Autor: Beta

Info
07.12.2022.
12:11
Vlada Srbije usvojila je Uredbu kojom će biti omogućeno produženje registracije motornim vozilima sa srpskim oznakama gradova s Kosova i Metohije.
  • Zvrk

    07.12.2022 14:50
    Oglas
    Kupujem KM tablice
  • Miki

    07.12.2022 14:09
    ‼️‼️‼️ОБАВЕШТЕЊЕ
    ЗА ПРИВРЕДНА ДРУШТВА-ТЕХНИЧКЕ ПРЕГЛЕДЕ ОВЛАШЋЕНЕ ДА ИЗДАЈУ РЕГИСТРАЦИОНЕ НАЛЕПНИЦЕ


    Обавештавамо вас да је у Службеном гласнику бр. 135/22 од 06.12.2022.г. објављења Уредба о посебним условима важења регистрације моторних возила која имају регистарске ознаке градова и општина на подручју Аутономне покрајине Косово и Метохија, која се на основу Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација налази под привременом управом цивилне мисије Уједињених нација УНМИК. Наведена Уредба ступа на снагу 07.12.2022.године.

    С тим у вези, обавештавамо вас да на техничким прегледима који су овлашћени за издавање регистрационих налепница, почев од 07.12.2022.г. неће бити могуће продужити регистрацију возила, односно технички прегледи неће моћи да издају регистрационе налепнице за возила која имају регистарске таблице са ознакама градова и општина на подручју Аутономне покрајине Косово и Метохија и то:

    1. Приштина (PR)
    2. Косовска Митровица (KM)
    3. Призрен (PZ)
    4. Пећ (PE)
    5. Гњилане (GL)
    6. Ђаковица (ĐA) и
    7. Урошевац (UR)

    Tакође, технички прегледи који су овлашћени за издавање регистрационих налепница неће моћи да, за возила која имају регистарске таблице са ознакама градова и општина на подручју Аутономне покрајине Косово и Метохија, на апликацији „Плати“ генеришу обједињене уплатнице у вези регистрације возила.

    МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
  • zztop

    07.12.2022 14:07
    Bit će jasnije kad neki milutin ostane i bez tablice i bez vozila ... kako će mu brnabićka nadoknadit štetu...
  • vojvodjanka

    07.12.2022 12:46
    Napredno
    Kako je saopštila Vlada Srbije, usvajanjem ove uredbe svim vozilima sa oznakama КM, PR, GL i imenima drugih srpskih gradova na području Kosova biće produžena registracija od sada pa nadalje.
    Dovoljno je da imaju tehnički i osiguranje.

    Vlada Srbije je zaboravila da kaže da da ta vozila neće dobijati nalepnice kao sva ostala u Srbiji a da ih milicija neće kažnjavati zbog toga.
    Praktično voziti će neregistrovano vozilo bez ikakvih posledica !!!
    Kako će na to gledati kosovska policija tek ćemo videti.
    U svakom slučaju još jedna povlastica za Srbe sa Kosova pored nelaćanja struje, plate bez rada još i ovo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna