Info
21.12.2014.
11:23
Sindikati prosvete sutra će, po drugi put u ovom polugodištu, potpuno obustaviti rad u školama i organizovati protestnu šetnju do vlade.
  • 22.12.2014 09:36
    Strajk?
    Zaboleše me oči od ovog "sistemska borba protiv korupcije u prosveti" koja je istaknuta u jednom od dopisa SPRV-a!
    Ma, kakva crna sistemska borba kad i najbedniji nastavnik i učitelj od svega i svačega, poput najgoreg prosjaka, traži rabat!

    Raznorazne knjige za decu koje se 'guraju' deci u školi: 30% rabat

    Posete pozorištima i dr. ustanovama: 20% rabat

    Ekskurzije, škole u prirodi i slično: E, to je posebna priča! U školi koju pohađa moje dete imam informaciju da su učiteljice na poslednjem izletu bile 'dobre' oko 1 000 din. po učeniku!Pa, molim vas, gde to ima!

    Nadoknada predsednicima sindikata po školama: 12% (Za šta nadoknada, osim što, po službenoj dužnosti, izigravaju glavne bundžije, neradnike i podstrekače!) Ako se tome doda da pojedini od njih "duvaju" u isti rog kao i direktori škola, postavlja se pitanje smisla njihovog postojanja. Inače, u našoj školi, nastanik istorije koji je ujedno i predsednik sindikata, redovno vodi decu na zimovanja i letovanja uzimajući pri tome pozamašne dnevnice. Ma, koji zakon mu to omogućava?! Deca pričaju da on i nastavnik fizičkog koji rade "u talu" pola časa provedu ispitujući decu ko ide na more, a ko ne! Gde su ovde dečja prava i prava roditelja?!
    Ma, kakvi sindikalci, bre?! Sve to treba dobro pročešljati i u prosveti ostaviti samo kvalitetan i besprekoran kadar!
    Šljam neka se snalazi na drugom mestu! A, sada lupajte minuse do miule volje jer, bože moj, većina vas, podržava "sirote prosvetare" ne imajući, pri tome, pojma o kakvoj organizovanoj korupciji se radi (čast divnim izuzecima!)
    I onda se prosvetari pitaju zašto nisu poštovani u društvu. Prvo, moraju imati kvalitet i dostojanstvo, pa tek onda izići pred roditelje i javnost i tražiti veću platu!
  • 21.12.2014 21:17
    Jednokratna isplata prosvetarima
    Strajk prosvetara ce trajati samo jedan dan, vec se sprema jednokratna isplata za svo nastavno (samo) osoblje koje ce biti manje od 10 hiljada dinara. Takva isplata je vec bila zdravstvenim radnicima (ne svima), pripadnicima policije se isplacuje svakog meseca razlika zarade.
    Kao sto vidite, od svih usteda na platama i penzijama, nastradace samo penzioneri....

    Zakljucak: gde god ima pritisaka Vlada popusta...a gde je principijelnost?

  • u NS nema obustave!!!

    21.12.2014 15:26
    ako ne pokrene disciplinski postupak, direktor je
    ,,Ako nastavnici, odnosno stručni saradnici škole učestvuju u štrajku ne obezbeđujući minimum procesa rada iz stava 2. ovog člana, direktor škole pokreće disciplinski postupak, navodi se u zakonima''

  • Roditelj

    21.12.2014 14:15
    koliko bi oni?
    Ja nesto mislim da nastavnici koji uce moje dete ne vrede ni ovoliko koliko su sad placeni.
    Shvatam da su u egzistencijalnoj krizi, i treba im vise dati, ali da li ce i oni nesto za uzvrat? Da li ce se kvalitet nastave povecati sa povecanjem plate? Ili o tome ni govora, samo daj jos ili ti ne ucim dete nicemu?
  • cak

    21.12.2014 12:52
    Kada
    prosvetni radnici zaprete pooštravanjem načina svoje pravedne borbe za golu egzistenciju, istovremeno se pojave natpisi da će direktori škola sprovoditi nekakve disciplinske mere protiv štrajkača. Vidite, to je najbolji primer čemu danas direktori škola uopšte služe. Prećutno se dozvoljavaju različite zloupotrebe položaja s njihove strane, da bi onda kada treba da se uguši bilo kakav vid pobune, njihovo delovanje bilo aktivirano. iz tog razloga u prosveti je dobro samo direktorima i jednom broju ljudi oko njih, poltrona, nastavnika sa sumnjivim diplomama, koji su do posla došli kupovinom radnog mesta.
  • freelancer

    21.12.2014 12:25
    aha, ok, znaci za prosvetu nema para ali zato: http://www.021.rs/Info/Srbija/EPS-tokom-stednje-narucuje-viski-rakiju-i-slatkise.html

    i onda su prosvetari stetocine, skode deci i njihovoj buducnosti?!? halo ljudi, pa da li smo u stuporu? politicka elita svima, pa i toj deci na koju se toliko pozivate i iza koje se ministarstvo prosvete krije vezano za poboljsanje materijalnog stanja proscetara, unistava ne samo buducnost. otvorite vec jednom oci i shvatite ko tj. sta je pravi problem. ne strajk prosvetara ili advokata, vec ovaj sljam na vlasti. ili je ipak lakse svaliti be na prosvetare, advokate, zdravstvo? oni su nam u prethodnih 20 godina od zivota pravili bedu i pakao?
  • vojvođanka

    21.12.2014 12:04
    podrška
    Podrška prosvetnim radnicima.Budite jedinstveni i uporni. Bilo bi lepo kada bi svi podržali prosvetne radnike, ali...ostalima je očigledno dobro i zadovoljni su što imaju za hleb...i možda za mleko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna