Zbog bahatih turista: Japanci grade barijeru da blokiraju pogled na planinu Fudži

Ogromna mreža koja će blokirati pogled na planinu Fudži biće podignuta ispred popularnog vidikovca kako se "bahati strani turisti" ne bi skupljali na tom mestu.
Zbog bahatih turista: Japanci grade barijeru da blokiraju pogled na planinu Fudži
Foto: Pixabay
Podizanje ogromne mreže visoke dva i po i dugačke 20 metara, počeće početkom naredne nedelje.
 
"Žalosno je što moramo ovo da uradimo, jer neki turisti ne mogu da poštuju pravila, ostavljaju đubre za sobom i ignorišu saobraćajne propise", rekao je zvaničnik grada Fudžikavagučiko.
Ovo je tek jedna u nizu mera koju su japanske vlasti donele u borbi protiv bahatih turista. Pre ovoga, stanovnici Kjotoa zabranili su posetiocima da se kreću malim privatnim ulicama u predgrađu gejši u tom gradu.
 
Svake godine sve više stranih turista posećuje Japan, a samo u martu je došlo više od tri miliona ljudi.
Fudži, najviša planina u Japanu, može da se fotografiše sa brojnih vidikovaca u gradu Fudžikavagučiko. Jedan od vidikovaca, međutim, pored prodavnice "Loson", kojih ima samo u Japanu, posebno je popularan i turisti često preplavljuju trotoar pored prodavnice.
 
Nakon što brojni znakovi i upozorenja stražara nisu urodila plodom, gradić u regionu Jamanaši odlučio se za veliku barijeru.
 
Mreža bi trebalo da odvrati turiste od okupljanja na tom mestu, a osim prodavnice će zaštititi i obližnju stomatološku ordinaciju na čijem parkingu turisti parkiraju bez dozvole, a čak se i penju na krov kako bi napravili savršenu fotografiju.
  • Sc

    28.04.2024 11:59
    ...
    Dođu da vide pogled, a ne znaju da cene prirodu pa ostavljaju smeće.
    Je**no doba selfija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.