Autor: Blic

Info
24.03.2024.
18:12
Predškolci koji se spremaju za polazak u osnovnu školu prolaze redovan sistematski pregled. Iz godine u godinu lekari se žale da mališani imaju probleme koji ranijih godina nisu bili prisutni.
  • Etika

    27.03.2024 15:17
    PoJenta
    Nikad nisam naučila kolutove, i ovako matora se plašim kozlića... U nastavi fizičkog deci pružiti više mogućnosti, samo da se kreću ako već nisu talentovani - i da uvide značaj toga za zdravlje! A ne da budu zastrašena kao moja generacija.
  • Tanja

    27.03.2024 12:50
    Deca koja mogu, imaju 4
    Moja ćerka ide u OŠ "Kosta Trifković", trenira gimnastiku godinama, može zvezdu bez ruku, salto, špage, i ima četvorku
  • Novosadjanin

    27.03.2024 09:14
    Survivor
    Supruga i ja redovno pratimo Survivor. Svaka sezona je sve gora i gora. Deca ne znaju da trce, skacu, bace loptu i prelaze prepreke. To su jos generacije rodjene 2000. godine. Sta je sa generacijama posle?
    Sa druge strane svi nesto treniraju... Ne znaju da je teretana samo dopuna a ne sport. Klinci napucani izadju iz teretane a ne znaju da hodaji ili pretrce 100m bez da se zadisu..
  • Lucifer

    27.03.2024 08:34
    Sve će to svemogući vojni rok da reši, šta se brinete?
  • Hoće 5 čas fizičkog

    26.03.2024 20:46
    Provaljeni ste
    Sve ovo je propaganda da se uvede još koji čas fizičkog u škole, da bi neuspešni sportisti, dif-ovci, imali posla. Boli njih briga da li deca znaju da nešto preskoče ili trče, njima je do uhlebnjavanja po svaku cenu. Ada li će deca trčati, skakati, preskakati, verati se uz konopac...boli ih briga. "Sekta"profesora fizičke kulture je prvo krenula na mesta direktora osnovnih škola (primer u Novom Sadu i okolini), a zatim traže uvođenje još časova. Leba bez motike. Baci loptu deci pa nek se zanimaju, nek je šutaju i jure za njom. Provaljeni ste odavno, samo niko javno da kaže. Ukinute onu sprdačinu od veronauke i umesto te zatucane kvazi"nauke"jurite za loptom do mile volje.
  • Ranko

    26.03.2024 16:36
    Ne moraju deca da preskaču kozlić. Mogu i samo da rade obične vežbe, trče ili da se vijaju po dvorištu. Problem je što fizičko ne može biti samo jedan čas u rasporedu, nego aktivnost od sat i po, sa pauzom i mogućnošću prevlačenja i čak tuširanja. A koja škola to može?
    Fizičko ne treba ni ocenjivati, nego napraviti kao igru.
  • NN

    26.03.2024 14:37
    Fizičko
    @ Fizicko
    Sve ste u pravu, samo šteta zbog ovog poslednjeg pasusa. Nekako ispada da ste njim demantovali sve ono napred rečeno!
    I još nešto - niko nam nije nametnuo standarde, to su ipak lični izbori, - nokti li deca?!
  • Pavle

    26.03.2024 13:46
    Fobija kozlić
    Ni danas mi nije jasno kad su ruke na kozliću pri zgrčenom preskoku kuda prolaze noge - jer ruke su kraće. Dodati na to da glava ide napred i eto opravdanog razloga za strah.
  • Kosovo je Srbija

    26.03.2024 10:13
    Od lepog grada za život i šetnju Novi Sad se pretvorio u investitorski raj gde zelenila nema ni na primer a Limanom šetaju noćni moleri. Gde da pustiš dete da se igra?
  • Fizicko

    26.03.2024 09:11
    Problem je ogroman. Prvo, mi smo odrastali u porodici, danas decu cuva sistem zatvorene u sobama, jer je doslo neko nakaradno vreme da roditelji rade po citav bogovetni dan, a babe i dede (koji su nas pazili) dobili su ideje da prozive mladost (ko da moja baba nije bila mlada) pa umesto unucadi u parku i caskanja sa drugim babama one caskaju preko drustvenih mreza sa nepoznatim ljudima. Ovo se odnosi i na dede. Oni mladji roditelji roditelja su i sami zaposleni.
    Drugi problem je neko cudno vreme nepoverenja u zrelost dece i ljude oko nas. Svi su potencijalni pedofili.
    Treci problem je pravdanje bogu i narodu, a narocito nemilosrdnim zastitnicima dece (CZSR) ako dete nedaj boze padne i mora na pregled kod lekara.
    Nije krivo vreme, mi smo krivi sto smo pristali na nametnute standarde. Da je bitnije da ides "na nokte" nego da sa cerkom preskaces vijacu, da je premijer liga u kladionici vaznija od sutanja lopte u dvoristu sa decom. Danasnji standard nalaze da ste sve i svuda, sebicni i samozivi, a decu i siru porodicu ko j.be.
    Sto se tice samog fizickog, ja kao uvek aktivna i u pokretu, mrzela sam kao predmet, i najradije bih ga izbacila iz skole jer nicemu ne sluzi, sem za popravljanje proseka i ismevanje dece. (Mogla sam sve vezbe da izvedem bez problema, nisam volela jedino kosarku i rukomet, ali na nepravdu nikada nisam bila imuna, bila ona ucinjena meni ili mom neprijatelju.)
  • Voja

    26.03.2024 08:58
    Fizička kultura
    Godinama se urušava važnost fizičke kulture i sada na red dolaze posledice.Roditelji sanjaju o deci programerima dok fizički propadaju.U poznim godinama to će biti strašne posledice, a zdravstveni sistem će ih odbaciti.
  • Ide

    25.03.2024 13:32
    Gas
    - žmurka, vija, između dve vatre, 10-9 na gol, viktorija, basket, amerikanaca, mali fudbal, pimplanje lopte ko može više bez da lopta padne
    - stoj na rukama, preskakanje kozlića, razboj, vratilo, karike, konj sa hvataljkama, iz odbojke servis, prijem i smeč, u košarci dvokorak i skok šut, rukomet troskok šut i dodavanje, fudbal šut sa penala i korner, kros trčanje, skok u dalj u pesak, skok u vis, bacanje kugle, broj sklekova i trbušnjaka za jedan minut, zgibovi...

    Ovo su neke od aktivnosti koje smo kao deca radili u toku godine na fizičkom i van njega.
  • Detelinara

    25.03.2024 10:18
    Na okretnici trojke ima parkića sa spravama i teren za fudbal i košarku. Oni su prepuni mališana, a vidim i da se penju na drveće gde čak prave i neke merdevine, kućice...Nadam se da OŠ Svetozar Marković Toza nema taj problem jer je malo dece ispod staklenog zvona. Ovi se igraju i po kiši, vetru, Suncu, mame su normalne i puštaju ih.
  • Ns

    25.03.2024 09:45
    @Hm
    I ja sam se bojala kozlica, al kakav divan osecaj kad sam pobedila strah i preskocila. A, tek kad sam preskocila najviseg u razredu u velikoj kuli u janinama.
    I danas pamtim taj osecaj i danas ga imam, jer znam koliko je dobro kad prebrodis strah i uspes! Zivot bez straha je sloboda.
  • Jakobsfield

    25.03.2024 08:51
    Sve i svašta
    Ima tu svega i svačega, od kulture društva, roditelja, nastavnika, i još puno toga... Ono što je interesantno je to da je država još pre više od 20 godina potpuno uklonila specijaliste sportske medicine iz zdravstvene zaštite, kao nepotreban trošak društva. Zato su neki otvorili (vrlo uspešne) privatne ordinacije, neki su otišli u inostranstvo (gde su i traženi i baš dobro plaćeni), a sa onima koji su ostali da rade u domovima zdravlja direktori ne znaju šta će, pa se dovijaju kako znaju i umeju da bi im dali (mizernu) platu.
  • /

    25.03.2024 08:47
    /
    @Powerlifter
    dzaba ako ne mozes da se poceses po ledjima.

  • Đura

    25.03.2024 08:39
    Sve je do roditelja
    Vidim mame viču da se ne oznoji prehladiće se ukočiće se nenoj trčati nemoj skakati nemoj u pesak sedi evo ti telefon i čokolada i tu je kraj priče. Treba deca da budu deca da se što više igraju trče padaju. Samo treba paziti na saobraćaj i nikako oslobađati fizičkog pogotovo ne sposobne a deca koja stvarno ne mogu , mogu uraditi 1 od 10 vežbi spram mogućnosti. Samo bez telefona i kasnije kladionica
  • Nana

    25.03.2024 08:38
    Sve je stvar halavosti, korupcije i lične koristi. Da deca imaju tri puta nedeljno fizičko k'o svet i da im se besplatno organizuje još dva puta nedeljno neki trening kako bi direktor u večernjim satima iznajmljivao salu ovima koji će nam naplaćivati treninge? Kako bismo trčali da kupujemo raznorazne dresove i trikoe, rekvizite? Kako bismo svake nedelje plaćali 1200,00 dinara kotizaciju na takmičenju gde sva deca dobiju medalje? I, na kraju krajeva, kako bi onda izblajhane mame u ponedeljak dolazile na posao da časte koleginice za neverovatan uspeh svog malog genijalca?
  • jojlebe

    25.03.2024 08:18
    E a ovima preci sto su preskakali kozlica za medalju. Danas unuk ni do kladione ne moze bez trotineta na baterije.
  • LOLnot

    25.03.2024 08:17
    Šta ste svi zapeli za kozlić, nije on uopšte bitan za temu to je samo primer. Činjenica je da su deca danas većinom fizički nesposobna zahvaljujući svojim roditeljima. Do svoje desete godine imaju višeka kilograma ko neka nepokretna baba od 70. Roditelji ih kljukaju smećem od kad se skinu sa maminog mleka, većina roditelja danas je suviše lenja da skuva odnosno sprema zdrav obrok za ukućane a kamo li zdravu užinu za decu a o tome da ih upišu na neki sport da i ne govorimo. Upisuju decu na sport tek kad im pedijatar skerene pažnju da dete ima holesterol, povišen šećer, probleme sa disanjem, kičmom, vratom, stopalima itd. i tada već zakržljalo dete, nesposobno da veže pertle a kamo li nešto drugo samo pati na tim treninzima , ne može da isprati drugu decu, polako upada u depresiju svesno svega što ne može da uradi kao njegovi vršnjaci i ispisuje se sa sporta. Razumem kada se odrastao čovek pomiri sa time da je nesposoban, da mu je zdravlje ugroženo i da ne želi ništa povodom toga da uradi ali da isti takvi roditelji to ponavljaju i svojoj deci tu sudbinu mi nije baš normalno, kanda nisu sve majke i očevi stvoreni da budu roditelji.
  • mama

    25.03.2024 08:16
    mama
    Reformišite časove fizičkog.Besmisleno je da dečaka od 185-190 terate da balansira na gredi i preskače kozlić.Pobogu, gimnasticari su visoki 160!!!Ima i drugih sportova osim gimnastike.
  • Hm

    25.03.2024 08:10
    I ja sam se bojala kozlića još pre 30 godina. Jednostavno sam bila plašljivo dete.
  • sale

    25.03.2024 08:09
    razuma bez
    To su vasa deca dragi roditelji!
    Vi ste ih tako naucili i vaspitali!
  • Stif

    25.03.2024 08:05
    Kilavi podmladak
    Naravno, za to su krivi roditelji i nastavnici fizičkog. Sve je u tablet-telefon igricama.
    Roditelji su zaboravili šuge, trule kobile, ide maca oko tebe...
  • Preskakali

    25.03.2024 07:42
    Bez straha
    A po kom drvecu mogu a bogami i smeju sad da se penju?!
  • Emi

    25.03.2024 07:30
    svi danas pametni
    Rezultati te novoosvešćene pameti se vide svakodnevno pa i u ovome.
    Mi smo kao deca bili napolju čak i kad je bilo bombardovanje, igrali se u raznim delovima grada (gde nađemo slobodan teren) dok današnji roditelji decu drže ili u kući ili na betoniranom parkingu zgrade gde mogu da ih vide iako su im deca umrežena bolje nego program sletanja na Mesec '69.
  • Sofro

    25.03.2024 07:23
    Kako ne moze
    @21. Vek
    Kako, ko moze da nekog natera da preskače kozlic? Jel i kod nastavnice matematike moze da kaze da nece da radi kontrolni ili pismeni. Neces da radis, zna se to je 1. Samo će posle mama i tata da dodju i da se žale kako je moguće da dete ima 1 iz fizičkog. U ostalom to će da urade i za 1 iz matematike.
  • Dušan

    25.03.2024 07:06
    Sada izbegavaju fizičko a posle će da plaćaju personalne trenere...
  • /

    25.03.2024 07:03
    /
    manje srbijanja i bulinga pa ce deca zavoleti fizicko
  • jatzans

    25.03.2024 07:01
    @Pera
    Kad ste poslednji put bili u prilici da propitujete i ocenjujete nastavnike u sali za fizičko? Ili bilo gde?
  • Pogodi ko je

    25.03.2024 06:49
    Da dopunim za ono pognute glave. Petak, Futoski put i kolona dece iz osnovne skole Nikola Tesle drze plave balone sa natpisima ,,VISE RADA MANJE KREATIVNOSTI". Na moje negodovanje uciteljica filozovira kako je sve to u redu. E, pa nije u redu na mnogo nivoa, od dece i politickih skupova do poruke koja se promovise.
  • Koje fizičko?

    25.03.2024 06:47
    Imam dvoje dece u OŠ. U prva 4 razreda fizičko nisu ni imali nego se šetali sa učiteljicom po dvorištu, tek u petom dobili predmet i to kad je sala slobodna, a do tad ko živ ko mrtav.
  • Pogodi ko je

    25.03.2024 06:28
    E....a da imaju drveca da se penju! Ali, vi volite beton, pobegli ugradove...i eto vam. Za ovog iz teretane, sportovi su i savladjivanje vestina, koriscenje mozga. Teretane opravdavam samo za korekcije usled atrofiranja zbog povreda. Sve je bolje od tog foliranja, cak i ples. Probaj da otpleses dva sata salsu ili sving. A zene to vole a ne prazne mozgove.
  • Powerlifter

    25.03.2024 05:35
    @Goran
    Osim uvreda, ništa konkretno nisi napisao, nijedan valjan argument na moju kritiku ovog predmeta u školi. Što se mene tiče, "ne gutam suplemente", veoma sam jak i zdrav, pokretan, sposoban, a to i jeste poenta fizičke aktivnosti. I da, više volim to što mogu da dignem 250kg, nego da radim određene gimnastičke elemente na razboju. Ovo prvo mi je korisnije u životu.
  • U zdravom telu

    25.03.2024 05:11
    Zdrav duh
    Zabezeknula sam se kad sam čula da gimnazija u N. S. nema fiskulturnu salu. Preskakala sam kozlić, postavljen nam je kozlič i ajd skači. Koliko je dece ostalo invalidi, zbog kozlića.Vežbe treba da budu prilagođen deci. Niska sam elastična za mene je gimnastika, za visoke korpulentne, košarka i tako dalje. U šezdesetih, vežbam po više sati svakodnevno, vežbe koje volim. Nastavnici fizičkog su cirkus.
  • Haha

    25.03.2024 01:39
    Glupost
    Zašto bi uopšte neko preskakao kozlić i radio kolutove, čemu to uopšte služi? Osim da umišljeni DIFovci na nekom istresaju frustracije
  • Milica

    25.03.2024 01:15
    Jovan jovanovic zmaj
    Gimnazijo, hvala sto si nam obezbedila salu, teretanu, terene na otvorenom, bazen, klizanje, pa ko je sta hteo to je i radio. Uzivali smo. Hvala najboljoj gimnaziji u Srbiji!!!
  • Jlksks

    25.03.2024 00:48
    Važi
    Hmmm… a da nije možda slučajno problem nešto tipa ludački saobraćaj, opšta bezbednost, parkovi puni stakla, špriceva i limenki i tona manijaka i ludaka na ulici? Niko nije lud da pusti decu od 4-5-6 godina samu napolje. Gde tačno da se pentra po drveću u sred grada? Na kraju krajeva, normalno je i da se vremena i potrebe menjaju… Al bez ovog prvog momenta normalnosti napolju - zalud sve.
  • Lele

    25.03.2024 00:03
    Koliko
    Extremno glupavih komentara vezanih za kozlic i gimnastiku. Jujuju koliko ste vi ograničeni to je neverovatno. Pa niko vam od dece ne trazi da bude novi Dragutin Topic, Sergej Bubka ili Ivana Spanovic.... Ali ako vam dete nije u stanju da uradi kolut napred nazad, vagu, da skoči u dalj, imali smo i bacanje kladiva, da, mi generacija '87,dvokorak u košarci, i da šutne loptu sa penala u malom fudbalu, prvo ste vi zakazali kao roditelji jer ste i sami zakazali u glavama. To su neke osnove kroz koje svako dete prolazi kako se razvija iz razreda u razred. Neverovatno, kao da nikad u školu niste išli a fizičko izbegavali u širokom luku.
    Prosto neverovatno koliko ograničenih ljudi na ovom portalu. Ah, pa valjda su zato i izmislili ekrančine, za vas, koji ste potpuno nesposobni za bilo kakvu fizičku aktivnost.
  • Novosađanka

    24.03.2024 23:00
    WTF
    Ja sam bila super smotana za fizičko, pa sam preskakala kozlić i vežbala kolut napred i unazad danimna ko budala. Nisi smeo da kažeš da nećeš ili da se rasplačeš, ne daj bože. Imali smo po jednog debelog dečka ili devojčicu u razredu, i to je to. Sad kad vidite decu, svako treće je gojazno, svako deseto jede kuvanje, traže vodu na svakih 15 minuta, ne mogu da izdrže da ne idu u wc jedan čas, imaju visok pritisak kao starci. Stanje je alarmantno. Ne bojte se, neće vam dete imati traume ako se malo pomuči da preskoči kozlić ili istegli radeći špagu, može samo da očvrsne i da uvežba disciplinu i snagu. Pozdrav!
  • Marta

    24.03.2024 22:51
    Ludnica!
    Prvo ne razumem toliki dtrah komentatora od tog kozlica, kao da su preskakali Mont Everest, boze sacuvaj. Drugo stvar je dvosmerna. Nastavnici imaju sve duzi spisak dece "oslobodjene" fizickog, a roditelji cim odvedu dete sa povredom kod lekara dobiju propitivanje o zlostavljanju. Nekada he bilo normolna da padnes, da se ugruvas pa i da slomis nesto. Sve je to bilo deo odrastanja. Alu, valjda volemo da su nam deca dezmekasta.
  • Goran

    24.03.2024 22:38
    Za "Powerlifter"
    Bolje da si malo mozak nabildovao nego što lupetaš. Atletika i gimnastika su bazični sportovi još od starog Rima. Samo diži tegove, koristi suplementi ali ne komentariši molim te.
  • Pera

    24.03.2024 22:27
    Kada sam ja isao u skolu :)
    Nastavnik fizickog je mogao bez nogu da se popne uz konopac, pa je i nas bilo sramota da ne mozemo. Kod moje dece u skoli nema ni jedan nastavnik/ucitelj koji moze da se popne uz konopac :)
    Da ne pricamo o preskakanju kozlica
  • Novosadjanka

    24.03.2024 22:11
    Super
    Izbacite im bespotrebne predmete iz nizih razreda-Digitalni svet i Gradjansko vaspitanje, ubacite vise fizickog, nek rade s profesorima, nek idu napolje, ne da sede na tvrdim stolicama i nose tone knjizurina u torbi, tu im ode kicma, kolena i sve redom.Podjite od pocetka, donesite odluku i strategiju s vrha.
  • Jadna opravdanja

    24.03.2024 21:58
    Sve to ide iz kuce... Kakvi roditelji takva i deca. Nista oni jadni nisu krivi.
  • Milan

    24.03.2024 21:56
    Drvo
    Na kraju krajeva, jel treba da se vratimo međ' majmune pa treba da se veremo po drveću
  • Maja

    24.03.2024 21:33
    Sta tacno preskakanje kozlica ili jos gore onog konja pokazuje o fizickoj spremnosti? I pre 30 godina su se deca nepotrebno povredjivala na tim spravama. Uzas i da se setim...
  • Pera

    24.03.2024 21:27
    Fizicko mi je postalo omiljeno tek na fakultetu (generacija koja je imala fizicko 9 semestara). Nastavnik u osnovnoj skoli je bio uzasan a profesor u gimnaziji je bio bolji. Treba promeniti program kompletno. Nisu nas naucili najosnovnije stvari a mnogim djacima su ogadili fizicko pre svega zbog ponasanja nastavnika.
  • 021

    24.03.2024 21:26
    K
    "Ne mogu da se popnu na drvo"
    Koje drvo? Ljebteje*o, sve posečeno, i betonirano
  • hahaha

    24.03.2024 21:19
    Svako dete treba da radi vezbe shodno svojim mogucnostima, nikako ne treba nikoga prisiljavati da radi nesto sto ne moze. Kakva je uopste svrha tih vezbi na fizickom, kao sto je preskakaknje kozlica i skakanje u dalje? Ko hoce to moze i napolju sam da radi.
  • @Xyz

    24.03.2024 21:09
    pa posalji ih u vojsku
  • Dule

    24.03.2024 20:54
    Deca od kraja osnovne skole do kraja fakulteta nemaju ni gde da se bave sportom sem da idu u teretanu koja uglavnom kosta 4 hiljade dinara mesecno i koja je stigmatizovana kod roditelja.

    Iznajmljivanje sala je nemoguca misija, a ni ove trenutne sale se tesko izdaju. Grad bi morao da organizuje preduzece na gradskom nivou koje ce se baviti iznajmljivanjem sala u svim delovima grada za studente i skolarce po povoljnijom ceni ako misli da ima fizicki aktivne ljude. Ni sam Bog ne zna koliko Grad ima prostora u privatnom vlasnistvu koje nicemu ne sluzi.

    Pitajte i Mocart i Maksbet da sponzorisu, ionako unistavaju omladinu vec uveliko, a i imaju previse lokala po gradu.

  • Неко тамо

    24.03.2024 20:52
    А која је уопште поента тог козлића и гимнастике? То можда дете од 160cm које неће више од тога да расте може крштено да уради.
    Нек се ради корективна гимнастика као прво и основно, па онда све остало. На другом месту обука пливања. За остало преко тога да се уведе планирање развоја и рекреације детета тако да му се сагледава физиономија - не можеш високом и снажном детету да препоручујеш гимнастику на справама, већ кошарку и одбојку, и нека научи та два спорта стварно да игра. Исто и за ниже клинце - не можеш њих на спортове који захтевају висину.
    Одавде већ може да се надограђује даље, али поента је да дете нађе нешто што ће да му се свиђа, да му годи, да једноставно заволи физичку активност и да има снагу за касније у животу. А не да се фура исто за све..
  • Свињорез

    24.03.2024 20:36
    Нема то везе. Ево овај Ђурић на пример не зна ни да хода, не зна да тапше као човек, па је стигао докле је стигао. Ваљда је то неки успех у животу, не знам.
  • Stevan

    24.03.2024 20:32
    A nastavnici fizičkog imaju sve duži spisak dece koju ne smeju da dodirnu. Kako onda preskočiti kozlić?
  • Dejan

    24.03.2024 20:26
    Nema nikakve sumnje da je stanje alarmantno. Ne kaže se džaba "U zdravom telu zdrav duh". Apsolutno se mora raditi na fizičkom zdravlju svih, a pogotovo dece, ali moram da primetim da nije tako jednostavno svaliti svu krivicu na ono "bulje u kompjuter po ceo dan".
    Za početak, pre 30-40 godina mnogo veći procenat stanovništva je živeo na selu, a i oni koji su živeli u gradovima su imali mnogo više zelenih površina na kojima su mogli da puste decu da se igraju. Takođe je bilo mnogo manje automobila. Danas to jednostavno više nije tako. Ko normalan može da pusti malu decu da landaraju napolju po ceo dan kad automobili jurcaju svuda unaokolo?
    Drugo, mnogi ljudi jednostavno nemaju materijalnih mogućnosti da plate deci da treniraju neki sport. Cene su pogotovo u poslednje vreme skočile u nebesa. Zaista ne mogu da zamerim ljudima koji jedva sastavljaju kraj sa krajem što nemaju da izdvoje tri, četiri pa i pet hiljada evra po detetu mesečno da bi poslali decu da treniraju.
    Naposletku, da li se neko zapitaju šta deca jedu za užinu dok su školi? Oko škola se po pravilu nalaze kiosci brze hrane, koju deca zalivaju gaziranim sokovima punim šećera.
    Pa nek sada neko kaže da su krivi samo mobilni telefoni.
  • ns

    24.03.2024 20:10
    Skole su nam generalno 3. klasa a fizicko je oduvek bilo bvzv znojenje da bi neki difovac imao drzavni posao…
  • Boeser Wolf

    24.03.2024 20:10
    Da citiram predsednika: pa sta?

    Ni on nije mogao da uradi kolut, najgori je bio u fizičkom uvek, a vidi ga sad... Predsednik Srbije
  • x

    24.03.2024 20:07
    fiskultura
    Najbolji gostujuci ponavljac u istoriji backopetrovacke gimnazije isto nije mogao da preskoci kozlic,jerbo je iste visine ko i on,sto ga nije sprecilo u blistsvoj karijeri
  • Anđa

    24.03.2024 19:55
    Ko u Cirkusu
    Taj kozlić je čist idiotizam , nemaju svi ljudi iste sposobnosti spretnosti , neki su spretni ko majmuni a neki nisu .
  • Sećam se

    24.03.2024 19:50
    Nekad
    Najteže nam je bilo da radimo neki premet unazad, i to na vratilu, za to je baš trebalo na brzinu da skontas tehniku. Ostalo sve smo se maltene takmičili izmedju sebe ko je bolji, i ko bolje igra fudbal/košarku. Najlepši dani su bili tipa dani škole kad je ceo dan bio kros trčanje, turniri fudbal košarka itd. Današnji klinci su teški retardi, ne znaju da padnu a da ne iščaše pola zglobova na telu. Kičme su im krive jer stalno bulje u tik tok instagram i slična sranja. Bolje izgledaju mame po teretanama i isklompleksirani očevi sa ogromnim bicepsima u svojim 40tim nego neki klinci.
  • Ssy

    24.03.2024 19:42
    Nije dobro, ali tako je
    Odgajamo ratluk generacije.
  • Xyz

    24.03.2024 19:37
    Ne razumem samo cemu sarkasticni komentari i kakve veze ima vojska sa osnovnom skolom? Ovde je izgleda postalo normalno i da se na nepoliticke stvari okrecu na tu vodenicu. Cinjenica je da su deca sve smotanija, kilavija, nesposobnija i da imaju poprican manjak discipline i osnovnih ljudskih vrednosti.
  • 21. vek

    24.03.2024 19:35
    A sa kojim pravom neko sme da na silu tera dete da preskače kozlić ili da radi bilo šta drugo? To je psihofizičko zlostavljanje!
    Kome je do preskakanja neka preskače, kome nije ostavite ga na miru.
  • Ivan

    24.03.2024 19:30
    Moj sin
    Prvak je dva puta of pocetka isao kod direktora na "razgovor" zajedno sa drugarima koji su uhvaceni na delu. A radili su: igrali se corave bake i trcali po dvoristu skole, igrali se vije. Ja ostao zabezeknut. A direktor i pedagog kaze to se ne sme raditi u skoli u skoli pognute glave moraju da idu i da ne izlaze na odmorima iz ucionica osim na velikom odmoru kada jedu i tako.. i dalje sam zabezeknut i svasta bih jos napisao.. i zato i pisem ovako zabezeknuto..
  • Rajko

    24.03.2024 19:24
    Ume li Oskar?
    A Vulin?
  • Powerlifter

    24.03.2024 19:21
    Ni ja nisam voleo gimnastiku, ali zato dižem 250kg, sprint na 50 metara kao fudbaler, mogu da se popnem na banderu itd. Nismo svi jednako građeni, a pojedini nastavnici fizičkog uporno forsiraju gimnastičke elemente koji su pogodni samo za niske i mršave. Uz to mnoga deca su neaktivna (ne svojom krivicom) pa im je potrebno više vremena da savladaju određene vežbe, dok nastavnici traže "sad i odmah". Onda krenu da izbegavaju časove i to vodi ka sve gorem fizičkom stanju. Problem je u odraslima, a ne u deci. Naučite ih kako da pravilno vežbaju, da se istežu, neke vežbe da rade i kod kuće, kako da grade mišićnu masu... Pa tek onda krenite sa gimnastikom, a krupnijoj deci dajte drugi izbor. Jokić je jedan od najboljih sportista na svetu, a zbog krupne građe nije mogao da radi gimnastičarske vežbe. Zato je u košarci nenadmašiv. Nismo svi jednako građeni. Naše školstvo je sa razlogom na dnu Evrope, fizičko vaspitanje je u skladu sa ostalim predmetima, pri dnu...
  • Jelena ns

    24.03.2024 19:15
    Osnovna skola na Detelinari.. Fizicko, cuvena Caja, obavezni hod po gredi sa okretom na prstima, dvovisinski razboj ( s precke na precku), onda kozlic... Trcanje i skok u dalj, obavezni crveni sorc i bela majica. Probaj da kazes da ne mozes/neces.
    Danas sam joj zahvalna.
  • Ratatuj

    24.03.2024 19:01
    Kolut i kozlić?
    Pa to ni oredsednik ne ume.
  • Oskar

    24.03.2024 18:30
    To će obavezno služenje vojnog roka popraviti ...
  • lol

    24.03.2024 18:26
    da ih posaljemo u vojsku "da ocvrsnu i nauce se disciplini"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna