Info
11.01.2013.
07:45
Zbog nedostatka lekara i ostalog medicinskog osoblja u bolnicama, Nemačka sve više "uvozi" tu vrstu stručnjaka iz zemalja jugoistočne Evrope.
  • Dragan

    11.01.2013 10:40
    Operacija uspela .... pacijent umro!
    Ovde već godinama dražava stvara medicinski kadar, koji je de facto potreban, jer je narod bolestan u celini. Ali onda kada se čovek posle 6-7 godina iškoluje za doktora medicine ili još gore stomatologije dođemo u situaciju da nema posla za njih. Odjednom nema pacijenata, barem ih nema na papiru, dok čekaonice drugo govore.
    Iškolovati jednog lekara je dosta skupo i košta kako novaca, tako i utrošenog vremena ... što državu, što samog pojedinca. Na kraju dođe Nemac izabere najbolje među lekarima i odvede ih na usavršavanje uz obavezu da posle leče Nemce a ne narod kome pripadaju. Ali i to je bolje nego da posle tolikih škola u Srbiji provode vreme godinama na birou ili kod nekog privatnika-robovlasnika za novac koji nije dostojan ni socijalne pomoći. Tako su svi na gubitku jer lekari nisu u svojoj zemlji, pacijenti jer nemaju dobre stručnjake i na kraju sama država jer je nekoj drugoj "poklonila" skupo stvorenog i gotovog lekara. To se sve prosto može urediti ali očigledno nekom nije u interesu :(
  • dr Popivoda

    11.01.2013 10:39
    @Đunta
    Marveni doktor ili za sitne životinje?
  • Lee

    11.01.2013 10:04
    "Razmena"
    Sta, jel se to igramo "razmene ucenika"?!
    Ovde nemci dolaze i postaju nacelnici i direktori zdrastvenih ustanova, a mi tamo da idemo na "praksu"!!!
  • Đunta

    11.01.2013 09:29
    Hm...
    A veterinari?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna