Info
31.01.2012.
13:10
Savez vojvođanskih Mađara traži od predsednika Srbije Borisa Tadića da se prema Mađarima koji su brutalno pretukli srpskog mladića 2004. godine u Temerinu postupa kao i prema ubicama Brisa Tatona i da budu pomilovani.
  • darko

    04.02.2012 13:34
    Ova nesposobna vlast ,što pre da ode,to će nam biti spas.
  • SVM je na lep nacim

    03.02.2012 17:39
    kroz satiricnu molbu sve rekao
    Nije u pitanju Madjar ili Srbin, u pitanju je huliganski nasrtaj na drugo lice
    s tim sto su ubice tatona pomilovane, tj smajene im kazne

    logicno je onda da za takvo siloedjijsko ponasanje Madjara takodje trea im smanjiti kazne

    zasto bi Sud pema jednim sidjijama bio blag pri izricanj presuda a prema drugima siledjijama strog, tj postovao Zakon
  • Lalinica

    03.02.2012 11:39
    strasno...
    Samo zato sto manjine bolje prolaze ovde nego mi sto smo tu rođeni!!!
  • sweetheart

    02.02.2012 14:06
    podmuklo i gnusno, kao i obicno...izjava za gadjenje
  • Ćevara

    02.02.2012 10:35
    Eeeee.....
    Batina je iz Raja izašla ! Vreme je za promene, da se mi lepo opet vratimo na staru, dobru i proverenu batinu. Krenemo od skupšina, ministarstava, izvršnih veća, glavnih odbora stranaka, domova zdravlja, medijima... itd. na niže. Nije ovdašnji narod ni za kakvu demokratiju (čast izuzecima koji nemaju nikakve veze sa gore pomenutim institucijama). Meni je baba govorila: Ne boji se šuša Boga već Batina ! Bila je matora al u pravu!
  • hixhax

    01.02.2012 20:42
    I ovima i onima doživotna robija!
    Niko ne treba da bude pomilovan za takvo nasilje! I pred pravdom treba i srpski i mađarski neonacisti jednako da odgovaraju.
  • Пера

    01.02.2012 09:42
    Помиловање
    Мени ту фали још и Кепиро.
  • Gustavus

    01.02.2012 09:09
    Re Anonimus-brika, sramota i strašno
    Stav i zahtev SVM-a nije i stav svih vojvođanskih Mađara. To je stav jedne političke partije.
    Čudi me da ti je komentar objavljen, jer gospodu madjare nazivaš bagrom. Mislim da je to vređanje na nacionalnoj osnovi.Danas si vređao, a sutra ćeš možda i da napadneš nekog Mađara, a osuđuješ napade na nacionalnoj osnovi.
    Gde si u tekstu pročitao da su oni izvršili ubistvo? Momci iz Temerina su osuđeni za napad i pokušaj ubistva. Da me ne shvatiš pogrešno, osuđujem napad i stav SVM-a i pozdravljam presudu.
  • 01.02.2012 07:12
    Ovo samo pruža podstrek Obrazu, Vašima, Saletu Nacisti i ostalima da nastave i intenziviraju svoje delovanje.
  • Gustavus

    01.02.2012 06:01
    Re Ундоразапање
    Ne znam da li sam dobro razumeo tvoj komentar. Tvrdiš da osobe koje su osuđene za ubistvo Brisa Tatona, u stvari nisu ubice (nisu ga ubile), da pravosuđe to zna, ali da su morali nekog da osude zbog pritiska javnosti. Usput su malo preterali. A Bris Taton je došao u Srbiju da izvrši samoubistvo.
    Da su ostale te kazne, verujem da bi se mnogi zapitali pre nego što napadnu nekog, jer rizikuju da provedu većinu svog života u zatvoru.
  • 01.02.2012 05:38
    Bruka,sramota i strasno !
    A jel vi gospodo madjari znati kolike kazne su dobili za Tatona a koliko za srbina,jel znate da je ovo ubistvo na nacionalnoj osnovi...? Sve vi dobro znate i nije vas sramota bagro jedna
  • 31.01.2012 23:21
    "Irena - Ovo je sramni poziv od čoveka bez morala
    Samo sam ovo čekao, nije tražio da se svi građani koji su počinili ovo delo pomiluju, već samo njegovi sunarodnici (čitaj: istomišljenici!"

    Prvo, ako si Irena proveri kako se izjasnjavas u komentarima, deluje mi kao da si muskog pola.
    Drugo, covek je donekle u pravu,ako milujete srpske fasiste zasto ne bi i madarske? Bar da ne bude i tu nekog raslojavanja, ako je to ikako moguce.

    "Da je ovo urađeno nekom Mađaru bili bi več na udarnim vestima američkog SNN-a.
    Ovo oglašavanje dotičnog funkcionera SVM shvatam kao apel da se pojačaju napadi na Srbe."

    Ja ne shvatam.Ja shvatam kao kritiku pravosuda u Srbiji, i zato ga razumem. Svakako treba povecati kaznu i jednima i drugima.I da se tako nesto vise ne ponovi.Sa bilo cije strane.
  • 31.01.2012 21:55
    @Ундоразапање
    GNJIDO, potpuno je nebitno da li je pao ili su ga gurnuli, oni su ga UBILI i treba da trunu u zatvoru koliko god to zakon dozvoljava.
  • G

    31.01.2012 20:34
    @Anonimus - ta "logika" ima reč u srpskom jeziku, i zove se "TALASANJE". Ovo saopštenje predstavlja TALASANJE koje služi samo i isključivo da zamuti vodu u predizbornom periodu kako bi kad dođe do deljenja kolača dobili veći deo od onog koji im pripada kako bi im zapušili usta, i sačuvali svoje guzice da im slučajno ne nazebu van fotelje. Apsolutno ZABOLE njih za bilo koga drugog. A ako bismo pratili tu "logiku", da li ja to imam pravo da gospodina Pastora ubijem nekažnjeno, ako se ikada do sada u Srbiji desilo da neko nekoga ubije, i da prođe nekažnjen? Dok se APSOLUTNO SVE stranke i osobe koje su na bilo koji način učestvovali u nekom obliku vlasti NE UKLONE, Srbija i Vojvodina će nastaviti da bude obična mutna bara u kojoj jedini život predstavlja talasanje somova, i praćakanje naivčina.
  • Galawix

    31.01.2012 20:16
    @Ундоразапање Hmmm...
    Nalazim da je potpuno svejedno, da li je Taton gurnut ili je izbezumljen od straha i poluslep od krvi sam skočio u provaliju.

    I u jednom i u drugom slučaju, smatram da se osuđenicima ne treba smanjiti kazna ni za sekund. Pre bih razmislio bih o povećanju.
  • Irena

    31.01.2012 20:06
    Ovo je sramni poziv od čoveka bez morala
    Samo sam ovo čekao, nije tražio da se svi građani koji su počinili ovo delo pomiluju, već samo njegovi sunarodnici (čitaj: istomišljenici!

    Da je ovo urađeno nekom Mađaru bili bi več na udarnim vestima američkog SNN-a.

    Ovo oglašavanje dotičnog funkcionera SVM shvatam kao apel da se pojačaju napadi na Srbe.
  • 666

    31.01.2012 20:04
    pastor
    ovo je auto gol tvoje stranke !
    velllllika greska traziti bilo kakvo pomilovanje i skracenje kazne za ubice!!!
    bez obzira na nacionalnost a pogotovo u vojvodini !
    ako nastavite tako,izgubicete puno glasova nas srpske nacionalnosti !!!
  • Ундоразапање

    31.01.2012 18:17
    Мађари траже правду??
    Posle premlaćivanja na tamošnjoj pijaci, Petrovića su petorica mladića mađarske nacionalnosti od 21 do 28 godina, ostavili golog, onesvešćenog, sa džakom na glavi, drvenim štapom u anusu i tragovima urina na telu i odeći. Polomljene su mu slepoočnica, jagodična kost i vilica, zadobio je izliv krvi u gornje sinusne kanale, nagnječenje mozga, razderotinu potiljka i povrede unutrašnjih organa. После свега овог тражите помиловање?? Како вас није срамота!
    Удвостручити им пресуду!
    И само још нешто да додам, "убицама" Бриса Татона је преполовљена казна а сада ће те да видите и зашто! Odbrana je tražila ponavljanje postupka zbog dva nova svedoka koji nisu svedočili u vreme donošenja prve presude. Jedan od njih je vlasnica radnje kod garaže na Obilićevom vencu, s koje su prema presudi navijači 17. septembra 2009. bacili Tatona. Advokati su priložili transkripte iz Hitne pomoći, gde ona zove i kaže: „Molim vas, Obilićev venac! Pored garaže! Mladić je pao sa zida 20 metara visine! Videla sam ga! Požurite!“ Drugi svedok je šef obezbeđenja garaže, inače penzionisani inspektor MUP-a, koji je prvi ukazao pomoć Tatonu, izvukavši ga iz provalije. Advokat Vujačić kaže da je ovaj svedok kontaktirao s njim samo dva dana posle prvobitne presude i da takođe tvrdi da je Taton, ne znajući za ambis i bežeći od napadača, preskočio ogradu i pao. Da je reč o osobi koja prva pomogla Tatonu, navodno su potvrdili i lekarka Hitne i još dva prodavca s Obilićevog venca. Борба за Истину!
  • madjar

    31.01.2012 17:36
    kako vas nije sramota??
    evo ja, madjar, mogu da kazem da mi je muka od ovih fasistickih ispada u vojvodini, narocito kad se radi o huliganima kao ovi iz selendre Temerin!
    Terajte se odavde, ovo je multi nacionalni region, gde se svi (donekle) slazemo, ja licno imam brdo prijatelja od najvecih da se izrazim sa oprostenjem srbenda i bosanaca, pa preko crnogoraca, pozvan sam na slave njihove, zajedno pijemo i super nam je. A vi huligani sa vasom iskrivljenom ideologijom brisite, a vi Sandore ne znam ko vas placa ili koje poene izvlacite iz ovoga, ali moj glas (madjara) necete dobiti.

  • 31.01.2012 17:23
    krajisnik
    coek se samo posluzio cistom logik0m koliko je neprihvatljivo da se ovi nasilnici oslobode jednako je bilo neprihvatljivo i da se onima kazna smanji ,ja stajem iza njihovih tvrdnji ...Ako ste lupezi(a jeste) u tome dosljedni...to je poruka. E sad ovo je nacin opstajanja na vlasti ovih zlih struktura koji lopticu socijalnog nezadovoljstva kanalisu na pedere, navijace, nacionaliste...samo ne na vlast ali doce djavo po svoje (po njih) ovako ili onako...
  • 31.01.2012 16:59
    Ne treba pomilovati te nasilnike ali trebamo svi biti saglasni da je sudstvo to koje svojom nezainteresovanoscu doprinosi sadasnjem nivou nasilja u Srbiji!! Sramota je koliko im traju postupci, stramota je koliko uslovnih kazni dodeljuju, sramota je koliko su mizerno male kazne. Sramota je sto se do 15.000 din ne goni po sluzbenoj duznosti. Sramota je sto se do 15 godina krivicno ne odgovara (danas je denan 13 godisnjak silovao DRUGA iz klupe..). Sve je to jedna velika sramota za Srbiju a uvek najdeblji kraj izvuku normalni gradjani, a huligani prodju nekaznjeno.

    Dozovite se pameti vi koji sudite, krivi ste za 90% stvari!
  • mario

    31.01.2012 16:16
    Dotični Petrovic je inače preminuo pre nekoliko godina, možda delimično i zbog posledica ovog napada, pa je njemu svejedno.
  • ZsuZsanna

    31.01.2012 16:14
    ja ovo ne razumem
    István,József,Zoltán,Árpád i Zsolt unakazili i ponizili su jedno ljudsko biće. Njihovo nedelo je izuzetno teško i ne znam koja kazna bi bila dovoljno pravedna.Nije mi jasno,kako Predsedništvo SVM može smatrati suviše blagim kaznenu politiku prema huliganima, a istovremeno tražiti pomilovanje za ovu petoricu, koji su osim počinjenog zločina naneli i nemerljivu štetu ugledu Mađara među komšijama.
  • 31.01.2012 15:51
    Ovo je zapravo lepa vest, jer je sada - nadam se - sve svima postalo jasno.
  • deran

    31.01.2012 15:43
    ja da se pitam...
    ne bih nijednog od njih i njima slicnih nikad vise pustio iz zatvora i ostavio bi ih da istrunu tamo
  • 31.01.2012 15:07
    E Ištvan, Ištvan...a mislio sam da vama dam glas. Šteta. Za vas, naravno.
  • Mjaujork

    31.01.2012 14:50
    Eh
    Mislite da ih nece pomilovati?? Itekako su oni svesni sta traze a i gde zive. Jooooj Srbijo dokle ces lizati dupeta ovakvom olosu?!!
  • lolo

    31.01.2012 14:45
    our boys
    Pa oni i nisu pomilovani. Nego im je smanjena kazna. O cemu vi pricate...

    Umesto da kritikuje sto je smanjena kazna jednima, ovaj se zalaze za smanjenje kazne i za "svoje"... Samo jos da je nekog nazvao nacionalistom, bila bi jos smesnija vest.

    Ako, ako... idu izbori. Vole to narod.
  • Galawix

    31.01.2012 14:40
    Hmmm...
    Naravno. Predsedništvo SVM je u pravu.

    Međutim, predlažem bolje. Da se svima udvostruči kazna.
  • 31.01.2012 14:20
    E samo smo još vas čekali
    Za to što su uradili,na koji način,nikada ne treba da izađu iza rešetaka,ovih ili nekih drugih bolničkih.
    To je postupak necivilizovanih "ljudi" koji se,zbog toga što su pokazali,ne mogu uopšte uklopiti u društvo,pa makar bilo i ovako jadno kao naše.
    Vrlo ozbiljna stranka i nadasve "ozbiljan" zahtev.
    Da se normalan čovek zamisli,ako još ima normalnih,pa tek onda da glasa.
    A Tadićeve postupke zaista ne bih komentarisao.
  • ok_ns

    31.01.2012 13:54
    opravdano
    Apsolutno opravdano, ako napadacima na Tatona moze da se smanji kazna, pa cak i onima koji su u bekstvu, onda je i ovim momcima moguce smanjiti kaznu.
  • 31.01.2012 13:49
    !?!?!
    je'l mu trebaju oni takvi?!?!?! umesto da trazi za da se vrati kazna tatonovim! koji uzas, do cega je njima!!!!!
  • luigi

    31.01.2012 13:40
    ju ju ju...
    pa ovo je strasno. umesto da na skandaloznu izmenu presude reaguje osudom, on trazi isto za pet fasista njegove nacionalnosti.
    bolje da ja ovo ne komentarisem, ne znam kako bih bez bujice psovki!
  • 31.01.2012 13:37
    Jel ovo Njuz
    Da li su ovi ljudi normalni, i da li su svesni sta traze? Cime se to bave na predsednistvu stranke?
    Po kom osnovu da ih pomilujemo? Po tom sto su madjari? Ili zato sto su huligani? Hej, hajde da odemo korak dalje, i vodjeni jednim sramnim kolapsom sudstva u slucaju Francuza, lepo prepolovimo sve kazne huliganima u Srbiji. Zasto da ne?
    Ovim cinom SVM se na jednom losem primeru, vodjen losim povodom, pokazao kao jedna najobicnija nacionalisticka organizacija. Saopstenje dostojno jednog Obraza, samo prevedeno na madzarski.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna