Naslovna
12.10.2010.
21:18 > 10:03
Grupa srpskih huligana prekinula je sinoć fudbalski meč u Đenovi između Italije i Srbije igran u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
  • Zabrinut

    13.10.2010 15:34
    Trebalo bi da FSS povuče reprezentaciju iz daljeg takmičenja , a ne da kažnjavaju igrače , tako što će igrati pred praznim tribinama.Treba da se pročiste tkzv. navijači , pa da opet idemo na stadione sa porodicom. Ne mogu da odvedem dete na stadion , jer su koreografija i rečnik koji dopiru sa tribina neprikladni za njegov kulturni razvoj.
  • neobjektivni posmatrach

    13.10.2010 12:16
    a vi kako te ?
    Skupio se vidim sve znalac do znalca pa ne štedi pljuvačku u svojoj nedoslednosti

    http://www.youtube.com/watch?v=DbvMlVq96tQ&feature=related

    Jedno pojašnjenje za one koje budu gledali klip .
    Utakmica je nastavljena i BH je pobedila sa 2:1 a golman koji je pogođen bakljom je golman Bosne

    Nikakva kazna iz UEFA nije stigla .

    Toliko o temi i kome ovaj prekid najviše odgovara !

    Kakav krem da la krem vojvođanske inteligencije se okupio ....moram da bacim peglu u mlazevima.
  • macva

    13.10.2010 09:02
    bruka,sramota
    To je dokaz primitivnosti svih ovih tzv.zestokih momaka koji su jaki pod uticajem droge i alkohola i ko zna cega jos,a kada su trezni i sami manji su od makovog zrna.Sramota da ih bude da se predstavljaju kao SRBI i sramote ostatak Srpskog naroda,ali svemu dodje kraj pa ce tako i njima.Nazalost najvise ce biti kaznjeni oni koji su najmanje za sve krivi a to su nasi reprezentativci.
  • 13.10.2010 08:43
    Naša Srbija
    Ovo jeste prava slika naše države, u kojoj vladaju kriminal i korupcija, obični gradjani se guše u dugovima, nezaposlenosti, nametima, poskupljenjima, a na svakom koraku nas zlostavljaju kriminalci - divljaci u saobraćaju, korumpirani službenici, svemoćni tajkuni, narkomani i siledžije na ulicama,...za njih nema kazni, sve im je obezbeđeno, sve im je besplatno...kao ovima put na utakmicu. Ne vidim kraj tome...kakva crna Evropa...
  • Boza Bogdanovic

    13.10.2010 08:26
    BRUKA I SRAMOTA!!!
    U vreme utakmice sa Estonijom, u pauzi izmedju dva poluvremena, setio sam se jednog starog italijanskog filma sa karakteristicnim naslovom: "Nema 'leba medju maslinama". Pocetak ove utakmice je to isto dokazao “Nema ‘leba”, ni trunke. Mi smo svoje sanse prokockali, kada nas kazne sa 3:0. Cak i da nam dozvole dalje ucesce u kvalifikacijama, u sta sumnjam.
    Nazalost, to je najmanji deo problema. Nisu u pitanju samo divljaci, huligani, drogirane i pijane budaletine, koje su obrukale srpski narod i srpski sport do kraja. Toliko, da nas je prosto sramota da negde u inostranstvu kazemo da smo Srbi. Mnogo je bitnije, ko stoji iza njih? Ko ih finansira? U cije ime diluju kilograme droge? Iz kojih razloga? Kome odgovara da se do kraja unisti ugled reprezentacije, Crvene zvezde i Partizana? Zasto? Sta zeli da ostvari? Ko mu iz aktuelne vlasti pomaze u tome? Iz kojih interesa? Koliko ce to smanjiti sanse za ulazak u Evropsku Uniju? Da li im uopste treba Srbija sa ovakvim divljacima, koje nasa vlast tolerise? Sta ce dalje biti, ako se ova posast ne zaustavi? Ne u “pet do dvanaest”, jer je to vreme odavno proslo.
    O, Srbijo, Srbijice, buduci omanji Pasaluku, mnogo si jadna i bedna. Kakvi te vode poslednjih 100 godina (posle cenjenog i veoma postovanog Kralja Petra), nije ni cudo.
    P.S. Italijanima je odgovaralo da “radimo na svoju stetu”. Zato ih nisu isterali sa trbina pred pocetak utakmice. Ali, nisu oni krivi, vec mi sto smo im dali pasose.
    Boza Bogdanovic, Bor
  • Rainy

    13.10.2010 07:31
    Prošlo je deset godina, nije dugo bilo rata. Red je da bukne jedan. Setite se da je i početkom devedesetih sve počelo sa stadiona.
  • domaci izdajnik

    13.10.2010 07:11
    vidi cuda
    sta se pravite iznenadjeni? zivite u toj drzavi celog zivota i jos uvek se cudite ovakvim sr.nj.ma? i onda jos pokusavate da se 'delite' na 'huligane' i 'postene srbe'!
    nadam se da Srbija nece nikad, nikad prici blizu Evropske Zajednice - ne treba im, ne treba ni sebi.
    prvo ste godinama glasali za Slobu, pa ste obozavali Seselja, posle vam je Toma Grobar bio dobar... ma gde ih sve nadjete te nitkove? ah, da -zaboravio sam: sirok vam je izbor, svi ste takvi
  • Srbi bre ...

    13.10.2010 07:03
    sto ste naivni
    pa samo slep moze ovo da komentarise pa ovo je sve dirgovano ... sto stari ljudi kazu `` krvlju su dosli sa krvi ce i otici `` nadam se da ce se ove takozvane demokrate opametiti pa sami otici u beli svet da trose sto su pokrali jer ce opet neko da pali nasu zemlju da bi doso na vlast !
  • sneza

    13.10.2010 06:49
    Pitajte Karađžića?
    Lično smatram da je sve on odradio svojim rasturanjem fudbala u Srbiji,odnosom prema Anticu,već se zagravao za ovakve događaje nakon afrike itd ,Pitanje je može li se i njemu kao i ovim idijotima zabraniti bilo kakav kontakt sa sportom (pa i u zatvoru),tamo im je mesto a nadam se da će g din Dačić to i videti i imati "petlje" da ih tamo sprovede kao što sprovodi zakon na malim ljudima pojas, zimske gume,ćebencad , prva pomoć....I ko ih plaća za to ?????????
  • Vlada

    13.10.2010 06:35
    Ne znam oće li se i sada javiti neko da objasni da su ovi jadni mladići neshvaćeni i pritisnuti siromaštvom (u Đenovu su, je li, stigli stopom), kako Italijani nisu poštovali njihova prava da idu gde žele i kako je kriva reprezentacija što svoju sklonost ka fudbalu nije izražavala između 4 zida.
  • Dr Petrović

    13.10.2010 06:20
    Turizam užasa
    To nisu bili navijači, već sitni plaćenici, bašibozluk.

    Ja nemam novaca da putujem u Đenovu na utakmicu.
    To košta:
    Pasoš
    Vreme
    Dnevnice
    Karte...

    Da se pregledaju turističke agencije, koja je direktno sa gej parade vozila za Đenovu?
  • бнс

    13.10.2010 06:06
    Не знам како ове ликове који су тамо урлали, ломилили и претили није срамота да носе нашу, српску заставу и нас срамоте?! А што се тиче домаћина, ни он није испоштовао стандарде - како је могуће унети бакљу на стадион, или маказе?
  • alxxl

    13.10.2010 01:57
    pitam se
    ukoliko ne znate zbog cega zandarmerija ostala po strani, pregledajte snimke. sem "nasih" navijaca tamo su bila DECA i PORODICE - verovatno su tamo dosli da bodre svoje igrace, za razliku od "nasih".

    i da, na zalost kavez jeste bio potreban. kavez ce i ostati, ukoliko ne preduzmemo neke stvari

    a sto se tice post-utakmickog stanja, mislim da su talijani (jako mudro) odlucili da kazne prepuste nama, tj srbiji. ukoliko se mi ne izborimo za nase mesto (simbolicno) u evropi, oni nam sigurno nece nuditi.

    pitanje jeste, kada ce situacija ovde kod nas kulminirati u nesto jako slicno na ulicama - ja licno sve teze i teze nalazim svoje mesto, vec petu kozu gule sa mene sa porezima, kaznama, propisima, taksama, gradskim taksama, djackim knjigama, "besplatnim" skolovanjem, zajebavanjem "dalicedaposkupisigurnonecehoce" glupostima, eur-din-usd ratama, jednostavno REALNO se plasim da ce jednom i kod mene (u meni) puci nesto, pa cu da saslusam buduceg ovako tetoviranog momka na ulici u najgorem mogucem trenutku, pa cu i ja da razbijam i da sebe (i sve nas) sramotim -

    ovo sto se desilo je bilo logicno, ali ono sto me plasi je jedna mnogo surovija buducnost ovde kod nas.
  • novosadjanin

    12.10.2010 22:33
    promocija ministra
    Mislim da treba konacno da razmislimo dobro da li ministar policije radi dobro svoj posao. Prividno samo deluje da je tako, ali i ovde kao i na paradi nije uradio osnovnu stvar, a to je, ne da nekog brani ili da tera ne zasticenu policiju u vatru, vec da spreci organizovanje nereda. Incidenti na stadionu u Italiji ne bi ni bili da nije otisla ta saka huligana koji su trebali da budu spreceni da uopste odu. Kako je predsednik fudbalskog saveza mogao da zna za njih a ministar ne. To su isti koji su zvizdali Stojkovicu na utakmici sa Estonijom, zasto nisu bili tad isterani sa stadiona, nego cekamo da to policija neke druge drzave uradi. Nasa policija prva treba unapred da zna gde je potencijalna opasnost i da to u korenu spreci. To se u celom svetu u savremenim policijama radi, a da li je ministar uopste za to sposoban ili samo ceka ovakve prilike da pravi sebi promociju, kroz izjave na TVu.Neredi mu donose prilicno lep rejting, kada uglavnom na TVu konstatuje sta se desilo, pa zasto bi i sprecavao da do nereda dodje. Nadam se da ce ga neko na vreme konacno "provaliti".
  • junko

    12.10.2010 22:19
    pazi ovog bolida sa fantomkom!? pa ko koga u ovoj prejadnoj drzavi zaj...
  • G

    12.10.2010 21:44
    Iskreno se nadam da ćemo biti ekstremno kažnjeni zbog ovoga, kada smo već sami nesposobni da huligane i kriminalce držimo u zatvoru gde im je jedino mesto.
  • 12.10.2010 21:34
    nesto vise od navijanja...
    Sve mi se cini da radikalne snage pocev od sns,dss,rsr... NE ZELE da Srbija postane clanica EU jer ko ce ovakvu stoku u svom dvoristu,niko, zato predsednice,ministru policije ako NE ODARDITE ono sto je po zakonu a to je da sve bitange "navijacke" pod hitno i po kratkom postupku u zatvor strpati, i doci do saznjanja ko je njihov mentor onda ni vi niste za bolje sutra gradjaninu Srbije
  • janko

    12.10.2010 21:34
    @Day
    ja sam vec sto puta ponavljao da srBENDA nije isto sto i SRBIN. a da mrzim SRBE nemam razloga, veliki broj mojih dobrih prijatelja su srbi, sa njima se druzim i lepo mi je u njihovom drustvu... ali srBENDE, to je prica za sebe.... sa njima svet pocinje, oni su naj na svetu, niko im nije ravan... pravi nebeski narod, bezgresan...
  • janko

    12.10.2010 21:32
    porodicno vaspitanje I kultura
    Kiza, Bojan, Deran, Natalija, NS, Лала, Narkoman, T-Rex, Dara, Anatolij, Joj majko moja, Pera Odžačar, Uncas, Jelena, Kibicer, Sosa, Day, Srbin I ostale srBENDE jel ovo vezba za sledecu antiponos paradu. Propagatori vaseg kucnog vaspitanja i kulture su vas dostojno reprezentovali.

  • normalan gradjanin

    12.10.2010 21:18
    @srbin
    bunis se da Srbin nije stoka,po svoj prilici jeste jer i stoka zna red,kda je vreme za poio, za hranjenje,parenje ,odmor...ssamo jedan procenat gradjana Srbije nista ne zna osim korbaca, a oni taj korac najmanje dobijaju,njega dobija radan i normalan gradjanin... sramota, sve te tkz. navijace,patriote kao sto pisu ljudi, u ridnike,asove i ostale alatke u ruke pa nek pomazu u javnim radovima kod Mrkonjica i to bez mesecne novcane nadoknade samo malo hrane i vode, pa valda ce se tada nauciti osnovnom redu ako to nisu dobili u svojoj kuci...usput preispitati ko stoji iza njih... a Italijani, bas su me razocarali njihovi karabinjeri, odmah su trebali svu tu stoku u zatvor strpati...oni da ruse moj ugled... NE OPRASTAM to drzavi u kojoj zivim, Srbiji
  • jatzans

    12.10.2010 21:08
    Konačno, zabrana nastupa reprezentacije. Jedva čekam. Možda to pokrene one na čijim su platnim spiskovima ona trojica sa ograde.
  • srbin

    12.10.2010 21:03
    srbin
    bravo tako se radi to momci SRBIJAAAAA podrzavam ovo,pa sta smo mi stoka stavili srpske navijace u kavez ko da smo zivotinje... ali nije mi bilo prijatno sto se desilo u BG da udara brat na brata... mislite da policija podrzava pedere bas ih briga nego su radili svoj posao i zamalo da izgube glavu
  • Lehel

    12.10.2010 20:58
    "navijači"
    mislim da bi rudarima iz Bora prijao jedan lep godišnji odmor - ako razumete na šta mislim :D



    ...a za ove što ne rezumeju: lepo lopatu i ašov u ruke svima koji su krivi za nerede pre i tokom i posle meča, pa nek kopaju malo u rudniku... valda bi ih o malo naučilo disciplini... debili!
  • vojvodjanka

    12.10.2010 20:56
    Sta su radili karabinjeri, ODMAH su trebali sve te atentatore-navijaci se drugacije ponasaju- strpati u zatvor, nasa drzava treba da preispita KO je organizovao ove atentatore, da odu na utakmicu, ko ih placa, jer to su direktni rusioci ugleda drzave a samim tim i nas kao gradjane koji smo normalni i ne treba nam ta stoka koja urusava ugled drzave koji se puzevim koracima oporavlja od 9o godina prosloga veka... sve takve "patriote"treba strpati u londonski Tauer..Dacicu, pokazi da nisi ministar policije samo kada tereba da se fotografises za javna glasila
  • Lehel

    12.10.2010 20:56
    @Day
    mislim da Janko svojim izrazom "srBende" ne misli uopšteno na sve srbe, nego na ove nevaspitane budale što nemaju ni trunke kulture u sebi. Ispravite me ako grešim!
  • bjanko

    12.10.2010 20:51
    Ovo je sve planski...
    Sve je ovo neko platio.Kao prevenciju za naredne utakmice ne treba nikog pustati preko granice pa makar ispastali u pravi navijaci.O ovome treba se dobro zamisliti da li je to samo vandalizam ili je nko napravio pakleni plan za Srbiju.Policija bi trebalo da radi danonocno da otkrije PRAVE koji su osmislili ovo.
    Ja mislim da ce nam ukinuti dalje takmicenje.Nazdravlje.
  • Day

    12.10.2010 20:44
    A nas Janko je naravno jedva docekao da opali po svim Srbima generalno. Pa mislis li ti prijatelju da je od onih ludaka tamo svaki imao potvrdu u dzepu da je nesto ko srpski arijevac ili sta? I da se nesto slicno ne bi moglo desiti ni jednom drugom timu tj.narodu? Ne sluze ti takvi komentari nicemu sem da potpaljuju i ovako veoma tanku liniju izmedju mira i ponovnog izbijanja gradjanskog rata ovde.Samo ovaj put bi tako nesto,da Bog sacuva,verovatno bilo jos deset puta gore.
  • Rainy

    12.10.2010 20:25
    Ono što se ne prašta, pored naše gluposti, jeste i izostanak rakcije karabinjera. To što je nabildovani momak sekao žicu sasvim je bio dovoljan povod da se interveniše, a svi smo dobro videli i da je pokušao zaštitnu ogradu da "kao" probije. O ostalom i da ne pišem. Bedna, instruisana, kritična masa i ništa drugo, a ispaštaćemo svi.
  • uzas

    12.10.2010 19:56
    ovo je opet neka vezbica
    treniraju kako da naprave sto veci haos u zemlji
    neko ih je poslao tamo platio im put i rekao im sta da rade
    to nisu navijaci
    to su placenici
  • janko

    12.10.2010 19:54
    porodicno vaspitanje i kultura
    srBende jel vidite vase porodicno vaspitanje i kulturu. sve vas treba na pusto ostrvo.
  • ja

    12.10.2010 19:53
    to nisu navijaci
    to je orgazivana banda koja je tamo otisla sa namerom da napravi sto veci skandal i stetu
    ne pustajte ih u zemlju sem direktno u neki rudnik nek malo rade
  • sosa

    12.10.2010 19:52
    sramota
    nece ih sad valjda pustiti nazad u zemlju
  • sosa

    12.10.2010 19:51
    sramota
    u cije ime su oni divljali
    ko ih je pustio da izadju iz zemlje
    ko im je dao pasose
    ko im je rekao sta treba da rade
    kako su uneli baklje i klesta na stadion (u gu*ici?)
    sta su oni sad napravili sem neopisive stete?


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna