Info
17.12.2014.
15:25
Više žena nego muškaraca u Srbiji je završilo osnovnu, srednju ili visoku školu, ali zarađuju manje od muškaraca i više od polovine njih su izdržavana lica, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS) predstavljenim danas u knjizi "Žene i muškarci u Srbiji".
  • 18.12.2014 00:23
    Srba
    Zeni je mjesto u kuhinju.
  • Ivan

    17.12.2014 17:35
    Na žalost, ovakva istraživanja više konfrontiraju nego što bilo šta rešavaju (ako uopšte nešto treba rešavati).
    Samo zbog nekakve statističke ravnoteže ne znači da na svaku porodicu u kojoj on zarađuje dok ona brine o deci mora doći i jedna porodica u kojoj ona zarađuje dok on brine o deci. Najvažnije je da svakom bude pružena mogućnost izbora, a za šta će se ko opredeleti je individualna stvar.
    Pa zna se već i koje srednje škole (a i fakultete) pretežno upisuju devojke, a koje momci. Jel sad i tu trebalo forsirati 50:50 zastupljenost?!
    Ovi pokušaji da se muškarci i žene učine jednakima prkose prirodi (sva sreća pa se rađamo različiti), a ravnopravnost je nešto sasvim drugo i na tome treba insistirati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna