvredljive poruke koje ukazuju da bi "vojvođani" bili grubo kažnjeni
  • Boris

    01.10.2022 08:19
    Da, "verujemo"
    Kako će dobiti rezultat "na najbitnija pitanja" a to su upravo pitanja na koja građani ne moraju dati odgovor?
    Inače, "što znači da se nikakvi individualni podaci neće objavljivati",javno da, ali tajno hoće.
    Nedavno sam odjavio usluge jednog kablovskog operatera. Ubrzo potom u vratima na 5 spratu, našao sam zataknuto obaveštenje drugog da nudi usluge. Niko drugi od stanara nije dobio takvo obaveštenje! Vrata zgrade su sa elektronskom bravom! Pa verujte da podaci neće procuri ti.
  • Sasac Zivkovic

    01.10.2022 08:17
    Sasa Zivkovic
    Prvo da pokaze,legitimaciju,da je revakcinisan trecom dozom I obavezan negativan PCR test pre ulaska! Ovo je pravo svakog gradjanina dok traje,pandemija jer bez toga licno smatram,sve kao pokusaj ubistva! SUD neka odmah pocne sa rocistem! Bez toga,nikoga nepustam u svoj dom! Hvala!
  • pera nevera

    01.10.2022 08:06
    Otpis stanovništva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna