Info
09.08.2012.
05:46 > 12:53
Nova vlast uskoro će skrojiti zakon koji bi konačno trebalo da utvrdi skalu zarada za državne funkcionere, a glavni kriterijum biće važnost pozicije i posla koji obavljaju.
  • Petar

    09.08.2012 09:20
    Kad...
    ..... bi privatnici prijavljivali prave plate, stvari bi se promenile iz osnova. Većina je prijavljena na minimalac a u stvarnosti primaju 2 ili 3 puta veće plate. Kada bi se uporedile imovinske kartice brzo bi se došlo do zaključka da pola njih, sa tim primanjima, ne bi imalo ni za "ladne vode" a kamoli za: stanove, kola, letovanja sl!
  • Vox populi

    09.08.2012 08:00
    "Male plate"...
    Sve prihode u Javnom sektoru treba vratiti na odnos pre dolaska Miloševića na vlast. Odnos osnovne cene rada i najviše plate direktora bio je decenijama 1:3!!! To je prvo što je Miloševićeva "narodna" družina srušila, i uvela odnos 1:7 a 1992 i odnos 1:10!!! DOS je samo nasledio i unapredio te koncepte. Doduše, kratko vreme su i oni najavljivali takve raspone. Svi koji mešetare sa nazovi smanjenjima direktorskih plata realno samo zamajavaju narod. Neka kažu istom tom narodu zašto nije moguće da odnos najniže i najviše plate u celoj državi bude npr 30.000 prema 90.000! I tako je više od pola države zaposleno u Javnom sektoru. Sve ostale iz privatnog sektora treba stimulisati da i sami nemaju veće raspone, što donekle već postoji kroz različite nivoe doprinosa. Uostalom, kada malo pogledamo stanje u državnoj kasi, nismo mi ni za taj raspon plata, već za jednu platu za sve dok se ne oporavimo. Sve ostalo je šarena laža...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna