Pet najčešćih grešaka prilikom pripremanja pice kod kuće

Pica koju pripremate kod kuće nije poput one u restoranu, ali to ne znači da je ne možete poboljšati i učiniti ukusnijom.
Pet najčešćih grešaka prilikom pripremanja pice kod kuće
Foto: Pixabay
Zapravo, za domaću picu nisu potrebni posebni sastojci, dovoljno je samo da pratite nekoliko pravila.
 
Kako biste napravili ukusnu picu poput pravih kulinarskih majstora, potrebno je da izbegavate nekoliko uobičajenih grešaka prilikom pripreme.
Pretanko razvlačite testo
 
Ljudi koji vole picu s tankom korom ne bi trebalo da previše razvlače testo. Pretanko testo neće biti dovoljno čvrsto da izdrži sos, sir i druge sastojke. Poželjno je da testo razvučete rukama jer će tako biti ukusnije, ali tako da ne bude tanje od pet milimetara.
Previše sastojaka na pici
 
Pice s tankom korom ne mogu imati previše sastojaka. Što više sastojaka dodate, više usporavate pečenje. To može dovesti do neravnomerno pečene pice s prepečenom ili zagorelom korom i nedovoljno pečenim dodacima na picama s tanjom korom. Zato ograničite sastojke pice s tanjim korama na dva do tri nadeva i malo sira. Za izdašnije obroke, napravite picu s debljom korom.
 
Dodavanje sastojaka
 
Osnovne sastojke na pici poput sosa i sira možete staviti neposredno pre pečenja, ali neke sastojke poput mesa i određenih vrsta sirovog povrća poželjno je ranije pripremiti. Iako se pica peče na visokoj temperaturi, vreme pečenja nije dovoljno dugo da se puno meso ili brokoli dobro ispeku.
 
Ne pripremate tepsiju za pečenje
 
Da biste dobili picu s hrskavom korom, pre nego što stavite picu u tepsiju za pečenje, potrebno je da je pripremite. Za savršenu koricu s hrskavim dnom ključ je prethodno zagrevanje ili priprema željenog posuđa. Kada koristite tepsiju, potrebno je da je prethodno zagrejete u vrućoj rerni najmanje 20 minuta.
Niska temperatura pečenja
 
Ako picuu pravite na niskoj temperaturi, dobićete picu s vlažnom korom i prepečenim sastojcima. Za dobru picu potrebna je vrela rerna, a poželjno je da bude zagrejana na minimalno 250 stepeni. Na ovaj način brže ćete ispeći picu, dajući joj zlatnu koricu koja je hrskava spolja, ali još mekana u sredini.

Teme

PICA

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Nemačka i Turska "zaratile" oko kebaba

Nemačka i Turska su ušle u sukob oko tradicionalnog specijaliteta kebaba, pri čemu je Berlin uložio žalbu na pokušaj Turske da ovo popularno ulično jelo dobije zaštićeni status u EU.

Znatno opala prodaja šampanjca

Prodaja šampanjca snažno je pala u prvoj polovini godine budući da su građani manje trošili, a trgovci su nagomilali zalihe.

Cene kafe će nastaviti da rastu

Cene kafe za krajnje potrošače nastaviće da rastu pošto klimatske promene, poremećaji u snabdevanju i novi propisi EU dovode do povećanja troškova za pržionice.